12 de desembre 2010

Qatar, el Barça, els rics.

S'altesa el xeic Hamada Bin Khalifa Al Thani, emir de Qatar, fundador l'any 1995 de la Fundació de Qatar. Presideix s'altesa Sheika Mozah Bint Nasser Al- Missned, esposa de l'emir.
La missió de la fundació és la de preparar el poble de Qatar per afrontar els reptes d'un món en constant canvi i fer de Qatar un país líder en la innovació docent i d'investigació.

Per aconseguir aquesta missió, la Fundació de Qatar dóna suport a una xarxa de centres i associacions amb institucions d'elit, compromeses amb el principi que el millor recurs per a una gran nació (en recursos naturals) és la seva gent.

El projecte estrella és la Ciutat de l'Educació, concebut com un centre d'excel·lència en educació i investigació que ajudarà a transformar Qatar en una ciutat basada en el coneixement.

Aquesta és una petita mostra, ínfima, de la presentació de la suposada associació sense ànim de lucre que pagarà un ou al Barça.
Si aneu i mireu, si veieu les instal·lacions, si llegiu els serveis, si feu atenció a qui s'adreça aquesta mena de cosa presentada com noséquè desenvolupament, veureu com s'entén la política Sandro. Abans, els fills dels xeics i dels emirs anaven a estudiar als països colonitzadors, allà feien el seu aprenentatge en allò "occidental", que els podia fer servei en un futur, via comunicació, via negocis.
Ara, aquests ho fan també, al revés. Ja no són colonitzats, ara són un reclam pels fills de rics de d'altres llocs, ja se sap, amos de petroli i de gas, a Qatar, un país amb una de les rendes per càpita més altes, es permeten el luxe d'acollir en instal·lacions d'elit i per a elits futurs personatges que excel·leixen. Ep, i que paguen i poden pagar.

La samarreta tindrà conflictes emocionals. La nova junta no. No han consultat res a ningú. Diuen que és una bona operació. Llàstima que hi ha principis. Un escolta amb estupefacció la ilegalitat d'entrar amb vel o niqad en organismes oficials i molts se n'alegren. Doble moral. Llavors permeten que els facin d'esponsors. Doble moral.

De fet, podríem dir que què ens importa. No res. Però hi ha coses que són de mal pair.

M'hi jugo un pèsol que el Guardiola dura ben poc al club.

7 comentaris:

home fosc ha dit...

Hi estic d'acord, miraré això de la fundació aquesta, encara no ho fet, però fa tot el tuf d'una operació simplement alimentaria, però que no deixarà el Barça en la mateixa situació solidaria d'abans. Ara, veure la paraula UNICEF, al costat de la fundació QATAR, quedarà estranya, com a mínim.

Garbí24 ha dit...

No m'agrada.....tot plegat fa pudor

sànset i utnoa ha dit...

Està clar que una "fundació" capaç de pagar un patrocini de 30 milions anuals no fa bon tuf...

de totes maneres, el tema de la publicitat a la samarreta és una qüestió de vendre's al millor postor. No ens hem d'enganyar. Què volen pagar? doncs que paguin.

*Sànset*

El porquet ha dit...

Des del mateix club s'ha definit a Qatar com una "monarquia absolutista flexible".

Que m'expliqui algú com s'associen dos conceptes com ABSOLUTISTA i FLEXIBLE... no són antagònics?

En Pep marxarà aviat del club, però no crec que precisament per el tema de Qatar. Ell hi va jugar, i des de llavors, sempre n'ha parlat bé d'aquest país... queda clar que en Pep és un monstre com a entrenador, però no tot és "paraula de Pep".

Anònim ha dit...

No és només això que comentes. El Sandro Rosell té una acadèmia a Qatar, Aspire. Hauria de deixar clar que no´hi ha cap cosa estranya. Per cert, aquesta junta va aprovar un "codi ètic" que, com s'està veient, no serveix per a res.

wanderlust ha dit...

Doncs jo acabo d'escoltar la roda de premsa i encara que tenia els meus dubtes, n'he quedat bastant satisfeta. No tot és blanc o negre, hi ha molts matisos i jo crec en les persones, a més quan acaben de començar i no se'ls hi pot fer balanç encara.
(i of the record... jo estic molt a favor de la labor esportiva -que no econòmica- d'en Laporta, però vull donar-li a aquesta nova junta un vot de confiança)

penyabogarde ha dit...

mireu com protestem per la petrodolardependència blaugrana i com ens sap greu que Guardiola faci declaracions de simpatia per la tirania de Qatar.