11 de gener 2008

indignació


Va ell, el gran demócrata Zaplana, i s'emprenya. I s'emprenya perquè el sr. Tardà acusa al PP de tenir com a President d'honor del seu partit el Fraga Iribarne, que diu que té les mans tacades de sang. No ho sabem tots que és cert? No sabem tots que en d'altres països molts elements que pertanyien a l'antic règim franquista serien jutjats com a criminals i assassins? No ho han fet a l'Amèrica del Sud amb segons quin elements col.laboradors de desaparicions i morts mai aclarides? Doncs, això. No cal parlar de Fraga Iribarne, un del últims components vius de la dictadura feixista, amic i col.laborador del Franco i instigador de múltiples detencions, repressor amb les forces franquistes a càrrec de cossos policials culpables de morts mai aclarides, tapades, esborrades. I en Zaplana, diu que no, i no només diu que és una injúria cap a qui va treballar tant i tant per la democràcia (es refereix a Fraga) sinó que a més acusa de feixista el sr Tardà. D'on surten aquests fantasmes encorbatats? I segur que cada diumenge van a missa. Déu, si existeixes, perdona'ls, que no saben el que fan. O millor, no, no els perdonis i, si n'hi ha, a l'infern de dret.

Vegeu el video.




Companys i companyes, amics i amigues, al païs veí, hi ha gent que, decididament ha canviat el significat de les paraules. Ho deuen haver fet en algun moment en què nosaltres dormíem, potser la darrera nit de Reis, ara que tothom, els benpensants i tot, són monàrquics, acudeixen com xaiets als sopars d'aniversari del Borbó i l'endemà en fan lloança als mitjans de comunicació. Ara els feixistes, dictadors, totalitaris, som la gent d'esquerra, que vol un país lliure, una llengua reconeguda i el dret a la pròpia identitat.


Per si no n'hi hagués prou, segueixen anant al darrera d'anar il.legalitzant partits, mentre els cossos policials van fent ús del maltractament, la violència, la tortura, llegiu aquí

Un pot ser un lladre, un terrorista, un assassí, (que no està bé, no és defensa) però la llei del Talió està abolida. Un sap que hi ha presumpció d'innocència fins que no es demostri la culpabilitat. I fins i tot quan se sap que un és culpable, la violència és emprada pels violents, pels terroristes, pels assassins. El que sembla és que arreu del món, qui té una placa i porta una identificació i va armat legalment, pot fer ús de la violència legalment. I això és inadmissible. Si vols la pau, prepara't per la pau, deien, no pas per la guerra.

Si us plau, anem a votar, anem-hi que s'acosten temps de foscor si no es mobilitzem tots, que els de dretes voten fins i tot en moments d'agonia.

Recordem Lluís Llach, i el seu disc "temps de revoltes". Com és que les revoltes se les han quedat la gent de dretes? Està molt rebé fer alguna cremada de fotos i fer algun crit de tant en tant, però no podem perdre aquesta lluita. Ha de córrer una consigna, la revolta som nosaltres, la gent del nostre tarannà que no es deixa ni enredar ni fotre i que sap quan i com cal lluitar. I no perdre de vista qui és de veritat el nostre enemic, que només té un nom.

Afegitó: El nostre himne, de quan erem petits:

Viva españa, penjada d'una canya si la canya cau, españa adéu siau!

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja fa dies Zel, que han canviat el significat de les paraules. Quan anaven a fer la guerra deien que buscaven la pau, te'n recordes? Fa molts dies que parlen de democracia en un sentit que no té res a veure amb la democràcia i que titllen de feixistes els que busquen les llibertats. No és la primera vegada ni serà la última. Guanyaran, guanyaran, hi ha massa gent que no vol anar a votar.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

He entrat per dir-te una soeta i veig que ja ho ha fet la Carme r. Completament d'acord :-)

Josep Maria Yago Suau ha dit...

... de totes maneres, si guanyen, no serà, només, per la gent que no anirà a votar.

Nerim ha dit...

Estoy de acuerdo con Carmen. Empezaron a cambiar el significado de las palabras en cuanto ganaron las primeras elecciones, lo demás ha sido un perfeccionamiento de la manipulación, el engaño y el embrujamiento y hay que reconocer que son verdaderos maestros en esas artes.
De todas formas, tambien os digo que estas elecciones hay que ir a votar y no escudarse en que no hay donde escoger, eso son excusas de mal pagador como dice el dicho, dentro de lo malo, siempre hay lo menos malo y yo en ese sentido lo tengo claro, muy claro.
Un fuerte abrazo

Jordi Pinyol ha dit...

En els teus darrers posts se't nota força inspirada. I emprenyada..

Amb tota la raó del món!!

Joana ha dit...

Tenen votants encara que ningú digui que els vota, però sí que els voten i n'hi ha per estar molt emprenyat.
Bon capde Zel.

Ferran Porta ha dit...

Des d'aquí dalt he escoltat la resposta de Zaplana a la intervenció de Tarda. Després ho hem comentat a la reunió del Casal Català i estàvem tots força d'acord: la política a l'estat espanyol està cada dia pitjor, i a anys llum de la política dels països europeus civilitzats.
Nerim té tota la raó: a partir de la victòria del 96, el PP va començar a pretendre canviar la història, i amb els anys han anat a més, fins al punt que un feixista qualifiqui un republicà independentista... de feixista!
Pinten bastos, que deia el meu avi.

El veí de dalt ha dit...

És que veig la foto del paio i ja me poso de mala llet...Per treure una mica de tensió, t'he deixat feina al piset.

Anònim ha dit...

Juicio y castigo a los culpables.
¡Esta es mi chica! ¡Jeje!
Besotes mil.

Musafir ha dit...

Que us espereu d'un tiparrot com aquest! Ací, a Alacant ja coneixem "perles" de les seves. No cal ser nacionalista per a indignar-se amb els comentaris d'alguns polítics de la nostra dreta més ultra. Estic preocupat amb el que puga passar a les eleccions generals. Qué poden fer estos de la dreta si guanyessin amb les lleis socials aprovades per l'actual govern? (ens agrade o no el ZP)
No m'ho vull pas ni imaginar...

Abel Granda ha dit...

Gràcies Zel, però....a qui vot?, a Satanàs?.

Mon ha dit...

Per desgracia, l'wespanya mes rancia i fatxa te corda per estona.....Sobre el Fraga: no creieu que viu tants anys perque es va banyar a la platja de Palomares i aquesta estava contaminada?

Anònim ha dit...

Visca espanya penjada d'una si la canya cau espanya adéu siau, canya caiguda, espanya vençuda, alçem les mans i visca els catalans!

Jobove - Reus ha dit...

quan t'enfades estas deliciosa !!!
molt bon post com sempre

petons

Striper ha dit...

El concepte llibertat esta molt clar que també el fan servir de bandera els feixistes, aixo si no expliquen amb quin sentit.