27 d’agost 2007

aquí, allà, arreu

Primer dia de ser déu. Merda. No puc fer res del que voldria. Repàs del mes. Sorpreses desagradables.
Llegit a Rebelión: Protocol d’actuació per a repatriar “sense papers”.
La futura directiva permite que los funcionarios puedan reducir a los «repatriados que se resistan» con «lazos de seguridad» (bridas de plástico), «cascos», «prendas inmovilizadoras homologadas» (que no se especifican), «cinturones», «esposas o similares» e, incluso, «cinta reforzada», más conocida con el nombre comercial de cinta americana. No obstante, la nueva normativa insiste en que, en principio, los inmigrantes no deberán ser inmovilizados totalmente si no provocan incidentes y que la aplicación de las medidas coercitivas tendrá que ser «motivada» y autorizada por el agente responsable del dispositivo.

Això sí, el document especifica que no s’ha de posar en perill la integritat física ni la dignitat dels “sense papers” Ja! I sobretot, si s’han de fer accions violentes contra el passatger rebel (!!!) i si hi ha nens a prop, compte que no ho vegin… «El uso de estos procedimientos deberá ser proporcionado y con respecto a los derechos individuales de los repatriados». No patiu, que deixa clar que no els podran drogar. «El uso de sedantes para facilitar la expulsión está prohibido, salvo prescripción facultativa» (???) Un altre ja! La cirereta del pastís és que, si es creu convenient es poden mantenir desorientats (que no vegin on van, tanqueu cortinetes), han d’anar al lavabo acompanyats i … tranquils, la policia no pujarà armes als avions tret de “el material profesional de los módulos de intervención y seguridad” (antidisturbios). Tercer ja!

Podríem afegir que, mentre ells van discutint la qüestió defensiva i armamentística (“España” encara ven mines antipersona i bombes de dispersió a diversos països, però ja ho comentarem un altre dia), ens tenen entretinguts amb la gestió de l’AVE, els trens, els traspassos… Enganyats i putejats. Qui parla d’abolir fronteres? No us en vindria bé una de molt concreta?

6 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

hi les mafies ruses també les lliguen amb brides ?

Deu només hi han dues maneres RICS o pobres, el demès son punyetes

quan parlen de terroristes volen dir pobres

quan parlan de emigrants volen dir pobres

quan parlen de pirates informàtics volen dir pobres

quan parlen de democracia i preservar el valors democratics volen dir RICS

salutacions

El blog del Xavier Ollonarte i Rovira ha dit...

Hola Roser, sóc en Xavier del Vendrell.

En primer lloc, dir-te que la polícia d'aquest país fa pena i les seves actuacions en front els problemes actuals del país és lamentable.

En segon lloc, esmentar que encara, malauradament, hi ha la distinció entre pobres i rics (orient i occident). I nosaltres no acollim aquesta gent com es mereix.

Roser, esper estar en contacte amb tu, perquè els teus pensaments i les teves inquietuds són mostra de molta sabidúria.

Moltes felicitats pel blog.

Rep cordials salutacions del Xavier Ollonarte i Rovira.

zel ha dit...

Per té la mà Maria,
Es cert que és això, pobres i rics, però quan escribim amb aquest suport, i podem fer el que fem, no hem d'oblidar que pels pobres, nosaltres som els rics!
Pel Xavier,
Gràcies pel comentari, Xavier, des de la nostra feina de cada dia, ser mestres, podem fer molt, encara que ens diguin que no, per anar canviant elmón! Vinga, endavant i coratge!

Unknown ha dit...

Segur que al coronel galindo i al Tejero no els van ni enmanillar...

Molt bé el banner!!!

No callis mai -si no vols-

Anònim ha dit...

Parabéns! Aquest segell no és un premi o un "meme", com molts presumem.
Ell és ofert als bloggers que defensin la pau, la llibertat; els drets humans; el medi ambient; els moviments socials i la igualtat de gènere. Denuncien i lluiten contra el fascismo, a la injustícies socials i qualsevol tipus de prejudici, discriminació o abús practicat.
Només així, contribuirem per a un món millor.

Abraçades,

Carlinhos Medeiros

Carles Sampietro Lara ha dit...

Hola

Amb una mica de retard, tot i que mai és tard per rés, així que gràcies pel teu comentari.

He fet una ullada pel teu bloc i és molt interessant.

M'ha agradat això del BLOC ACTIVISTA. Una frase que fa referència als activistes: "L'optimisme de l'acció és preferible al pesimisme del pensament" (Harald Zindler).

T'aniré llegint