10 de novembre 2009

trec el cap de l'hivernada...

I total per res, eh? no us penseu que tinc novetats, què va...només un apunt...
Que estem envoltats de criatures amb grip, sí, sí, amb "aquella grip"...
I que segueix havent-hi un piló de gent que passa de pensar en com s'escampa tot en una classe... dilluns, 9, dimarts 7, en tornen dos que evidentment recauen...i així portem dues setmanes, aquí caic aquí m'aixeco... Fan peneta, estan com ocellets ferits i moixos. I bé, que només faltaria que la nostra seguretat social fos com aquesta:


«Bancarrota médica quiere decir que te embargan por deudas sanitarias, porque los honorarios del médico, las facturas de los análisis y los gastos de hospitalización se han acumulado. Entonces interviene el ejecutor judicial y te lo quitan todo: por si fuera poco estar enfermo, quizá moribundo, te quitan la casa, el coche, los muebles, te dejan en la calle, te impiden mandar a tus hijos a la universidad. Es una salvajada. Las bancarrotas médicas no son un fenómeno marginal, pues el 62% de todas las quiebras declaradas por los tribunales de EEUU corresponden a deudas médicas, y todos los años un millón de personas van a la quiebra por esta clase de deudas».

Pobre Obama, no, Obama, "tu no we can", allà al Senat, ple de gent posada perquè formen part de l'establishment, poderosos i potents pagadors d'inversions i monopolis, i que són els qui posen la "pasta gansa", no et deixaran passar l'assegurança per tothom... Ara has resistit amb només 5 vots de propina, però, ai las, més enllà et tombaran la reforma sanitària...
Així ho explica aquell qui fou metge teu, mira, Obama, llegeix, i veuràs perquè tu "no we can",
Antes de la segunda guerra mundial las aseguradoras permanecían al margen del mercado sanitario. Entraron gracias a la economía de guerra, para que las empresas proporcionaran beneficios no monetarios a los obreros que tenían los salarios congelados.
«Desde entonces las compañías de seguros recurrieron a toda clase de ardides para aumentar sus beneficios. Por supuesto, incrementaron desmesuradamente las primas de las pólizas, que iban encareciéndose a medida que se conglomeraban los grupos monopolistas.
Pero sobre todo recortaron costes, tratando de reducir a la mínima expresión las prestaciones. Han adquirido una habilidad enorme para aducir razones que las eximan de curarte.
La más pérfida es la de las ‘condiciones preexistentes’: dicen que tienen derecho a no pagarte un tratamiento si descubren que el origen de tu enfermedad es anterior al momento en que contrataste la póliza.
Pueden negarte el tratamiento de un tumor en el pulmón a los 50 años invocando un resfriado que tuviste de niño. Es de locos, el colmo del cinismo.
Y lo único bueno que ha hecho el país en 60 años por la sanidad, Medicare, el tratamiento gratuito para los ancianos de más de 65 años y para los minusválidos totales, lo logramos sólo porque las compañías de seguros estaban encantadas de deshacerse de los viejos, el grupo de la población con más enfermedades y por lo tanto el más gravoso en términos de gasto sanitario. Al cedérselos al Estado, las aseguradoras reducían costes.» Tret d'aquí
Bé, me'n torno al cau del sofà a llegir ciència ficció... Perdoneu-me la falta de seguici amb comentaris, tinc poca esma... però ja passarà... consti que procuro cada dia llegir algú, ja sabeu com us necessito... però de dia em dedico amb cos i ànima als meus petits reptes (grans infants) i al vespre estic xofffff... un secret? fan uns mapes conceptuals que riu-te'n tu dels grans... (ells en diuen mapa de caminets) En secret, us en fotografiaré algun, per fer-vos dentetes....

12 comentaris:

Toy folloso ha dit...

Vaja, que a la gran América, si et poses gaire malalt, val més que, directament, et tallis les venes...

Montse ha dit...

Saps què m'ha agradat més, del teu post? que has tret el cap. I això dels mapes conceptuals que fan els teus nens. Penja'ns-en una foto, eh?

Una abraçada, preciosa! jo me'n vaig a llegir la Gavalda i "Junts i prou"... petita meravella de llibre.

bona nitttttttttttttt

Striper ha dit...

la gran america i les seves grans miseries.

Carme Rosanas ha dit...

Llegeix, llegeix, mentre vagis traient el cap de tant en tant...

kweilan ha dit...

Terrible això de la bancarrota mèdica. Gràcies per l'apunt, zel!

Anònim ha dit...

Si confiesas con tu boca que Jesucristo es tu Señor y crees en tu corazón que Dios le levantó de los muertos, serás salv@.

Romanos 10.

sànset i utnoa ha dit...

Els EUA passen per ser una de les democràcies més antigues del món (o la més antiga...), però són incapaços de modernitzar-se. És una llàstima que una de les poques iniciatives socials com la que proposa l'Obama acabin petant al Senat.

Mentrestant, "aquella grip", aquí només serveix perquè els polítics driblin altres problemes.

*Sànset*

Garbí24 ha dit...

només se'm acut: putos yankees dels pebrots que tot ho enmerden.

Thera ha dit...

Zel, a mi també m'has picat la curiositat amb els mapes conceptuals dels teus petits... si t'animes ens en dones una mostra, val? I vinga a prendre suc de taronja i vitamina C, cal mantenir la grip a ratlla!!

Susanna ha dit...

Hi ha coses que no s'entenen i aquesta n'és una. Arran del tema Obama hi ha hagut a la televisió cada documental sobre la sanitat als EUA que dóna por...

No fa gaire vaig tenir una classe amb 7 nens només, la resta estaven malalts pobrets. En principi, de la grip comuna.

Si a mi em poden fer una classificació de diferents objectes amb el criteri "són amics", ja em crec que se'n pugui treure molt de suc d'aquest mapes conceptuals que dius.

Encantada que vagis traient el cap!

Josep Maria Yago Suau ha dit...

esgarrifós i el pitjor és que sembla que la febre privatitzadora s'esten.
Petons!

assumpta ha dit...

Cuida't Zel! Tranquil·la, ja sabem com vas de feina. Tu quan arribis, recuperat i agafa forces, que aquests menuts et necessiten plena d'energia.
Per quan el post del mapa de caminets???
Petons.