26 de setembre 2009

l'alternativa a l'educació per a la ciutadania als països catalans. Orentació laboral

això és un curset accelerat en PowerPissarra per a tots aquells qui no se'n surtin de seguir un itinerari de feina normal i corrent (és el que hauríem de fer, tornar a córrer a les manis)
les presses i la poca dotació per a feines educatives ens fan anar a allò bàsic, sense parar-nos en bajanades de tipus intel.lectual, que la formació al final no serveix per gaire res si vols acumular "pasta gansa"
principi imprescindible, saps el que cal saber, has pujat i après a escoles de jesuïtes o similar (si pot ser), i se't nota a la cara que dius tota la veritat, honorable i de bona nissaga com ets...
si de cas el primer principi no t'acaba de funcionar, hi ha un nom en castellà que ho explica millor, has de ser un "trepa", envolta't de famílies i fills de famílies de bé, si és possible, catalanets de pro, ben relacionats amb la banca, i la "crosta nacionalista"
complement de l'anterior, coopera amb qualsevol organització o associació que honori la terra (si poden burjar, que trobin els teus correus de la Unesco, les revistes de l'Òmnium, carnets de soci de tot allò que ens defineix i ens dignifica com a poble, les col.leccions de Pla, Rodoreda, els Folch i Torres i... tot, si pot ser enquadernat en pell)

res d'esquerres i revoltes, ni referèndums (ni Llachs ni Pedrolos ni possibles radicals, això no toca... coi d'eixelebrats, tu t'acostes a la casa gran del sobiranisme)
envoltat d'un també honorable cos d'advocacia, amic de jutges i notaris, i de funcionariat al servei de la puta pela, els intríngulis no es veuran, "pas de probleme"
evident, més que evident... sempre el classicisme i la seriositat, no et permetis frivolitats ni segons quines amistats
I no facis cas del que diuen les notícies,
"Avui la policia ha detingut un home que estafava amb missatges de "SMS", per una quantitat de 150.000 euros", tu no ets d'aquests desgraciats, estàs blindat per la història.





7 comentaris:

desencanto ha dit...

Es difícil però necessari tenir l'esperit critic amb allò que t'estimes sinó estem abocat@s al estalinisme i al fracas dels nostres somnis. Petons.

el paseante ha dit...

A veure, estic d'acord amb el teu discurs. Però aquest malparit dels 150.000 euros no és pas un desgraciat. I segurament ha enredat a molt iaios. El Millet a la presó, però aquest també, eh? No fem demagògia.

Sergi ha dit...

Ja he pres nota, per fi podré triomfar en aquesta vida!!

Montse ha dit...

em sento (encara més) gilipolles, sniffff

Clidice ha dit...

Una classe magistral, gràcies

jo artin au ha dit...

És l'estructura del vaixell que fa aigües per tot arreu. Però clar el vaixell aquest no hauria de tenir banderes de conveniència. Està fet de noms i cognoms propis. Què farà la justícia, endinyar-los una senyera convenient (que passi el temps i prescripcions al canto)? o enfortir, si és que encare hi som a temps, la quilla del vaixell: fer el que cal, justícia. És que ens estem enfonsant.

Carme Rosanas ha dit...

Zel, jo ja he fet tard per a seguir la teva classe magistral...