22 de desembre 2007

Estudi E2007-667


Estudi E2007-667.
(Imaginari de zel. Contes)
Abstract. Resum d’observació de camp.

Hi ha, entre els habitants del planeta, una aparent uniformitat: comparteixen el fet de viure en receptacles més o menys grans, tancats a l’exterior, en grups aproximadament familiars o entre iguals i més enllà, en conglomerats de receptacles també de gràndaries molt diferenciades.
Observadors diversos conclouen que aquests indígenes comparteixen també certes característiques que els poden classificar en grups segons els desplaçaments, activitats i funció al món que habiten. Hem de fer esment que aquest esquema es fa segons patrons del nostre paradigma, que pot no ser coincident amb el de la societat observada.
A) Majoritaris. Semblen poc o gens conscients del fet de la semblança externa, i van fent sense alterar patrons ni poc ni molt, en tot cas, a nivell antropológic, i més enllà de les poc significatives diferències individuals, mostren esquemes de conducta semblants, surten, realitzen tasques diverses que encara són pendents d’anàlisi, consumeixen en diversos graus, mostren accions encaminades a una meta i tornen a tancar-se al receptacle. En períodes de temps esporàdics s’agrupen amb individus semblants, i practiquen activitats que podríem classificar de divertiment, malgrat que resulta força difícil entendre què és el que resulta plaent d’allò que s’observa, sempre segons els nostres models. S’ha observat que sovint són objecte de vigilància i control per part d’elements inclassificables. Les hipòtesis vàlides fins ara ens porten a concloure que depenen del poder del segon grup (veure apartat següent)
B) Rars. Molt poc nombrosos, identificats com a membres inespecífics pel seu rol social. Desplaçaments compulsius, el seu anar i venir resulta de moment bastant incomprensible per la seva particular dedicació a contactar molt amb elements coincidents, realitzar poques o nul.les tasques tret de la imparable comunicació en formes que, a falta de mots per definir-les segons els nostres paradigmes, s’observen com a paralitzadores i/o violentadores cap als elements A, sigui en aspectes de poder o d’acumulació de béns. Aquests tendeixen a realitzar molts moviments entre els grans conglomerats, i pocs entre els receptacles propers al que se’ls suposa propi, donat que està encara pendent de confirmació com a habitual, sempre segons els patrons propis del planeta. No s’observen activitats significativament diferenciades en el curs del temps, tret de la intensificació d’alguns desplaçaments i del consum excessiu de productes escassos i/o negats al primer grup. Cal esmentar que en aquest col.lectiu, es veuen conductes afectives estranyes, que sembla poden tendir a una major consideració entre el seu reduit grup i s’observen canvis freqüents en els contactes. En tot cas, els nostres observadors conclouen que falta una explicació significativa pel que sembla que els dóna invulnerabilitat siguin quins siguin els actes que realitzen.
C)Emergents. Objectiu de l’anàlisi de més interès per l’estudi antropològic i social que es du a terme. S’han observat en tots els conglomerats i en tot el planeta. Sorgeixen normalment del grup majoritari i tendeixen a contactar entre si per organitzar-se en tasques de tipus social i d’atac i crítica al grup B. Solen ser objecte de vigilància fins i tot de persecució, les seves activitats són abastament controlades. No s’observen patrons semblants pel que fa a l’edat, l’ètnia ni el rol social de producció. No hi ha coincidència ni per conglomerats ni per comunicació efectiva. Pel seu interès l’estudi conclou que els elements emergents seran objecte de seguiment i anàlisi. Prevista la següent informació, E2008-668.

9 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

de quin grup som "naltros", em dona la sensació que els diferents a vegades som "naltros"

petonets i bones bones

zel ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
zel ha dit...

Hem de ser de l'últim grup, no? per força i que la força ens acompanyi, que ja n'hi ha prou de tot plegat. Bones tot també per tu, Té!

Josep Maria Yago Suau ha dit...

això, això, que la força ens acompanyi perquè si no anem apanyats/des...

Striper ha dit...

Que ens acompany la força i el que calgui. Nena petons nadalencs per tu.

Unknown ha dit...

Ja ho va dir jesús fa 2000 anys: Els últims seran els primers!

Una abraçada!

Oswaldo Aiffil ha dit...

Feliz Navidad querida Zel! Mil bendiciones para ti y los tuyos. Se te quiere mucho! Un beso!

Unknown ha dit...

ROSER

HA SIDO PARA MI UNA ALEGRÌA ENCONTRARTE EN ESTE MUNDO VIRTUAL...POR MOMENTOS MUY REAL.

GRACIAS POR HABERME ACOMPAÑADO ESTE TIEMPO!
DESEO QUE LA VIDA TE ABRACE Y PUEDAS VIVIR CON FELICIDAD!
QUE TENGAS PAZ!


RECIBE MIS SALUDOS AMIGA!!!

BESOS MIL

ADAL

RosaMaría ha dit...

Pues sí hay similitudes entre el S.H., y también es muy difícil evadirse de la herencia de cada pueblo que repite los errores, aunque algunos pocos luchemos por cambiar las cosas.
Voy entendiendo algo, pero no quiero perderme tus post. Perdón por no escribir en tu lengua... jajaja... esto daría para un chiste.
FELICIDADES y gracias por venira a visitarme.