08 de maig 2008

el meu regal per la decisió de la directiva

No hi ha res que m'emprenyi més que un govern a l'ombra.
Al final, el govern a l'ombra ha guanyat.
S'ha dedicat a fer guerra cada dilluns al seu espai del diari.
Ha criticat, posat en dubte, opinat amb superioritat, qüestionat, ... com si fos el rei del mambo.
No serà l'entrenador, però ja hi té el seu fillol dins.
Per ells dos, i el gran Laporta, el meu regal.
Premi "menja-te'l i que se't clavin"

L'exjugador i extècnic del FC Barcelona, Johan Cruyff, ha justificat en una entrevista al programa El Matí de Catalunya Ràdio que no parla català en públic perquè "yo intento ser siempre internacional y entonces podríamos hacerlo en alemán o en inglés".

Quan Antoni Bassas, presentador del programa, li ha dit que en la propera entrevista hauria de parlar en català, l'holandès ha afirmat que el que ha de fer la gent és "aprender el inglés o el alemán. Somos un país y una ciudad internacional, ¿por qué reducirlo sólo al catalán? Vamos a hacerlo en inglés algún día, a ver si mejoramos la calidad de nuestros oyentes". Aleshores, Bassas ha replicat Cruyff i li ha dit que els oients tenen molta qualitat.

En aquest moment, l'holandès ha insistit que "hoy en día todo el mundo viaja y si mañana te vas a Inglaterra no puedes hablar catalán, hay que hablar inglés".

Finalment, el periodista li ha recordat que una cosa és saber idiomes i una altra és que les emissores de ràdio tenen una llengua i que els catalans són bilingües, de manera que aquest problema segur que no el tenim, i Cruyff ha contestat que "ya lo sé, en eso estoy de acuerdo, no digo que no tengas razón", ha finalitzat.

"Guardiola es un hijo catalán de la escuela futbolística holandesa. A sus tendencias personales, hay que agregarle los geniales consejos de su admirado Johan Cruyff y, finalmente, el método académico y sistemático de Van Gaal, esas tres son las capas geológicas más sólidas de su personalidad futbolística. A estas alturas de su evolución, Pep entiende que un equipo es como un cerebro colectivo y el futbol, antes que "un sentimiento con el que se juega" es una idea con la que se divierte." Jorge Valdano


Carta a Laporta. Poc abans de que el desastre acabés de quallar.
"Txiki y el grupo de amigos de Cruyff no desean abandonar sus prebendas en el Barcelona y por ello quieren otros amigos, como Laudrup, Guardiola o similares para no dejar sus ventajosos cargos.
Pero el Barça no necesita otro amigo de quienes han desbaratado al mejor equipo de los últimos 20 años, sino un entrenador con personalidad que limpie no sólo el equipo, sino también el cuerpo técnico, los médicos y los preparadores físicos.
Si usted se empeña en mantener a los amigos de Cruyff, caerá con ellos, como Núñez y Gaspart cayeron con Van Gaal. Ya ha conseguido usted que le empecemos a comparar con el mezquino Núñez y con el opaco Gaspart.
Usted y su directiva no son aquel grupo de ejecutivos exitosos que parecieron cambiar los aires negativos del Barça y su entorno.
Ustedes han sido devorados por los errores del equipo de amigos de Cruyff y ustedes deben reaccionar dándonos un entrenador no dominado por ese grupo.
El fútbol holandés de rondo y toque está anticuado, los jugadores han de ser físicos y técnicos a la vez y el juego se ha vuelto rápido, al primer toque, los medios son a la vez defensas.
Todo lo que el sistema de Cruyff o de su trasunto Eusebio no es.
Por ello si usted insiste en llevar al Barça por ese camino, pasará a la historia como el presidente que, teniendo en la punta de los dedos una era gloriosa, la más gloriosa de todas, la habrá echado por tierra por no actuar cuando es su turno. A usted, no a Txiki, le toca cambiar de entrenador. Y sobre todo, no le pregunte a Cruyff." Lluís Racionero


Què voleu, sóc culé. Culé, sí, Cruiffista, mai. Ja m'he desfogat.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Zellllllllllll buf per fi algú que diu les coses tal com són a aquesta colla de prepotents i aquest Cruyff que si, bon jugador va ser-ho però tan sols amb el que ha dit ja ho ha demostrat tot i sempre al mig del Barça i fora fora fora! només fa mal ell i aquesta gent que viu del club que estimem... en Pep sembla diferent però esperem que les coses vagin bé... en Rikjaard és un senyor i en Rosell també, aquest té més diners i més educació i humilitat i cultura per Déu... buf... jo també m'he desfogat eh...

Sergi ha dit...

Jo penso com tu, en Cruyff s'hauria de desvincular del Barça ja, i com que ell no ho farà perquè xerra quan vol, els que s'haurien de desvincular són els que manen al club. Llàstima pel Rijkaard, que fa molt poquet era un heroi, i ara està totalment desprestigiat. Espero que tingui sort aquest home en un altre lloc (menys quan s'enfronti al Barça, és clar). Avui ho parlàvem a la feina. No us sembla que el Barça està com embruixat? És com si ens haguessin robat les qualitats futbolístiques, com aquella pel·lícula del Michael Jordan (Space Jam). No s'entén que un equipàs com el que tenim no sàpiguen que fer amb la pilota als peus.

yraya ha dit...

Desde luego Zel que te has despachado a gusto, jaja, menos mal que no me gusta el futbol y cada vez menos viendo lo que hay.
Petons.

Joan de Peiroton ha dit...

Que un català vingui a parlar-me en anglès sota pretext que sóc del nord de Salses, serà rebut com cal ...encara que nosaltres siguem de les terres del Rugbí!!!!!

Striper ha dit...

ufff no entro en lo linguistic, pero tampoc li foto llepada al gelat.

Jesús M. Tibau ha dit...

Les oportunitats perdudes mai es recuperen

Jobove - Reus ha dit...

cada vegada m'agrada mes no saber de futbol

Antoni Esteve ha dit...

ben dit!
Puto Cruyff, que fàcil es treballar a l'ombra, la merda mai t'esquitxa!

Unknown ha dit...

QUERIDA ROSER!

ESPERO PÙEDAN SUPERAR ESTE MAL MOMENTO QUE ESTÀ VIVIENDO EL BARÇA.

CREO QUE PARA QUE TODO FUNCIONE BIEN EN UN CLUB TIENE QUE HABER UNA ARMONÌA PIRAMIDAL.
QUE TODOS TIREN PARA EL MISMO LADO.

VISTO DESDE FUERA
TIENEN UN GRAN EQUIPO!
QUIZÀS UN CAMBIO DE RUMBO SEA NECESARIO.

NO ESTOY DE ACUERDO CUANDO SE DICE QUE:
"ES UNA IDEA CON LA QUE SE DIVIERTE"....
NOOOO!!!
HAY SENTIMIENTO PRIMERO, NO TENGO DUDA DE ELLO,
SI EL JUGADOR Y/O DIRIGENTE NO "SIENTE" LA CASACA Y SOLO ARRIMA AGUA PARA SU MOLINO
NO "SIRVE",
AL MENOS LO VEO ASÌ.

QUERIDA ROSER!
QUE TENGAS UN HERMOSO FIN DE SEMANA!!!

DESDE ESTE BUENOS AIRES CON DÌAS DE OTOÑO MUY AGRADABLES
TE DEJO MIS SALUDOS
Y CON ELLOS
LOS MEJORES DESEOS PARA TÌ!!!

BESOS

ADAL

Jaume Pros ha dit...

Roser, ai, ai, que aquí xoquem. jo també soc del Barça (moooooolt del Barça)... però també soc cruyffista. De petit m'ho passava d'allò més bé veient-lo al camp (una vegada, tindria uns deu anys, vaig ser portada del diari Dicen, ja desaparegut, amb la meva bufanda, gorro i bandera del Barça, demanant un autògraf a Cruyff en acabar un partit i a peu de gespa). I també he gaudit amb ell d'entrenador com mai més he tornat a gaudir. El Dream Team ha estat, per a mi, el millor equip de la història del Barça.
Que governa des de l'ombra? potser sí, però algú li ho permet (o li demana) no?

Sobre la seva nul·la sensibilitat amb el català, cal tenir en compte quan va arribar ell a Barcelona. Va aprendre una llengua que ja li anava bé (era l'única que podia aprendre) i, a més a més, per a entendre en tota la seva dimensió el fet social, polític i cultural català... cal ser català, o d'una nació amb unes característiques similars a la nostra.

Un holandes que ha viscut en mig món, podrit de diners, sense cap altra sensibilitat que aprofundeixi més enllà del futbol, no acaba de donar el perfil per a participar en el proper Correllengua.

Petons

Jo Mateixa ha dit...

L'època Cruyff ja ha passat, que te més anys i arrugues que matusalen hombre ya i el que digui que en Cruyff va marcar historia fa anys te raó, però ja està, alló va ser un cicle, com el que ara acaba amb Rickjard.

Nena, si, si, del Barça, fes-te de la Ponfe dona!!!!!!!

:-P