26 de desembre 2007

nadal segrestats

Hi van o tornen?

Palestins tancats sense possibilitat de trobada amb parents i amics. Israel no vol la pau, s'ha aliat per sempre amb el mal? Estan impedint la convivència entre musulmans i cristians, segons explica Michel Sabbah (Patriarca de Jerusalem), que fins fa poc formaven una societat multicultural única. (Un pot ser creient o no, practicant o no, però el que és innegable és el dret de tothom a practicar les seves creences).

Michel Sabbah, en el seu missatge de Nadal va dir això:

"La terra pertany a les tres religions sense excloure'n una, d' una o d'altres. Per això, establir un Estat religiòs, de caràcter religiòs, jueu o musulmà,vol dir excloure els altres, vol dir tractar injustament els altres creients de les altres religions"

"Es necessita un Estat polític normal, que sigui un Estat que atorgui els mateixos drets i els mateixos deures a tots els ciutadans, siguin jueus, musulmans, cristians, drusos".

"El fort, que té tot a les seves mans, que imposa l'ocupació als altres, té l'obligació de veure allò que és just per a tothom i ha de ser valent per dur-ho a terme".

"Si Israel decideix que hi hagi pau, hi haurà pau"

Mentre Israel decideixi amb l'ajut i complicitat del primer món que fa i desfà a Palestina, no hi haurà pau justa per a tothom. Si voleu llegir sobre l'ús d'armes químiques i biològiques al llarg dels anys d'Israel sobre els palestins, aneu aquí

.

3 comentaris:

Yayo Salva ha dit...

Paraules benintencionades... Però, per desgràcia, mana l'antic enfrontament entre filisteus i el "poble escollit".

Jobove - Reus ha dit...

no tenen memoria històrica els jueus

salutacions

Anònim ha dit...

Trobo molt encertat recordar en aquestes dates quina és la situació del poble palestí. He trobat genial la il·lustració del teu post. M'addereixo a la teva crítica i et convido a llegir un poema sobre Palestina que tinc penjat al meu bloc.

Sort