02 de desembre 2007

mentides visuals ... o no

He trobat al diari la comprovació d'un fet conegut de tothom, ens enganyen fins i tot en allò que fa temps es podia presentar en un judici com a prova. El Photoshop fa miracles, molts ho sabem, anem a buscar fotos impactants, evidentment retocades. Però recoi, fes-ho tu amb la imatge de segons qui (calla, que se m'estan acudint unes idees diabòliques amb alguns personatges...)
Ara, que això es comprovi que es fa servir fins i tot per manipular fets ocorreguts, amb la conseqüent repercussió, posem-hi per cas, d'aquests que van participar en una mani, ja emprenya una mica. Perquè, a banda que al retoc hi posen un encaputxat i uns antidisturbis (la qual cosa diu molt de com van ser de violents els fets), si resulta que t'hi posen a tu, què, eh?
Ja podem parar atenció on, com i amb qui ens posem, no fòra el cas que ens trobéssim, per exemple, enmig d'un grup de promonàrquics, o de seguidors de DM o... Osti, tu, que és per pensar-hi. Ja podem demanar permisos per sortir a fotos i revistes, acords escrits (ara penso en els nens), si després resulta que en fan el que volen... Sort que aquest any estava malalta i no sortiré a la foto de grup de cole, i si em fan un muntatge, que m'hi posin de fa 10 anys, que així segueixo la moda manipulativa de la memòria històrica.

Malhauradement, aquesta no té truc, ni muntatge ni res.
I amb tanta manipulació, com queda la nostra sensibilitat?
Aconsegueixen la vacuna contra la reacció al patiment.
Ja gairebé res ens escruxeix.
Qui és tan malvat de gosar fer patir i encara fotografiar així un nen?
Aquí, la memòria no ens pot fallar.
Darrera, sempre hi ha els mateixos uniformes.
Dels països que manipulen, enganyen, desinformen, afegeixen i esborren vides i imatges.
On és l'eix del mal?

13 comentaris:

Anònim ha dit...

la magia de un artista mostrandonos perfectamente
en el siguiente links:

http://www.metacafe.com/watch/816457/ron_mueck/

tengo la misma inquietud... mi hermano es retocador de fotos para publicidad en italia... es impresionante las cosas que se pueden hacer... es IMPRESIONANTE!!!

POR ESO TE MANDO EL LINK... imagenes de un escultor con materiales actuales... mostrando dimensiones que aumentan el mensaje de tal desamparo que dan ganas de abrazarse, y decirse aqui estoy... si... estamos juntos en esto.

ojala te gusten

pabloelanonimoqueandaportodoslados

rosa ha dit...

retocar fotos per millorar una imatge i poder percebre goig i alegria està bé...però manipular per percebre angoixa,mal i llàstima no em sembla bé em sembla esgarrifant.
però que és la història sinó una manipulació bestial i això que anys enrera quan Colom va descobrir el nou món no hi havia photoshop sinó imagina't...

rosa ha dit...

Ah! guapo el canvi d'imatge...

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Suposo que has llegit 1984 d'Orvell, surt el tema del retoc de les fotos ;-)
Molt bon canvi (però ens el tancaran igual ;-))

Tanhäuser ha dit...

No havia vist mai aquesta foto, M'has deixat absolutament derrotat.
Quin horror.

Henry The VIII ha dit...

Hola Zel,

Ja veig que tens nou look. Mes nou plantilla nova.

Salutacions.

Jobove - Reus ha dit...

tota la vida ens estaran manipulant, contra la manipulació la lectura !!!!

(Rosa/Zel maca ens ha tocat les histories veinals, en servidor va darrera teu, a veure com començes eh !!, petonets)

Jobove - Reus ha dit...

Eh dit Rosa, volia di Roser, perdona'm o em tiro al riu !!!

iruNa ha dit...

Noia, quina por... això de poder sortir al mig d'una imatge a un lloc compromés on no hi vas ser caga una mica eh?! ;)
Està molt bé el que escrius i és ben cert, però el que més m'ha fet pensar, a part de la manipulació de les imatges dels mitjans de comunicació, és la foto del nen. I és que hem tantes atrocitats que els nostres ulls i els nostres cors s'han tornat insensibles, segurament en un instint de supervivència emocional. Però el que han aconseguit amb tot això és adormir a una població incapaç d'inmutar-se i reaccionar davant de certs fets.
Preguntes on és l'eix del mal.... buf! jo diria que el mal el portem a dins nostre, com a condició d'èssers humans vulnerables que sóm. La qüestió és quin poder li atorguem...

Mon ha dit...

noia, nou look! m'agrada molt, de tant en tant va be fer un camvi i sobre tot quan t'agrada el resultat...m'agrada el disseny del teu blog, pero molt mes el contigut i de la mestressa no cal ni parlar-ne , simpatica un peto ben fort.

Striper ha dit...

Manipulacio informativa si senyora,es que el photosop fa miracles jo ara estic fent un curs a veure si puc treuram una mica de panxa.

Anònim ha dit...

Jo només veig aquesta foto.TERRIBLE.I que fem?

Anònim ha dit...

L'avia.