14 de juny 2010

incívic, populista, electoralista, recordeu Tunik?

I és que quan un es posa a aplicar normes, hauria de ser per sempre i per a tothom, vaja si més no, això diuen els amants de regular-ho tot.
Per fer coses com aquestes (ooooh, que guai, que modern, un artista expert en muntatges de nuesa col.lectiva), l'ajuntament de Barcelona va cobrar un pastón, però molts calers, de veritat!

I què hi ha de nou? Temps de silencis, de negrors restrictives, de prohibicions, de "yo soy aquí quien manda, porqué esta casa es mia" ! I a més, això dóna vots, diuen...
Barcelona, Lleida i una creixent llista de pobles i ciutats es plantegen prohibir el burka, el niqab, el hiyab i ...vaja, l'anar parcialment despullat, els banyadors inclosos... (vegeu aquí i aquí). Cal anar ben vestit, a l'estil occidental, sense cap cosa que escapi a la moral i als signes identitaris propis, compte, els propis! Ep, tret de quan en traiem calers i propaganda, llavors, com més carns pengen, millor!



I, doncs, tota aquesta munió de despullats espontanis, van interessar en aquell moment a la moderna, ara cívica ciutat de Barcelona. Si ara esgrimeixen paraules com correcció, educació, respecte als altres, no sé com menjar-m'ho.
I segueixo pensant el mateix respecte a la prohibició dels mocadors i els niqabs. Perquè burka, el que se'n diu burka, quants en comptaríem en tot el país, un centenar? Cal educar o prohibir? Cal entendre i acostar o promoure guetos? Sort que algú ha dit que així s'estalvien problemes d'identificació i per si de cas hi volen afegir cascs de moto...jejeje...

Terroristes, que tots aquests que venen de fora són terroristes, coi, ja ho diuen els "defensores de la Patria!"


15 comentaris:

rits ha dit...

avui crec que no estaré massa d'acord amb tu.

espero explicar-me. Respecto moltíssim que cadascú vagi com vulgui, que no s'ha de prohibir vestir com es vulgui, però el respecte i la dignitat per davant de tot.

I per mi (visió occidental, d'acord), el burka o el niqabs no respecten la dignitat de la dona.
L'amaguen perquè no sigui vista. La menytenen. La sotmeten a la posessió de l'home, i si aquí lluitem per la igualtat entre homes i dones, per la lluita en contra la violència vers la dona, com podem estar d'acord que s'amagui a les dones solament perquè és una qüestió cultural o religiosa?

que es tingui que prohibir, doncs potser no és el que m'agrada, potser es podria fer altres mesures que no se m'acudeixen, però que alguna cosa cal fer, si.

I problemes d'identificació, doncs si, passen. Ma germana (i d'això en volia fer un post) treballa en una entitat bancària i la setmana passada va tenir una clienta amb niqab que volia treure diners en efectiu. Ma germana és la persona més dolça i curosa del món, però va haver-li de dir que si volia que li donés els diners s'havia de treure el mocador xq no la podia identificar. La senyora no va posar cap problema i se'l va treure per identificar que era la mateixa persona que sortia al document d'identitat. Després, ma germana va anar al cap per preguntar-li si havia fet ben fet, xò és que i si resulta que no era qui deia ser? I esclar, no teníen un protocol establert, però li va dir que ho havia fet ben fet.
doncs si, això passa i no és a cap de les ciutats que es plantegen la prohibició.

estrip ha dit...

jo trobo bé la prohibició del burka almenys com estan fent en els espais municipals. Si cal ampliar-ho es veurà en els propers anys...

Clidice ha dit...

aquestes lleis que s'estan aprovant són oportunistes i del tot ineficaces, ja existeix la possibilitat d'evitar el que diuen que volen evitar. Tanmateix és més barat prohibir que educar. La burka i el niqab són un atemptat a la dignitat de la dona, però també ho és que a mi em paguin menys que a un home per la mateixa feina. I és que adorem els gestos i després mirar cap a una altra banda i jeure i dormir :(

yraya ha dit...

No crec que sigui un tema per prohibir, més aviat és un tema per tractar i parlar, la prohibició no genera res de bo i més en aquests temps que corren que estem tots en pla rebeldia, a més em sembla mentida que a Catalunya passi això, encara que ja millor que no em sorprengui de res.
M'encanta el respecte cap als altres, que anem a esperar doncs ...

zel ha dit...

Rits, entenc la visió d'una part certa, el que per nosaltres significa d'opressió per la dona, d'altra banda, em refereixo a la nostra hipocresia, quan ens atrevim justament amb allò que ens és aliè, però hi ha espectacles, fets com segons quines paraules que molts homes ens adrecen a les dones quan passem pel carrer, que a mi m'ofenen i molt, i fem conductes discriminatòries cap a dones i gent "diferent" que nindú prohibeix. A Això em refereixo. A mo ni m'agrada una dona amb burka, però tampoc m'agraden les persones uniformades, ni com diu la Clídice, les diferents condicions de sou i treball.

Sí, com dieu, crec que la sortida és educació, respecte mutuu i convivència amb tolerància, que tot es posa a lloc!

Ull de cuc ha dit...

Intenteu mirar aquest vídeo si no el coneixeu...

http://www.youtube.com/watch?v=mDZHTIwsOxw

Jo el vaig veure en una classe de sociologia, i se'm va quedar marcat. La relació que fa la directora amb els musulmans... bé, el final és increïble. En fi.

desencanto ha dit...

Per a mi, el burka i el tractament despectiu del cos de les dones en el món occidental, és el mateix, patriarcat, despreci a les dones.He vist el video em sembla totalment tendenciós. He traballat en molts instituts, en cap l'alumnat va en gorres a classe. La cinta, es possible, pero no tan exagerada como la que es mostra. I comptades. Soc tutora i tinc 5 alumnes musulmanes, en el meu institut ningú porta vel, la direcció ho té molt clar, al carrer el que volguin. A una d'elles, que no el vol portat ni al carrer, el seu pare la maltracta, hi ha hagut denuncies. Ella sempre m'explica que a les nenes més petites, els pares les amenacen i les obligen. Al final ens fan creure que el porten sense violència i perquè volen.El llibre L'últim patriarca, explica quina llibertat tenen les dones marroquis(Najat El Hachmi)aquí i allà.

Clint ha dit...

Ostres, jo no se si prohibir la burka és o no la solució. Però evidentment formar, com dius, ho veig difícil en la gent que en porta, ja que segurament aquestes dones i els seus homes ni tindran accés ni en voldran, de formació.

Ara, comparar-ho amb una foto del Tunik aquest ho trobo com a mínim exagerat, tan com la polèmica que va desencadenar un dissenyador que va fer sortir models amb burka a la passarela cibeles fa uns anys.

En realitat és un tema d'adaptar les teves costums a les costums del lloc on vius, cedint per les dues parts...però sempre les dues.

Jo el que si prohibiria és anar amb xandall! però això ja és una mania personal...:)

montse ha dit...

Penso que aquest canvi no es té que fer des de una posició de poder i prohibició, sinó des de una posició d'apropament i educació.

Salut!

Anònim ha dit...

El tema del burka i el niqab és complicat. És evident que és un símbol d'opressió de la dona i que, per tant, en una societat amb valors democràtics hauríem de rebutjar. Ara bé, si es prohibís als espais públics, estaríem condemnant a aquestes dones a viure tancades a casa. I, per desgràcia, en aquest cas, per molta educació que hi posem, és una costum tan arrelada que difícilment deixaran. La solució és molt complicada.
Ara bé, el que fa ràbia és que persones de partits que rebutgen directament la immigració, sota un feminisme amb el qual mai han cregut, ho utilitzin per atacar la immigració.

sànset i utnoa ha dit...

A mi no em sembla bé això del burka. Tampoc em sembla bé com han portat el tema des dels ajuntaments de les capitals catalanes. Primer de tot és bàsic que en una societat democràtica cadascú vagi com vulgui i també ho és defensar les llibertats de la dona.

He llegit algun article sobre el tema i és més complex del que sembla. Si la dona porta el burka per imposició, és evident que se l'ha d'ajudar -legislativament- a que es pugui "alliberar". Ara bé, i per estrany que sembli, algunes d'aquestes dones que el porten i viuen a Occident, ho fan per voluntat, no per imposició (almenys això és el que van afirmar a les entrevistes que se'ls van fer, que eren anònimes). I si algunes d'aquestes dones el porten per voluntat, per distinció cultural per així dir-ho, qui som nosaltres per obligar-les a no dur-lo?

Què hem de fer, doncs? estudiar cada cas? això és impossible. La solució és l'educació, i només pot passar per aquí. El problema és que aquesta solució comportarà temps, molt temps. I els canvis s'aniran veient de forma progressiva, però lenta.

*Sànset*

Anònim ha dit...

A la segona foto, al paio d'abaix a l'esquerra, o l'han afegit amb fotoshop, o no li han ensenyat que parar massa el sol és dolent.

estrip ha dit...

prohibir el burka no és obligar a les dones a tancar-se a casa. Que surtin, i si no surten perquè els seus homes no les deixen que els detinguin a ells per segrest.

rits ha dit...

ah, d'acord! crec que vaig llegir el post massa ràpid! jo tp entenc aquestes hipocresies. Figura que s'ha d'anar de modern, d'acceptar-ho tot, però el que és diferent al que nosaltres acceptem, això ja no. Va per aquí, oi?
a mi tp m'agrada aquestes hipocresies.

Dar Vader ha dit...

El s'ha de fer, no es prohibir el burka o el niqab, el s'ha de prohibir es fer servir qualsevol peça de roba que et tapi la cara, entraríeu al banc o a hisenda a una mitja o amb un passamuntanyes al cap?
S'ha de prohibir per securetat i s'ha de fer ara que no hi han molts cassos
Personalment, veig més atemptat no poder anar sense samarreta o nu pel carrer, i també hi han pobles que la seva tradició es anar despullat pel carrer