13 de març 2010

baralla de pati

Al pati de l’escola passen aquestes coses.
Mai pots aclarir qui ha començat la picabaralla, perquè les culpes van rebotant d’una banda a l’altra, i si no és per qui mana, és per qui és l’amo de la pilota. I en tot cas, sempre arribes al principi, qui ha començat?
.
Una situació com l’actual, a tots nivells, és ben igual que una picabaralla al pati de l’escola. Finalment, acabes decidint que la culpa és de qui collons va inventar això de que les escoles havien de tenir pati.
.
-Qui regula els protocols del pati?
-Com és que els patis tenen arbres? O no en tenen?
-Qui collons va inventar i decidir que hi hauria porteries? Tan bé que anaven els jerseis fent de tanques...
-Qui va deixar que els nens portessin pilotes? Quan jugàvem al “pico, zorro, zaina”, que ja em direu si n’era de perillós, et fotien un clatellot si no et posaves bé.
-Qui ha decidit que cal anar al pati? A veure, s’està molt bé tancat entre quatre parets...
.
I així fins a l’eternitat, finalment, qui ha inventat l’escola? Com és que hi ha nens al món? Sense nens, no hi haurien baralles de pati. E voilà, c’est tout!


Passeu això al món dels desastres (jejejeje, un dia de nevada...) i a veure qui és el guapo que esbrina l’arrel del problema. No, no és pas només el sr. Boada, (que no sap què diu, o diu el que li diuen),ni el sr. Saura, (que sempre acaba sortint arreu, per mi que és ell "el presi") ni potser les directives actuals de res.
.
M’agradaria saber qui, per allà els setanta, va deixar signar contractes (cobrant de sota mà) i preus de materials i construccions (cobrant de sota mà) que mai es van revisar (cobrant de sota mà).
Quantes butxaques són plenes des de llavors?
Quants pocavergonyes es van fer rics presentant projectes de un milió, en van cobrar un i mig i hi van invertir quatre duros?
Quantes parets tenen més sorra que no pas ciment, quants pilars tenen més sorra que no pas “portland”, que el meu pare duia materials per a la construcció i sé de què parlo. Recordeu l’aluminosi?
.
.
Hem heretat una merda podrida, que ja no s’aguanta per cap cantó. I podem buscar culpes, però serà pitjor que la memòria històrica. I qui és el guapo que ho fot tot a terra i comença de nou?

12 comentaris:

Mireia ha dit...

Zel, els culpables no sé si els trobarem ( bueno, sí que ho sé) però els afectats per tot aquest merder es conten a milers.

Quina torre més xula de la foto, aquesta potser no cauria a la primera nevada

EL BLOC D'EN VITALIS ha dit...

Roser, no tot va ser la llum, el col·lapse a les carreteres,la desinformació i a sobre donen es culpes als meteoròlegs, tot plegat una colla d'inútils.
Si el tripartito eren diferents als altres, com no corregiren el que tant criticaven, Enher sense fer cap tipus de manteniment ni millora de la xarxa, deu ser que el que criticaven era el correcta que estenia que fer i ells no ho pogueren fer després de tant parlar.
Al CEIP del meu poble hi manca en un edifici l'escala d'incendis i a l'altre els vidres quan es trenquen cauen en forma de guillotina perquè no son de securit, el departament d'Educació ha de fer la inversió i ho sap, però no ho fa, cal que passi un accident.
No vulguis trancar una espasa a favor d'aquets inútils.
Finalment avui a les 6 de la tarda m'han donat la llum a casa.

Josep ha dit...

Hola ZEL.

"Pepe Gotera y Otilio, Chapuzas a domicilio"
Son tots plegats un nyap¡¡¡

Tambè ho dic en el meu blog.
Un petó Roser.

Jesús M. Tibau ha dit...

fan molta pena i ràbia, passant-se la culpa dels uns als altres. llastimós!

Joana ha dit...

Jo no entenc res, imagina si arriba a caure una nevada de veritat, d'aquelles de 50cm...
Pobre gent, i quina barra les elèctriques!

Ada ha dit...

Tan de bó forem tots com els nens que es perdonen de seguida i continuen jugant com si res!

assumpta ha dit...

Fan com els nens a l'hora del pati: es passen la pilota els uns als altres...
N'hi ha que no cauran mai... pel pes que duen a les butxaques...

Bona setmana, Zel!

Edurne ha dit...

Pues esto, seguro que va para rato, lo de yo no he sido, yo no he sido, y pasar la bola...
Hay que tener mucho más que santa paciencia!

Petons!

fra miquel ha dit...

Tu ho has dit! A veure qui és el guapo...
Estem apanyats!
petons

el paseante ha dit...

Al menys, al teu blog hi ha més ciment que sorra.

Joan P. ( JAPS ) ha dit...

Zel, jo si que se qui és el culpable, i tan que si, potser va ser el grup (que la cosa no va ser casual i si col•lectiva) o la persona que va començar a dominar la manera de fer el foc … aquí va ser el principi d´aquest batibull d´avui a reu del món.

Aquestes inclemències del temps sempre han sigut, i voldria fer esment la famosa mini glaciació de l´edat mitjana, aquesta va durar fins quasi la meitat del segle XIV, i de tan en tant la natura ens recorda que ella fa i desfà, tot plegat els humans som molt fragils.

jo artin au ha dit...

Els polítics, els de ja fa temps (sempre?) contemplen la Internacionalitat. Per entendre'ns, les grans entitats: Europa, la Xina, Israel...; per ara el director de tot plegat: EEUU. Dels Drets Humans cap avall (les seves concrecions), toquen ben poca cosa. El primer és el primer: el poder econòmic. És a dir que practiquen el desgovern de les cose quotidianes. Que hi han coses ingovernables, està clar; però crec que les aquí al·ludides, pertanyen al desgovern, tarannà típic de tot polític a l'ús.