25 d’agost 2007

el món segons Groucho

Allò de bo que té obrir un espai d'aquests, és que t'obligues a llegir diaris, connectar-te sovint per saber com va tot plegat. Passa que acabes en un estat de desencís global, pensant allò de "pareu el món que vull baixar" (Groucho Marx)
Es veu que el dia 19 d'agost de l'any 1977 va morir Groucho Marx. M'he de confessar, m'agrada amb bogeria el tipus d'humor d'aquelles pel.lícules que jo tinc en blanc i negre. I em va fer riure bojament un llibre d'ell mateix on hi ha un piló de cites algunes com ara la que volia que posessin "in memoriam" que deia quelcom així com "disculpeu-me que no m'aixequi" (s'entén, per saludar-lo després de mort). No se'n va parlar massa, l'endemà moria l'Elvis i el va eclipsar gairebé del tot. Com és que us parlo del Groucho? El necessito per mantenir l'humor.
Grècia es crema vés a saber per quines especulacions i interessos, més de 50 morts (actualitzat vespre).
Enèssima mort d'una dona a mans de la parella. Criatures venudes per arribar a fi de mes. Una nena abandonada en un carrer i els pares ni sabien on l'havien deixat. A l'Irak seguim tenint bogeria desfermada. La CIA ens vigila (sembla de peli, oi?) Al Perú hi ha un desgabell de mil dimonis i evidentment a qui no arriba prou ajut és als més desfavorits. I per arrodonir-ho, regalaran als col.laboradors un licor anomenat "Pisco 7,9",algun comentari?
Palestina és un infern amb la declarada col.laboració d' EEUU.
Ens segueixen censurant les informacions (us recomano un portal http://www.rebelion.org/)
La gloriosa classe política està en lluita creuada per treure's el mort de la incompetència de sobre, i, mentrestant ens preparen pel desgabell del setembre.
I ara venen unes cites del Groucho, per anar passant:
"És meravellós com, sortint del no res, hem arribat a la misèria més absoluta" o bé, "la televisió afavoreix la cultura, quan l'engeguen agafo un llibre i vaig a l'altra habitació".
Pels polítics:
"Intel.ligència militar són dos mots que es contradiuen"
"La justícia militar es relaciona amb la justícia igual que la música militar es relaciona amb la música"
"La política és l'art de buscar problemes, identificar-los, fer-ne un mal diagnòstic i aplicar remeis equivocats"
"No permetrem injustícies ni joc brut. Si enganxem algú practicant la corrupció i no rebem cap comissió, el posarem enganxat a la paret...i donarem ordre de disparar!"
Lúcid, sarcàstic, brillant, talment com si fos ara entre nosaltres. L'humor ens salva.


1 comentari:

Josep Maria Yago Suau ha dit...

gràcies per les cites d'En Groucho :-)