28 d’agost 2007

sense títol 2

Tot això que pagues, et treuen de dret o d'impostos, ho fan servir com volen, i segur que no és com volem i necessitem. S'ha de vacunar les nenes d'ara endavant per prevenir el càncer d'úter? Ja ho veurem. Falten recursos per les persones amb dependència? Tramitarem, limitarem a... Necessites un ajut pel menjador escolar? Una beca, potser? Demana-ho, si passa... Cal investigar per malalties diverses? Organitza una marató a tv3, la teva. Necessites anar a una residència d'avis?Més metges? Més assistents socials? Més investigació? Més educadors de carrer? Mediadors, potser? Llistat infinit per la qualitat de vida, la millora de les relacions, de la salut, de la veritable sostenibilitat. S'omplen la boca de xifres quan parlen de pressupostos. I sempre resulta que en tot allò social, serveis comunitaris, salut, cultura,... s'han incrementat!!!. Sí, creu-t'ho. Mira on van:
"El Gobierno dedicará 5 veces más presupuesto público a la investigación científica militar que a la investigación científica sanitaria. Esta es una de las conclusiones que se desprenden del Informe 2007 sobre los Presupuestos.
El presupuesto total destinado a la investigación militar representa más del doble del que se dedica al Programa de Investigación Científica, fuente principal de las universidades y el CSIC, cinco veces más que el que se dedica a investigación sanitaria, más de veinte veces que el que recibirá la investigación agrícola y 300 veces más que la investigación. Estos presupuestos, por lo tanto, continúan priorizando el desarrollo de nuevas armas y no afrontan las nuevas necesidades y retos a los que nuestra sociedad debe hacer frente: ambientales (desertización y gestión del agua, calentamiento global, incendios, etc.), educativos (integración de inmigrantes, fracaso escolar), científicos (superación del atraso secular en relación a los países de nuestro entorno, precariedad laboral del personal investigador), energéticos (desarrollo de nuevas fuentes de energías alternativas), entre otras."
Ja t'ho dic, quedem de testimoni. Encara queda el voluntariat. I el mal és que se'n refien. La societat civil, en bona part ha anat assumint deures del governs, deures pels quals a més paguem. Algú ha de dir prou.

1 comentari:

Josep Maria Yago Suau ha dit...

tot cert. De totes maneres, encara que no sigui la solució0 universal, penseu que hi ha gent, assocviacions, moviments... com la Fundació per la Pau, per exemple, que fa campanya contra la I+D militar o la Coordinadolra Tarragona Patrimolni de la Pau que impulsem l'objecció fiscal a la despesa militar.