09 de desembre 2007

la irresistible ascensió de l'estat espanyol cap a la violència "legal"


Veure com l’estat està desplegant eines repressores en tots els camps, des d’allò jurídic, fins als posicionaments ideològics, produeix un sentiment de frustració global difícil de païr.
Cada vegada que sorgeix algun conflicte greu, sigui en forma d’atac terrorista, sigui en aspectes relacionats amb el lliure dret d’opinió i manifestació, els falta temps a afanyar-se a promulgar decrets i posar en exercici normatives que no se sap d’on surten tret que no pensem en les llarguíssimes mans del poder ranci i neofranquista del PP i les llargues llistes d'associacions, grups de defensa de determinats posicionaments, generalment relacionats o mantinguts per gent dels cossos de polícia o de l’exèrcit, evidentment en principi clandestins, però als qui no arriba cap tipus d’investigació, tot i que són grups ultres.
Si teniu paciència, escolteu i mireu, apologia del racisme a Tele5, convidats!!!





Aquests, els ultres de dretes, sovint d’extrema dreta, no són objecte de cap ilegalització, de cap mesura repressiva, de cap portada de diari, de cap condemna oficial. Per aquests, el PP no demana cap gest al partit del govern, que apaivagui els ànims del “poble sobirà”. Per aquests, no val que trenquin cap harmonia ni entenen que atemptin contra ningú. Aquests es poden manifestar i fer enaltiment del terrorisme d’estat, que fou, en definitiva, l’antic règim, perpetuat fins als nostres dies en grups de poder i d’influència de facto. Recordem com a no aclarits mai del tot els crims dels GAL, on es van aglutinar BlasPiñaristes, Guerrilleros de CristoRey i d’altres joies. Han fet justícia a les famílies dels qui van assassinar? No, ni la faran, els morts eren sovint vascos i sospitosos de pertànyer o relacionar-se amb ETA.


Cal ilegalitzar ANV, cal ilegalitzar el Partit Comunista Reconstituit (PCR). cal ilegalitzar l'apologia de segons quins signes... Igual que amb Batasuna, es poden seguir permetent de manera impune ilegalitzar idees. Cal aixafar els joves i no tant que reclamen el dret a l’autodeterminació, cal perseguir qualsevol persona que presenti una estètica sospitosa (no hi compten els obssessius de l’àguila, la rojigualda i el non plus ultra).
Darrerament, l’activitat repressora de l’Estat Español, ha fet un sal cap al buit, un salt cap a actuacions que es poden qüestionar com a totalment punibles i que atempten contra totes les llibertats.
Un ja no sap qui és el poder judicial, el poder executiu ni què i a qui defensen. Es comporten de forma vergonyosa, partidista, difamatòria i ideològicament decantats cap a la dreta més dura. Fan servir tots els mitjans de força i de difusió per promoure un model polític i social que criminalitza la disidència de les idees properes al règim (no) passat. Un model, que hem vist joiosament figurat com en un teatre, en els funerals dels dos guàrdies morts. Els Borbons, pare i fill, amb l’uniforme de caps suprems de l’exèrcit presidint en lloc preferent els actes. Hi ha morts que tenen categoria, i d’altres que ni existeixen. Els pobres nois, tenen medalla pòstuma. Bé, no es poden fer judicis a priori, em sap greu la desgràcia humana i la seva mort. Però em rebel.lo contra la seva utilització en favor d'un acarnissament cap a tot allò que representi retallar més la llibertat de pensament i d'expressió.
Els morts i apallissats a les pressons o per les forces de seguretat, pels mossos en qualsevol aldarull... Aquests ni tenen nom, ni tenen drets, ni cal justificar res més que “legítima defensa en resistir-se a l’autoritat” Estem en una imparable ascensió cap al model de justícia made in USA, la millor defensa un bon atac. Estem avançant perillosament cap al terrorisme d'estat.

UNA ALTERNATIVA.
LA LLUITA AMB UN ALTRE COLOR


7 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

els pobres no tenen mai ningú que els defensi, els rics tota la gent que vulgui, molt bon i valent post, si les presons fosin mixtes, m'agradaria compartir-la amb tu

mira el últim post del Josep M. Yago que parla una mica de la gent de pallaso que van a les manis, tot uns principis, en els cuals hi estem molt d'acord

petons i cuidat

Toy folloso ha dit...

Sota un altre nick, els solo escriure als comentaris del "20 minutos", que molts dels reprimits avui, potser tinguin demà un carrer amb el seu nom, honorant el servei que han fet a la llibertat; la historia es tossuda.
I em cauen varies centes de répliques dels violents legals, insultant molt i argumentant res.

Striper ha dit...

Es que hi han politics amb massa amor al carrec,policias restaurades a la democracia que son represores ,ineptes i feixistes,i tots aquets quan veun trontolar el se poder tenan que actuar com sigui no sigui que perdesin el se estatus.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Caram, que sabies de que parlaria avui? ;-D
Molt bo el vídeo

rosa ha dit...

feta la llei feta la trampa.
post agosarat però real.
ara que et censuraran?

Carme Rosanas ha dit...

No sé si et censuraran, però quantes veritats en un sol post!

Mon ha dit...

no et censuraran..pobre d'ells ! ja han tancat masses boques pero no podran fer callar a la comunitat blocaire..un petonas zel!