17 d’agost 2008

les altres medalles...

L'escenari. En una mena de barreja de països molt molt llunyans, i amb conflictes desconeguts i incomprensibles, perquè no s'assemblen en res al nostre... fem una mica d'història...
"L'11 de setembre del 2006, l'Oficina de Premsa i Informació d'Ossètia del Sud va anunciar que el 12 de novembre la república celebraria un referèndum d'independència (el primer referèndum, el 1992, no va ser reconegut per la comunitat internacional).
Els ciutadans havien de decidir si Ossètia del Sud volia "conservar el seu actual estatus d'Estat independent de facto". Geòrgia va denunciar que aquesta actuació era un "absurd polític". El 13 de setembre del 2006 el secretari general del Consell d'Europa, Terry Davis , va declarar que era difícil que cap Estat acceptés els resultats d'aquest referèndum i va instar el govern d'Ossètia del Sud a obrir negociacions amb Geòrgia. Aquell mateix dia, l'enviat especial de la Unió Europea per a Transcaucàsia , Peter Semneby, va declarar durant una visita a Moscou que "els resultats del referèndum d'independència d'Ossètia del Sud no tindran cap valor per a la Unió Europea". Semneby va afegir que el referèndum no ajudaria a la resolució pacífica del conflicte obert a Ossètia del Sud.
El 12 de novembre del 2006, els ossetes del sud van decidir en referèndum, gairebé per unanimitat, separar-se de Geòrgia. Els resultats van ser aclaparadors, ja que entre un 98 i un 99% dels vots van optar per la independència, i hi va haver grans celebracions a tot el país, però els observadors externs es van mostrar escèptics davant aquest entusiasme. Arreu del món es van aixecar veus criticant el referèndum perquè podia enverinar les tensions regionals, i el govern de Tbilisi no va fer cap cas dels resultats." wikipèdia
medalla d'or al país organitzador (o països, mai se sap)

medalla d'or als figurants i voluntaris (forçats o no)

medalla de plata als altres voluntaris (això no s'havia d'haver vist, coi)

medalla d'or als focs artificials (o eren artificiers?)

menció i diploma als abanderats, també voluntaris (o no)

sense paraules (seria massa gros el que diria fent paral.lelismes amb els jocs)

els clams sonaven forts i clars...

medalla de bronze, per passar l'estona sense esforçar-se prou

i el món entretingut comptant les medalles de Bejing...
(per mi que el dimoni cantava allò de "danzad, danzad, malditos...)

22 comentaris:

Joan P. ( JAPS ) ha dit...

Els jocs son una farsa, polítics i adinerats fan el seu propi agost mentre el poble embadocat so mira.

Permetem que digui les coses per el seu nom, la majoria de polítics, son una merda i juguen en els sentiments de les persones

Anònim ha dit...

De vegades sembla mentida com podem arribar a certs extrems, però ara fa tempa que no t'ho dic Zel, un dia petarem...

Striper ha dit...

Per mi tot aixo resulta imcomprensible , penso que hi han problemes mes greus que uns que es volen estobar, molta gent mort de gana.

Carles Casanovas ha dit...

Jo no vull medalles ni premis. A casa
meva en tinc algun, però no el tinc
exposat, per que la gent s'els miri.
Però malgrat però com diu en Cesc, un
dia petarem. Però sabeu qui en sortirà perdent ??...Els de sempre.
Perdona Zel per entrar sens demanar
permis ?!

nimue ha dit...

a mi se'm trenca el cor amb cada telenotícies, en general. Però estic pillant unes ploreres amb aquest tema de Georgia que ni t'imagines...

Anònim ha dit...

JO ERA MUNICH EL DIA DE LA INVASIO.A LA PL. DEL AJUNTAMENT MI VAIG TROBAR UNA "MANI", NO CAL DIR LA MEVA SORPRESA,EN AQUET TEMPS UNA BOGERIA SEMBLANT,SEMBLA IMPOSSIBLE.PER CERT LES MEDALLES QUE SE LES FOTIN AL.....JUGANT AMB BRC.......

Una ha dit...

El mundo está así desde que el hombre es hombre,aquí hay muchos temas mezclados: grandes imperios que se están desmembrando y un mundo que parecía que iba a ser todo uno y global se está queriendo desmembrar en pequeños reinos de taifas,los rusos no quieren perder sus accesos al Mediterráneo o a los países asiáticos,a ellos,naturalmente,no les interesa moverse hacia el Polo Norte,esas luchas fronterizas,de poderes económicos,geoestratégicos siempre existirán,
Por supuesto que hay que denunciarlas,sacarlas a la luz,no dejar de hablar de todos los conflictos,de todas las enfermedades,de todos los problemas,pero no mezclemos churras con merinas,como se dice en mi pueblo,las Olimpiadas no podemos mezclarlas con todo eso,por esa regla de tres todo el Occidente acomodado ¿qué hacemos sirviéndonos de todas las comodidades y beneficios mientras otros no tienen nada de nada?
Tiremos nuestros fantásticos ordenadores,los móviles,coches,abandonemos los puestos de trabajo hasta que el resto de la Humanidad tenga lo mismo de lo que nosotros gozamos.
Este tema me volvía loca cuando era niña,me hacía sentirme culpable en el sentido cristiano de la palabra,¿cómo podía yo comer chocolate mientras los negritos del África de las estampitas que adoptábamos eran comidos por las moscas? Fueron años terribles de contradicciones en mi cabecita.
Esas luchas y esos males serán sustituidos por otros o serán temas de reivindicación de generaciones en generaciones,pero no demos la espalda a la parte positiva y hermosa del mundo y de la vida.
¿Boicotear las Olimpiadas de Moscú hizo transformar toda la Unión de Repúblicas Socialistas Soviéticas?
Ahí tenemos el ejemplo de que aún quedan muchos de esas repúblicas con los problemas sin resolver,algunos gobiernos privaron a sus deportistas de ir.
Los cambios se harán poco a poco en cada lugar del mundo,no los perdamos de vista, no nos olvidemos de los conflictos y consentir que se hable de ellos en pasado pero ,según mi opinión,por eso no vamos a dejar de disfrutar del sol,de una buena competición,etc,etc.
Y desde nuestros lugares privilegiados hagámonos eco de todo,lo bueno,lo malo.

sherpa ha dit...

regresé para ver que sigues en la brecha...denunciando las atrocidades de este mundo...
un fuerte abrazo

DOLORS ha dit...

A mi més que trist em sembla un horror!
Una decisió unànime d'un poble enter i té de resposta els atacs incontrolats, els tancs i les pistoles!!!
I nosaltres anar veient medalles d'or, de plats... mundials de fútbol...
Els que hi juguen són els Estats, les nacions ens ho mirem i hem de callar! Per una Europa dels pobles i de les nacions!
Zel,... un post molt encertat d'imatges i de contingut.
petons

mossèn ha dit...

els soldats són uns "monigotes" al servei d'algun sonat !!! ... salut

rits ha dit...

Gràcies per ajudar-me a entendre una mica el perquè de tot això, perquè ni els diaris ni es notícies van tan enllà i tot queda mig enterbolat.
Un blog molt interessant!

Jobove - Reus ha dit...

primer que tot, molt encertat el teu nou estil al blog, ets com un curconet que va minvant els fonaments, jajaja

molt estudiat i currat aquest post, novament per interesos partidistes i a favor unes falses pàtries, el ser humà és converteix amb depredador i assasí (és l'únic animal que ho fa per plaer).

un petonet, em tens al teu costat

Anònim ha dit...

Hola Roser. Sóc la Clara. Només dir-te que si vols continuar llegint el meu blog, ara estarà a http://unanoiadelseglepassat.blogspot.com. Em saben greu les molesties.

Cèlia ha dit...

No m'estranya que el Cesc digui que petarem... la cosa és que petem contínuament, ara per un cantó de món, ara per l'altre i el motiu? sempre el mateix... Ai! sapiens sapiens! No som el futur, això ja està clar!, encara som uns papions barallant-nos pel millor lloc! (les guerres, les olimpíades, els concursos, els premis... tot és el mateix, qui vol destacar? i tots hi caiem de 4 potes!)

peperines ha dit...

Es una barbaritat el que esta passant.jo crec que tots els pobles tenen dret a ser el que volen ser pero sembla mentida que avui en dia s´arribi a aquets extrems per assolir-ho,tant per una banda com per l´altre

LlunA ha dit...

Increible la vida, increible el mòn...hi ha coses que et deixen sense paraules...o amb massa paraules que ni poden sortir...

Musafir ha dit...

És una cosa terrible! Però la realitat del per qué és molt difícil trobar-la. Ara ha coincidit amb els Jocs Olímpics, i tots ens portem les mans al cap; I en Barcelon 92? També estàven ja en guerra Sèrbia i Bòsnia... i ningú no va aturar la barbàrie... per més publicitat que donés les Olimpíades.
Al Caucas, en aquest cas, es pateix les conseqüències d'una política d'anys i anys de l'imperi rus, o (soviètic desprès) que a Europa gairebe desconeixem per complet. No m'atrevisc a dir fermement qui són "els bons" o "els dolents"; El que és ben segur, és que els perdedors i víctimes sempre seran les mateixes: la gent del carrer; el poble pla...

Txarli ha dit...

Ara són els JJOO, abans va ser l'Eurocopa i després serà una altra cosa...però les guerres, els genocidis, no s'aturen mai.
Al final només ens enterem del que la televisió ens diu, quan la televisió vol i com ella vol. Sort en tenim de blogs com aquest que no s'oblida mai del que realment està passant al món.
Continua així!

Una ha dit...

¿Sabes,Zel,?Esta madrugada estaba viendo una película documental sobre Argentina "Memoria del saqueo"y cada minuto que pasaba me angustiaba más y más al ver como cada político que se sucedía en el poder iba privatizando,regalando las riquezas del país:petróleo,gas,aerolíneas,compañías eléctricas,etc,todo a sus los ricos,por supuesto,de otros países,malvendiendo desvalorizados los recursos a unos y a otros para llenarse ellos los bolsillos,pero no sólo el poder ejecutivo,sino tambiél el judicial,los sindicatos,todos se cubrían unos a otros,sacaban leyes para enmendar los errores y juzgar a los criminales del régimen anterior para luego por otra ley perdonarles,pasar por encima del tema sin tocarlo.Y el pueblo siempre en la calle protestando,manfestándose,siempre pagando y sufriendo por la "mafiocracia" de la que habla el documental.
Es desesperanzador,si eso ha sido posible en un pueblo preparado como lo ha sido siempre el argentino,imagina qué puede estar ocurriendo en un país tan inmenso como China en la que no es posible aún que lleguen los medios de comunicación a todos los pueblos y rincones del país.
Yo me he vuelto muy reduccionista en el sentido de que creo que cada cual ha de ir arreglando la parcela que le rodea y luego la siguiente y así sucesivamente,cuando alguien empieza a hablarle a las masas como hacía el PP en la legislatura pasada ("Este país se rompe,yo lo salvaré")me empiezan a temblar hasta las entrañas,creo que todas las aperturas al exterior van haciendo madurar a las personas,igual que un niño cuando empieza a ser adolescente se vuelve crítico con los padres porque su perspectiva se va ampliando con nuevas experiencias,así creo que les pasa a los pueblos que van madurando a medida que se van abriendo al exterior,aunque nosotros quizá no lo veamos muchos de los pueblos oprimidos acabarán sublevándose porque con las nuevas tecnologías ya no viven en el oscurantismo.

yraya ha dit...

El mundo se ha vuelto loco y a los gobernantes cada día les va aflorando más la bestia que llevan dentro.
Buen post zel.
Un besote

Joana ha dit...

Serà que també l'esport està contaminat de diners i petroli.I allà on arriba el diner ja hi ha interessos i l'ésser humà queda desprotegit. Només interessa el poder.
Felicitats pel post!

Herois ha dit...

Bon post! T'enllaço Zel!!!!