06 de setembre 2007

de déus, negocis i altres poders

Fa un parell de dies vaig anar a parar a un blog on vaig veure unes fotos de la mateixa colla que aquesta. Hi havia un link a un article i la web corresponent per saber-ne més. El problema és que ara mateix, després de fer recerca pels blogs que vaig llegint, no l'he trobat, però espero que "l'amo" contacti i hi tornaré. El "nuvi" que tenim aquí no és d'arxiu, és recent. I el record m'ha vingut en trobar a rebelión, font de molts dels que llegim una altra cara de les notícies, un text-apunt referent als assumptes i negocis de l'església. Us el deixo:

No hubo milagro en Lourdes
Si los asuntos de las realezas reinantes están henchidos de hechos chocantes, no menos cabe decir de otros asuntos relacionados con las religiones también reinantes. El Corriere della Sera del pasado miércoles recogía la sorpresa y el desconcierto de los peregrinos aerotransportados desde Roma a Lourdes y regreso, en un vuelo chárter fletado especialmente por el Vaticano (mediante su propia agencia de viajes llamada “Obra Romana de Peregrinajes”), cuando en los controles aeroportuarios de Tarbes fueron despojados de las usuales botellas de agua milagrosa, producto de obligada adquisición por quienes viajan a dicho destino.
A falta del deseable milagro que hubiera permitido a los peregrinos atravesar sin problemas la molesta vigilancia antiterrorista que tanto incordia hoy a los viajeros aéreos, sorprende la ignorancia y la imprevisión de las jerarquías religiosas del famoso santuario mariano —situado en la conocida villa de 15.000 habitantes y 230 hoteles— y la de los comerciantes sacros de la plaza, al no organizar con tiempo la venta de tan carismática agua en botellitas de 100 mililitros, para satisfacer las normas vigentes en la aviación comercial.
Se trataba, en todo caso, de un vuelo de prueba, en un ambicioso plan que incluye peregrinaciones aéreas a Fátima, Santiago de Compostela, Jerusalén y Polonia. Es de imaginar, por tanto, que los avispados vendedores de recuerdos sagrados de los santuarios correspondientes a futuros vuelos vaticanos pondrán ya en práctica medidas adecuadas para facilitar a los viajeros el viaje de regreso, y conocerán de pe a pa cuáles son los artículos de recuerdo que pueden franquear los controles sin necesidad de tener que implorar la milagrosa ayuda de los cielos. Alberto Piris.La Estrella Digital. Rebelión, 6-9-07
Enteneu ara el títol? L'articulista ja en fa la crítica, no calen més comentaris. Sento vergonya de veure un espectacle com el que es va celebrar amb la disfressada pública treient una capa de metres amb portadors i tot, com en un festeig reial, treient un escut d'armes al carrer, (deuen ser armes sagrades) i per postres, llegir més tard que munten vols per anar a fer el miracle a mida. El miracle de debó seria que l'església, d'una vegada per totes es posicionés a la banda dels més desfavorits, dels milions de pobres, malalts de guerra, empresonats per idees o creences diferents. El miracle seria una església que deixés d'ostentar el poder de la censura, la repressió d'idees de teologia de l'alliberament. A veure, si els meus coneixements del temps de catequesi no fallen, no va dir Jesús "el meu regne no és d'aquest món"??? Ai, perdoneu, és veritat, ho va dir Jesús, no el Papa.

7 comentaris:

Josep Maria Yago Suau ha dit...

A El ventano http://elventano.blogspot.com/
hi havia fotos del Cañiozares, de vermell, amb la cua...

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Te la ma Maria http://telamamaria.blogspot.com/
també tenen un post sobre les relíquies.
A mi, de totes maneres, procuraré que no m'hi barregin, ja he lliurat la sol·licitud d'apostasia :-)
Per cert, l'any7 vinent a Tarragona és any jubilar (dedicat a Sant Fructuós) i l'Ajuntament col·laborarà amb l'història. Estem mirant de muntar quelcom.

qaesar ha dit...

Roser, hay una campaña contra las bombas de racimo que podríais divulgar entre esa panda de catalans tan activos que formáis.
Y otra con tintes artísticos sobre la violencia hacia la mujer.
Las puedes copiar del Ventano

Y dime una cuenta de correo para enviarte sitios de fotos.

Bssssssssss
César

Anònim ha dit...

Hola senyoreta Roser:
Fa molts anys vas ser la meva professora i m'ha extranyat llegir aquest escrit i pensar que fa tants anys que treballes en una escola religiosa.Això que dius que penses no és veritat o enganyes a tots els nens als que ens has explicat religió?

Waipu Carolina ha dit...

Hola!

Soy Carolina! me encantó el comentario que me escribiste sobre los hijos adolescentes, gracias.

Ahora miraré tu blog que no lo conocía.

Un abrazo y espero sigamos en contacto

zel ha dit...

Per la Irene:
Irene S? Bé, és igual, Si has llegit bé, no parlo de les creences, no parlo de l'ètica, la bondat, la companyia, el compartir, l'estimar, l'ajudar... tot això és el que jo crec i creia i creuré sempre, en l'essència de la bondat de la persona. Això és el que intentes fer viure i encomanar a la mainada, una manera de ser persona coherent, tot i que no sempre ho som tant com voldríem. Ara, jo no accepto els muntatges relacionats amb els negocis de l'església, jo no crec en l'esglèsia en la que creu un home com ara Busch, que posant-se com a defensor i abanderat de Déu al seu país, es dedica a assassinar i encara amb una pretesa legalitat.Jo dic no a la hipocresia, a acumular tresors al Vaticà i a la banca vaticana i parlar de combatre la pobresa al món per una altra banda. Quan vulguis i si em dones una adreça de correu en parlem.

mossèn ha dit...

jo vull accions !!! ... salut