23 de setembre 2011

balanç d'una setmana de mestra

casa: lamentable o gairebé, sopars a batzegades, roba per endreçar, nevera prffff

fills: de nassos, sintonia i estimació a gabadals, si van maldades, amb ells ens fem companyia, ja sé que a alguns els faig enveja, però són les meves joies.

escola:

-feina "tonta": corregir, programar, planificar, reunions... com sempre, penso el que faré (farem)i fem una altra cosa, segons el que sorgeix, així que omplo el calaixet del "pendent"

-feina "guai": aquesta setmana hem tingut granota (de sant Antoni) i cargols, (bovers i monges), o sigui que en dues setmanes, tres animalons ben observats, passats pels ulls, per la lupa, tocats, fotografiats i classificats.

-projecte: hem fet memòria del del curs passat, i déu n'hi do, recorden força sobre els submarinistes, estructuració i vocabulari prou correcte.

-feina "obligatòria però de la bona": llegim poemes i contes de la lluna, apresa la cançó del Xesco "Quatre cares té la lluna...", en procés el poema "El cargol" de Joana Raspall, escoltat el conte de "l'abella gandula", de l'Horacio Quiroga, per allò que a la tardor s'ha de tenir el rebost ple i d'entendre el valor del treball en equip.

-feina "obligatòria" de la feixuga: llegir enunciats de problemes, identificar dades, assenyalar la pregunta a respondre, explicar com i quina operació ens cal, aprendre a respondre adequadament. Això ens ha ocupat 5 hores, 5. Compteu que hem fet servir eines maques, la pissarra digital i tota la parafernàlia i encara estem patxinpatxan...

-feina mecànica: recordem les estratègies per sumar els nombres de les primeres desenes fins el 99, trucs, desena anterior, desena posterior... prfffffffffffffffffffffffff


global: rebentada! però ben rebentada, sisplau, un fi de setmana doble...

11 comentaris:

mar ha dit...

concedit!

aprofita'l bé zel que passarà ràpid!

abraçada!

Clidice ha dit...

on the rocks? ^^

Joana ha dit...

Lo més positiu els fills... ja som dues!

desencanto ha dit...

Felicitats per tota aquesta meravella de sentiments i experiencies.

Elfreelang ha dit...

i acabem de començar....ànims i força més feina intel·ligent.... i guai i menys feina tonta....per un triple si us plau!

Carme Rosanas ha dit...

Per mi que no quedi! :)

Recupera forces, bonica!

I enhorabona pels teus fills! Mèrit i sort en proporcions variables segons les persones. :) Jo comparteixo absolutament les teves paraules sobre els fills.

Ferran Porta ha dit...

Se t'ha acudit que podries fer-nos, cada divendres, la crònica de cada setmana de mestra?

Ei, que tindria la seva gràcia llegir-ho, eh?

Descansa!!

zel ha dit...

He fet tot el dia el gos, ho prometo!

mestreta ha dit...

I has fet ben fet! Ja m'agradaria a mi treballar amb tu, ja...
De feina tonta n'hi ha sempre, l'important és no deixar que dilueixi la que ens agrada ni que ens privi de poder descansar els caps de setmana.

iruna ha dit...

m'agradaria que la "feina tonta" no estigués tan mal vista i poguésseu fer-la amb més motivació, amb més convenciment que, fent-la a consciència, pot ajudar molt, encara que després les coses puguen sortir diferent.

potser si no la visquésseu com una imposició burocràtica, i poguésseu cadascú fer-la partint realment dels vostres criteris personals i professionals, en lloc de quadricular-la en "ítems estàndar" de "copiar i pegar", vos seria més agradabable de fer. no ho sé...

confio que molta de la "feina guai" i de la "obligatòria però de la bona" sovint neix d'una barreja entre la "feina (que sembla) tonta" i la improvisació i les sorpreses que moltes vegades aporten el dia a dia, els mateixos xiquets i la relació entre vatros.

una abraçada, zel!

nimue ha dit...

doncs jo igual! exceptuant la part del fills que no en tinc i també proclamant que estic rebentadeta!!! ànims!!