26 de maig 2008

torroella esvalotada

Diuen que es va aconseguir que vingués Montilla per parlar amb la comunitat de regants del Baix Ter. Diuen que no es va aconseguir el que es demanava, perquè, bàsicament, amb això de l'aigua, (i en moltes altres coses), als de poble, als de comarques, sempre ens toca pagar la quota solidària. I van perdre els nervis. Els nervis i els papers. I el seny. I va quedar la rauxa. La rauxa, és cosa amable si es sap fer servir. Però tothom va veure la cadira (o més d'una?), els objectes voladors no identificats i d'altres galindaines, que, segons diu algú, tampoc van fer diana.
Bona justificació.
No cal fer-ne massa comentaris, ha sortit a tots els diaris.
Hi ha coses que més val oblidar.
Juguem a veure qui pot més?
Posar-se al nivell dels antiavalots, que tothom sap que duen porres i d'altres menudalles contundents, em fa l'efecte que és de poca intel.ligència i/o de ganes de buscar més brega de la que hi ha.
Curiosament, l'únic que s'entén perfectament, són les mil vegades que van dir burro, les moltes que van dir d'altres paraules més grolleres, i un desesperat que volia anar a dinar. Com un nen petit. Només li faltava picar de peus i cridar a la mama.


Que si estic d'acord amb la política de l'aigua? No, no rotundament. Com amb moltes altres. No m'agraden les cases fins arran de mar, les bestieses que s'han fet per tal que uns quants poguessin viure treballant només les temporades d'estiu. Crec sincerament que el mal no ve d'ara, hem deixat que s'urbanitzés de manera compulsiva, que es malmenés l'aigua amb un munt de coses absurdes dedicades exclusivament al turisme (del de platja i piscina i dels nous rics) Hem tolerat de tot mentre no se'ns toqués el que era nostre o ens venia per dret. Ara, quan van maldades, reclamem amb la força del crit i dels cops, que tapen la raó, i això que en tenim. Però aquest no és el camí. I si el camí ha de ser aquest, ja podem plegar. Perquè això si que fa escola, sabeu? D'això, els nens se'n recorden. La mateixa tarda, uns quants m'ho van explicar... Quin model.

*

*

12 comentaris:

Jordi Pinyol ha dit...

Tu ho has dit! El mal no ve d'ara.. però al món que ens ha tocat viure hi ha aquest mal costum de la manca de previsió i d'haver de tapar forats (o trobar solucions precipitades) en la majoria dels casos quan el mal ja està fet.

Striper ha dit...

Efectivament el problema no be d'ara i molt em temo que despres de les ultimes plujes s'oblidaran d'establir una nova politica per al futur total ells ja tenen aigua.

rosa ha dit...

és vergonyós tot plegat. i l'aigua que ens volen vendre per embotellar aigua "font vella"? i a sobre els del PP estan d'acord, no m'extranya.
no ho sé on anirem a parar....sort que Santa Eulàlia plora per tots aquells berruts i l'aigua de les seves llàgrimes ens omple els embassaments.

Anònim ha dit...

Felicidades, a veces un sueño es algo por lo que pocos se atreven a luchar. Sólo puedo desearos un maravilloso futuro. recibe un fuerte abrazo. Natur Line Sex

fada ha dit...

Quanta raó tens en la teva reflexió. Un espectacle lamentable, efectivament. I sí, els nens són tan receptius... La situació comença a escapar-se'ns de les mans. Un petó.

Carquinyol ha dit...

Trinxar el territori sense control per guanyar quatre duros és pa per avui i gana per a demà... i ara ja estem al demà.

Joan de Peiroton ha dit...

Estic totalment d'acord amb el que hi vas escriure. En tot cas, tot això ens va fer venir les pluges tan esperades, doncs, veus? Tot pot arribar!!!

Ah! I la música? Et poses al swing jiddisch, tu, ara? :))) PETONS!!!

Anònim ha dit...

Zel tens tanta raó... els de poble sempre... sense comentaris... colla de traïdors... m'agrada que estiguis en contra dels transvessaments, jo tamb´ehi estic en contra! :)

Josep Manuel López Gifreu (Pep Barbagelata) ha dit...

Per mi et deixes la principal: Prou, prou i prou creixement a l'àrea metropolitana barcelonina, que no té prou aigua!!!!!! Ara, ets conscient del que vol dir això?: més creixement a Girona, la Bisbal, Palafrugell, Palamós, Vilafant, etc, etc, etc. I és que el creixement que prohibeixis en un lloc ha de supurar en un altre.

Anònim ha dit...

El què dius està molt bé, però no barregis les coses.
Els que deien burro i altres coses al senyor Montilla no crec que vulguin l'aigua per especular, ni molt menys per treballar només els estius, els pagesos, (que si, alguns van perdre els papers)necessiten l'aigua perquè és el seu únic mitjà per viure.

No veig la relació del que va passar divendres amb la mala gestió que s'està fent del territori ....

I aquest tal striper, recordo que el dia 14 hi ha una manifestació a Girona "Pel retorn de l'aigua al Ter", per tant això que, ara que sembla que tindrem aigua ja no ens en preocupem més, no és cert! Abans de dir res, informa't!
I estaria bé que tots hi fossim!

jo artin au ha dit...

Completament d'acord, els que justifiquen els transvasaments quan diuen necessitat el que pensen és en mantenir el seu devastador (litoral malmès)model econòmic al que cínicament -no pot ser d'altra d'altra manera-en diuen DESENVOLUPAMENT i CREACIÓ DE RIQUESA. Un contrari és mmés cert: MISERIA MENTAL, ÉS EL QUE PATIM.
Petonets

jo artin au ha dit...

Completament d'acord, els que justifiquen els transvasaments quan diuen necessitat el que pensen és en mantenir el seu devastador (litoral malmès)model econòmic al que cínicament -no pot ser d'altra d'altra manera-en diuen DESENVOLUPAMENT i CREACIÓ DE RIQUESA. Un contrari és mmés cert: MISERIA MENTAL, ÉS EL QUE PATIM.
Petonets