28 de març 2009

ai, Barcelona...

Ja en farem força de proposar models de llengua viva des del govern català, ja en farem força de les boniques campanyes estil bollywood "d'encomana el català", ja podem anar predicant i proposant que a totes les escoles hi hagi un bon Projecte Lingüístic enllestit (que suposa fer una bona detecció de les necessitats de l'entorn i de la realitat de l'alumnat)...
Tot plegat per arribar a descobrir això que podreu escoltar al video que us penjo... és d'ahir divendres...ni molèsties en dues llengües, de dret al castellà... la realitat és que els nens s'ho van prendre amb humor...-Fem l'hora de castellà ara?-Sí, reis, si, ja us explicarem com es diu en català tot el que ens han explicat dels dofins... És que sempre fan una part explicativa de la morfologia dels animals i les seves particularitats...ahir només en castellà.
Això no és seriòs, senyors, això és una presa de pèl, una escopinada a la cara del piló de criatures moltes d'elles petits i petites d'infantil i cicle inicial, coi, que no hi ha dret, que som a Catalunya... que ja està bé, anem a Barna i hem de canviar de llengua, com pot ser? I que no em parlin de multiculturalitat i multiligüísme, que sóc la primera defensora de la pluralitat, però el fet és que allò és com una sucursal...





Ara aniran de dret al blog dels nanos, que repetiran emocions...

22 comentaris:

Garbí24 ha dit...

Sencillament vergonyós , i a sobre haber de pagar per veure com els nostres fills son enganyats desde petits .
no VISC A Barcelona. Tanta propaganda encomana el català i el aue fan es encomanar el català emprenyat

Assumpta ha dit...

Quina vergonya!!! Em fa una ràbia!! Aquesta gent prediquen i no practiquen... Però, a més, si el noi que parla té un accent català molt marcat! Què passa, doncs?
Fas molt bé de denunciar-ho! Que ja està bé!!

Striper ha dit...

Es la hostia i ves en compte no t'endisis en algun barri de una ciutat molt propera a Barna, ah per els dofins no es que tinc un cosi bioleg mari i m'ha dit que entenen perfectament el Catala.

assumpta ha dit...

Crec que ja saps el que en penso Zel, i em fa moltíssima malícia tot plegat. Per a mostra aquest botó, (per cert una guapada de vídeos). S'omplen tot el dia la boca parlant de la llengua catalana i a l'hora de la veritat ja veiem el resultat. Cal que malbaratin tants i tants diners en anuncis, crec que excesius, per desprès donar aquesta imatge?
Nefast i vergonyós !!!
I el més fotut de tot plegat, és que seguirem anant de mal en pitjor.
Una autèntica pena!!!
Bona nit, Zel.

Rita ha dit...

Perquè a sobre després vinguin els del PP, els Ciudadanos, els Federicos i las Curris o Churris (no sé com es diu aquella terrorista espanyola) i ens diguin que aquí obliguem a parlar el català!!!!

Doncs els que VIVIM a Barcelona això ho patim a tot arreu: al bar, al quiosc, a la feina, al metro, arreu!!!
Petons, bonica!

Sergi ha dit...

Ja veig que anem bé... si no comencem a normalitzar-lo nosaltres mateixos, no sé què esperem que facin els que venen de fora.

Vicent Terol ha dit...

Supose que es tracta d'una empresa. L'escola hauria d'haver-se assegurat en aquest punt abans d'anar-hi, no?

Jo vaig començar a treballar com a mestre a Barcelona. Vaig estar a nou col·legis diferents. En algun d'ells vaig veure alguna cosa impresentable -per exemple, més d'una tutora que feia les classes en castellà o en català horriblement parlat. Curiosament es tractava de centres CAEP: sembla que als sectors marginals no és important integrar-los mitjançant la immersió lingüística...

Dit això, he d'afirmar que l'experiència viscuda a Barna em sembla ara idíl·lica, comparant-la amb la que estic patint ací al País Valencià. Açò és vergonyós, un atac a la llengua. Però no ho comentaré -no almenys hui- perquè ara mateix (ARA MATEIX, eh??) no sabria per on començar...

Jordi Pinyol ha dit...

Si ja ho dic jo que sovint ens fan sentir estrangers en la pròpia terra... Per cert, molt bé el muntatge del vídeo amb aquestes anotacions que has anat intercalant.

La UOC? Bé.. Anar fent d'assignatura en assignatura. Després d'acabar l'assignatura 'Periodisme digital' el semestre passat amb una qualificació global de notable, aquest semestre m'he matriculat en l'assignatura 'Mitjans de comunicació digital'.

Ara, a més a més, estic fent un parell de cursos d'aquests gratuïts de formació continuada, un sobre configuració de xarxes Wifi i un altres sobre el web 2.0, el comerç electrònic, les TIC, etc. O sigui que últimament se m'acumula la feina, però vaja.. tot és qüestió d'anar esgarrapant hores d'un lloc o altre.

:)

Petons i bon cap de setmana!

Montse ha dit...

Vols dir que no hem tornat trenta anys enrere? Què dic, trenta? si fa trenta anys hi havia la Norma! nono, potser quaranta, o cinquanta... deumeu!

quina llàstima...

bon diumenge, preciosa.

LlunA ha dit...

Doncs vaja com està el tema de les llengües....en fi...jo avui em quedo amb els dofins!!!
Un petonet, en català ;)

Mireia ha dit...

la veritat és que sap greu, ens ataquen per totes bandes , ens acusen de voler imposar el català i ni tant sols tenim la possibilitat d'escollir la nostra llengua la meitat de vegades . Amb això de la meitat és el meu cant optimista del dia.

Em fa ràbia que ens trobem amb aquesta situació. No només hi ha això ,sinó que a molts mitjans de comunicació on suposadament es parla català ,és fa a un nivell que sovint fa angúnia. Els pronoms febles es perden o despisten, hi ha paraules que directament no es tradueixen i ni intentar parlar dels anuncis ...

Plego que m'estic embolicant. Tota la raó Zel, que no hi ha dret!

estrip ha dit...

quina pena, quina llàstima quina vergonya.
A veure si els cau una bona multa, a veure si és veritat que posen multes perquè aquí jo n'hi posaria una de ben grossa.

Thera ha dit...

Mira, a casa fa una setmana que vam decidir d'anar a visitar el zoo i passar-hi el matí, concretament als nanos els feia una gràcia enorme veure els dofins i expressament vam decidir esperar-nos al show de dos quarts de dues perquè s'anunciava en català, així el més petit podria seguir una mica les explicacions... al final va resultar ser en castellà. No tenen en compte ni el que anuncien, només per omplir la 'papereta'.

Ferran Porta ha dit...

Amics, no oblideu que el partit que "governa" Barcelona (des de fa 30 anys!!, afegeixo), és el mateix partit del paio aquell que sovint parla de la "crosta nacionalista".

mai ha dit...

Per algun problema tècnic no tinc so al vídeo. Però t'entenc el que reivindiques. Hi ha una imatge que "s'embruta " per ella sola.

Henry The VIII ha dit...

SuperZel, sí que és penoset. Per a que després es queixin els CiudadanosRessentitsSenseMotiu i la Rosa Díez...

Per cert, 3 posts abans he vist una foto esclatant. Molt maca. Hauries d'avisar perquè algú que pateixi del cor li pot agafar un cobriment.

Que res, que estàs molt sembrada darrerament. No sé com t'ho fas per a fer tants posts amb nivell.

Kisses!

EL BLOC D'EN VITALIS ha dit...

Els vídeos una xulada, igual que els de "Miguel el Rojo", ja saps per on vaig. En saps un niu, fins i tot hi afegeixes comentaris, jo l'altre dia em vaig veure incapaç de partir-ne un.

Lo del castellà, el dia a dia, ja m'entens, no hi ha més cera que la que crema.

kweilan ha dit...

És increible...ja no puc afegir res més a tot el que s'ha dit però són fets aquests que si no es fan públics no ens en assabentem.

rits ha dit...

Si, si, molt fort!! Saps que la Generalitat i l'Ajuntament tenen un Consorci per la normalització que assisteixen gratuïtament er fer consultes??? potser també hauríen de fer cursos per als seus treballadors, no?

Vols que et posi un altre exemple per mi vergonyós? la universitat pública a segons quines carreres. A dret de la UB més del 70% de les assignatures eren en casellà, i sols estaven obligats a tenir un curs de sis en català..... trist, molt trist

Cèlia ha dit...

La meva àvia, que era i vicia a Barcelona, quan ens venia a veure, es dirigia a la gent en primer lloc en castellà. Com que la gent li contestava en català ella llavors continuava la conversa en català. A mi em feia molta ràbia, però ella deia que era el costum que havia agafat a la capital, on gairebé tothom es dirigeix en castellà per a tot... com es nota que el castellà corre perill, només cal visitar els patis de les escoles per saber quina llengua s'està menjant a l'altra!
Molt bé, Zel! Estic amb tu!

Jordi Vargas ha dit...

Estic amb tots vosaltres es vegonyos.
Una abraçada

Els del PiT ha dit...

-Res a dir que no s'hagi dit ja, oi avi?
-Ep! Que m'ha agradat la puntualització del cosí bìòleg marí del Striper referent als dofins, hi hi hi... (I que estic tan indignat com la resta)