08 d’agost 2008

8-08-2008, tir a la llibertat, disciplina olímpica


El gran dia, que havia d'iniciar un canvi cap a una obertura de llibertats, promeses mai complertes. I pel cartell, sembla que el nou esport olímpic és "tir mortal al dissident"


No parlis, no opinis de política ni de censura, res que no sigui esport, sinó, el visat i cap a casa (lema dels jocs). Salutació i rebuda oficial als esportistes. O sigui, que te calles, coño!

L'alegria al rostre dels afortunats estadants del país que acull els jocs.


No us penseu que fan cap festa, de fet fan cua per anar aquí, mireu a baix.

Posem-hi humor, que la mala baba li posen ells.






Per seguir amb la part còmica (digueu-me cínica), més avall un extracte de què pensen fer.

I dic jo, com és que no investiguen les tortures, censures i tancaments de mitjans de comunicació, maltractaments als interrogatoris, detencions per raó d'opinió o d'ideologia, il.legalitzazió de partits polítics... i un llarg etcètera que patim aquí mateix? Senyors de l'Audiència Nacional, comencem per netejar la casa pròpia i la dels estadants, o, no s'ha de fer així? Au, cap a la Xina, que aquí som molt i molt tolerants i respectuosos amb els drets de tothom...


"El juez considera que la Justicia española es competente para la investigación de estos hechos, que pueden ser constitutivos, según indica el auto, de un crimen contra la humanidad y, en concreto, de lesa humanidad, "dada la supuesta causación intencionada de muerte o lesiones graves, la desaparición forzada, la detención (...) con infracción de las normas internacionales (...) y las torturas".
Según el auto, la población tibetana es un grupo o colectivo perseguido por las autoridades por motivos políticos, raciales, nacionales, étnicos, culturales, religiosos o de género, u otros motivos universalmente reconocidos como inaceptables con arreglo al derecho internacional".
Los siete políticos y militares chinos ahora imputados por la Audiencia Nacional son el ministro de Defensa, Lian Guanglie; el ministro de Seguridad del Estado, Geng Huichang; el secretario del Partido Comunista Chino en la región autónoma del Tíbet, Zhang Qingli, y el miembro del Politburó en Pekín Wang Lequan.
La investigación también afecta al líder de la Comisión de Asuntos Étnicos, Li Dezhu; el comandante del Ejército de Liberación Popular de Lhasa, el general Tong Guishan, y el comisario político del comando militar de Chengdu, Zhan Guihua." Extret del diari D'Àlava.


Que ja m'està bé, eh? Que jo signo a totes les campanyes de denúncia, però... a casa nostra "sense escombrar la mèèè, encara".
Notícies aquí, aquí, aquí i aquí.

19 comentaris:

Joan de Peiroton ha dit...

Parlen molt dels Tibetans, amb tota la raó i és justícia, però molt menys es parla dels Uigurs, que es fan massacrar pels Xinesos sense que ningú no digui res...
Em fa vergonya Sarkosy, però no és nou, això.
Petons, maca!!!

nimue ha dit...

com a amant de l'esport i del que significa en abstracte l'esperit olímpic, em sent plena de frustació en aquest moment pel que fa als xinesos...

I quan s'acaben les Olimpiades i cadascú torne a casa amb les seues medalles i els seus discursos, no haurà canviat res.

Anònim ha dit...

quin post més bo Zel..

conec una xinesa que viu a Mallorca des de fa molts d'anys, i s'altre dia deia - Estic contenta de que els Jocs es celebrin en el meu país, així el món torna parlar del que passa i torna ser noticia, però saps el que em fa sentir malament que durarà els quinze dies dels jocs desprès s'acabaran ses cròniques els esportistes tornaran i el món se'n tornarà oblidar....
i jo pens que te raó.

estrip ha dit...

i en garzon no fa res? lamentable!

Striper ha dit...

Tu creus que qui esta financian tota aquesta campanya de veritat l'interesant els derets humans i per que no hi presio mediatica per guantanamo i tots els APlASTAMENTS DE DERETS HUMANANS A USA. Darrera de tot aixo nomes hi han interesos comercials.

merike ha dit...

Em fa trist de veure gent que diu una cosa i fa l'altre. Fa jo sentir com un uigur. Visc en l'esperança que els esportistes sobreviuran als Jocs Olímpics.

Anònim ha dit...

Magnífic post!

Sergi ha dit...

A hores d'ara ja sabem com les gasten a la Xina, tota la seva política de secretisme, de fer les coses a la seva manera, de no mostrar-se al món tal com són, perquè són molt zelosos de les seves coses. Però sabem com les gastem aquí?

zel ha dit...

Sí, en Xexu, té raó, per això ens fa falta mirar també cap endins, que aquí, tampoc ens sobra transparència, també hi ha guerra bruta...com arreu, em penso!

M. J. Verdú ha dit...

Doncs, sí tots sentim frustaració danvant aquests fets que parlen per sí sols. Espero que estiguis passant un bon estiu, Zel

Assumpta ha dit...

Doncs mireu això:

Atenció, és MOLT dur!!

http://es.youtube.com/watch?v=2KqFQ7cqKBo&feature=related

Anònim ha dit...

Ahora yo me pregunto. ¿Adonde mandaremos a nuestros hijos a competir? ¿Y porquè lo hacemos? "No tiene la culpa el chancho, sino el que le da de comer"
Muy buen post querida Zel.
Muchos besitos♥

fada ha dit...

I després, què? Doncs tot igual com abans i com durant. Impotència. Quanta raó que tens...

Deric ha dit...

Aquestes olimpíades no em diuen res.

Tanhäuser ha dit...

Jo passo "olímpicament" d'aquests jocs. De moment, no he vist res de la cerimònia d'inaguració.
Són, veritablement, els Jocs de la Vergonya.
Petons

Ferran Porta ha dit...

Zel, em sap greu ser una mica discordant amb els milions de veus que assenyalen aquests com els jocs de la "vergonya".

Mira, no seré jo qui lloï els xinesos: censura, repressió, manca de llibertats... sé que això és el pà de cada dia en aquell país, regit per una dictadura. El que en penso de tot plegat segur que t'ho imagines.

De tota manera, no puc evitar que em faci una mica de ràbia aquesta "campanya anti jocs a la xina" quan el 80% dels països del nostre entorn, estat espanyol inclòs, estan proveïnt d'armes a països del tercer món, perquè es vagin matant entre ells; quan els americans tenen Guantanamos amagats a l'armari, i ningú no va assenyalar els nordamericans quan Los Angeles o Atlanta; quan... quan... quan...

El govern xinès no m'agrada, però "Occident" hauria de ser exactament igual d'assenyalada que aquell país per les vergonyes que amaga... i les que no.

Un petó.

zel ha dit...

Pel Ferran i per tots: Jo també penso que tinc un embull de sentiments cap als Jocs. D'una banda, és un bon aparador per descobrir coses ocultes, (carrers tancats, policia ocupant i dispersant, vacances forçades...) D'altra banda, hi ha el sentiment de molts milions de xinesos que viuen amb il.lusió els jocs, potser de les poques il.lusions que tenen. Jo no els les vull malmetre. Així que, s'ha de dir el que hi ha, però no oblidar que el que passa a la Xina passa a tants i tants llocs del món... Ja ho he dit al post, primer hem de fer endreça a casa...

Gràcies a tots per passar!

Goblin77 ha dit...

És un tema complicat, la veritat és que es podria dir allò de qui estigui net de culpa que llenci la primera pedra en relació amb americans, alemanys o anglesos, etc... que tots sabem que no han sigut en molts moments exemple de res. De totes maneres jo penso que aquests Jocs no s'haurien de fer, perquè fer que els atletes no opinin sobre res per por a les represalies té molt poc a veure amb els Jocs Olímpics o l'esperit olímpic.

He donat un cop d'ull als teus blogs avui, felicitats per tots ells, se't veu implicada en moltes causes! ;)

Una ha dit...

Hablamos de los chinos como si ellos fueran dueños de su destino,ya hemos pasado por eso los españoles, malmirados por todos los países del mundo como si tuviéramos todos la culpa de que Franco siguiera en el poder.
Desgraciadamente,los gobiernos la mayoría de las veces no son representativos de los pueblos a los que gobiernan.
Yo estoy siguiendo a todas horas las Olimpiadas,siempre lo he hecho,me gustan y,poco a poco,este gigante dormido despertará ,seguro que se troceará como ocurrió con la antigua Unión Soviética,como Checoslovaquia,Yugoslavia,etc ,no hay nada estático en el universo,ni siquiera en el humano y no es bueno generalizar,seguro que los millones y millones de chinos sólo quieren vivir dignamente,si se les aísla,se boicotea ¿no conseguiríamos una Cuba gigantesca,llena de miserias?
Zel,cuando eras niña,¿hubieras imaginado que la gran Rusia quedaría tan dividida? Tengamos esperanza,los cambios poco a poco,lo que no me gusta es que USA se otorgue el derecho de ser el GRAN PAPÁ,el gran controlador de todo,si no recuerdo mal para eso está la ONU.