Avui fresqueta i...què farem per dinar? Escudella i carn d'olla.
La carn fresca, els ossos salats, i algunes verdures ja són a l'olla.
mentrestant, fem la pilota.
Primer, ous batuts.
Pa, all i julivert, i la carn picada amanida, a punt.
Picadet (he de canviar de picadora) i barregem.
Massa clar, una mica més de pa i un punt de canyella en pols.
Pastem ben pastat, amb les mans i ben netes!
Un platet de farina a punt per fer pilotes allargades, coses de l'Empordà...
Pilotes a punt! (En tindrem per tres dies). Paisatge de pessebre amb neu de farina.
A l'olla amb la darrera aportació de verdures i patates que no cal que es coguin tanta estona.
He aprofitat per treure un xic de brou i començar de bullir la pasta. Xup xup...
Al cap d'una mitja hora llarga destapem l'olla...(ja havia bullit molt la carn i les primeres verdures, que s'hauran desfet). No em diguis que no fa goig! Color i textura de brou de pagès.
Trec la carn, les pilotes i la verdura més sencera. (La cassola li vaig mangar a la sogra)
24 comentaris:
Espero que me hays guardado un plato, me encanta!!
No m'ho puc creure, estem a 15 d'agost! M'acabo de menjar un gelat. Feia fresqueta avui, però això només és fer bo, de fred res de res. Una escudella... té molt bona pinta, però m'estic posant a suar només de pensar-hi...
Zel, quina pinta! M'encanta l'escudella... també en ple mes d'agost :)
Bon profit!
Uaaaaaaaau!!
L'explicació: GENIAL
Les fotos: BONÍSSIMES (t'has fixat en els colors de tot el que has posat?)
El text: ENTRANYABLE
La cuina: UNA CUINA D'UNA LLAR DE VERITAT.
Si fins i tot m'ha arribat l'olor fins aquí!! Mmmmmmm
----------------
Canviant de tema:
Em vaig aprendre de memòria el conte Xinés per explicar-lo als meus nebots :-))
Tiene muy buena pinta,pero el Antes y el Después ¡qué pereza!.Y sólo para mí sola porque mis hijos y mi yerno prefieren hacerse sus comiditas.A mí me gusta mucho todo esto de la cocina,hace unos años que todo va a la plancha ,ya sabes:colesterol,triglicéridos,me tienen a dieta. Lo de "les pilotes allargades " me ha dejado boquiabierta,son muy grandes,aquí son redondas y más pequeñas.
Si tienes oportunidad no te pierdas el arròs brut,el frito mallorquín,sopas mallorquinas y el tumbet,estas tierras mediterráneas son una gozada para un buen gourmet.
Tu cocina es muy acogedora y la ilustración se ve muy apetitosa.
Me la llevo como regalo de cumple, ya que hoy lo es.
Besitos preciosa mía♥♥♥
L'escudella zelada, això me mancava e ara em ven les ganes de tastar-la!!!! :D
Cuida't, maca! Petonassos !!!
AH i no em vas invitar!!!!
Em fas agafar ganes, de menjar-ne, de fer-ne i potser i tot, de fer una invitada al món per que tinguin pau i no tanta mala fe.
Collins, collins zel! quina bona pinta, et puc demanar un favor? em permets copiar integrament el teu post per el meu blog de cuina? (per cert com s'activa l'opció OLORAR del teu blog, perque això te que fer una oloreta...)
per si vols fer una visiteta: http://farcitdecuina.blogspot.com
i com sempre petons i mes petons
Escudella amb aquesta xafagor?.
Quina suada!.
La cuina que jo tenia en el meu temps era molt pitjor que la vostre i també la tenia prou neta.
Sou una gran cuinera i fa una fila, vaja, per llepar-s'hi els dits!!!
Nenaaaaaaaaaaaaaa,però quina pinta més bona, jo vull!!!!!!! suposo que me n'has guardat una mica, oi??, oi??, oi????
Tas feta una megacuinera, jo no sabia que per fer les pilotes s'hi posava canyella ni tant sols pa, clar, per això mi no m'acaben de quedar be :-S
Petonets i escolta, que el mon s'apanyi soleta per un dia, que tu també et mereixes descansar eh :-)
Petonets dolcets cuca meva!!!!!
Bona recepta, però encara fa una mica de calor per menjar aquestes coses. Per als dies de fred ha de ser deliciós trobar-te un plat així a taula!
:)
Tema Phelps. Tens tota la raó. Això té tota la pinta de ser un producte prefabricat específicament per competir al límit i no crec que aquestes coses siguin massa bones pel cós.
I sobre les dificultats del 'tubo' he estat indagant i em sembla que he localitzat els teus videos del Miquel del Roig i ja n'hi ha tres de penjats. O sigui que dedueixo que al final, tot i les dificultats de penjar-los, ho vas aconseguir. De fet si els videos estan dintre dels límits (màxim de 10 minuts de durada i menys de 100 Mb de capacitat) se solen carregar sense problemes. El que passa és que en això també hi juga la velocitat o no velocitat de les connexions i moltes vegades les connexions van més lentes del que caldria. De fet m'atreviria a dir que generalment van lentíssimes i molt de tant en tant agafen una mica de velocitat.
Per cert, molt xula la teva foto en versió manga!
;)
Bon cap de setmana i petonets!
La cuina és molt interessant...mmmmmm
Me´n alegro que et surtís ben bo!
Petonets!
Quina gana que m'has fet venir!!!
Però... ostres! Tot i que ahir va fer una mica més de fresqueta, no et vas morir de calor fent escudella?
jo si de cas m'espero a que faci una mica més de fred
Caram m'has fet agafar gana!
guapi!! jo cediré de bon gran la meua ració a qualsevol dels teus fans, que ja saps que aquest plat porta massa proteina animal per a mi... ;) Però si vols porte el postre, eh! :))
M'hi faltava la col i els cigrons, però la resta..., mmmm...! Malgrat la calor.
Mmmmmmmmmmmm El meu plat predilecte però, a l'hivern!
gràcies wapa!
Ai, i dius que n'ha sobrat...? Quin greu que em sap que demà ja no seré veí teu i no podré passar a recollir la meva part.
I no facies cas dels llepafils que diuen que fa massa calor. Aquest matí hem hagut de marxar de la Gola abans d'hora per poc previsors: ens faltaven jerseis.
Això es art, en estat pur. Net i endreçat!
A veure quan hi tornes i ho comparteixes!
I per què no em pases la recepta sencera per mail? VAAAAA que fa una olor i un goig que fa com aquell que diu "TE DA ALAS" i a mi me'n calen un parell, com a mínim.
Et deixo el mail, si us plau, si us plau, si us plau,
mariamercejb@gmail.com
Publica un comentari a l'entrada