09 d’agost 2008

li prenc la paraula, molt honorable senyor president


Molt Honorable Senyor President, són les vostres paraules, durant el discurs d'ahir.
Ho deixo escrit de testimoni.
Perquè ho recordarem, perquè són paraules, però enceten un bon camí, que desitjaríem no fos de paraules, només.
Perquè encara que siguem segons, hem de córrer més que el primer.

La responsabilitat és de qui ha presentat la proposta. Que ningú s’enganyi, que ningú es confongui ... no cometrem els errors que alguns esperen.
Les derrotes, de vegades, comencen als nostres caps. Però les victòries, també. Diuen que estem atrapats, en un carreró sense sortida... però el que de debò no té sortida és mantenir un sistema i un model injust amb els ciutadans de Catalunya.
És just el que demana Catalunya. No es pot mantenir la solidaritat sent injust i desagraït amb qui la practica. Cap sistema pot durar ni establir relacions de confiança i seguretat des de la base de la injustícia...allò que és real és que Catalunya té més pobres que habitants d'altres comunitats ...La història ens ensenya lliçons importants... No defallirem en aquesta voluntat. Que ningú malbarati aquesta esperança col·lectiva! Que ningú busqui el rendiment personal o partidari! Que ningú posi pals a la roda de la negociació! Que ningú digui una cosa... però n'acabi fent una altra!
Ens en sortirem. Aconseguirem el nou finançament que Catalunya reclama i proposa. Ho farem perquè: És de justícia, és necessari, estem units i és de Llei. I tenim la força i la determinació de defensar els nostres interessos com la millor manera de treballar, alhora, pels interessos col·lectius i generals.
Com a president teniu el meu compromís
.
Ho desitgem, molt honorable sr President, i de fet, ja ens toca. I encara més. Ens agradaria, que qui donés una lliçó de catalanisme, fos algú com vos, per fer callar a més d'un intolerant de l'altra banda, i a molts que creuen que un cognom determina una identitat.

9 comentaris:

Jordi Casanovas ha dit...

esperarem una vegada més, a veure si aquest cop és veritat.

Per cert, felicitats per l'any, que se'm va passar.

estrip ha dit...

paraules de cara a la galeria. Jo no hi confio. Tant si com no, ens faran creure el que vulguin a base de repetir-ho i tots contents.

Striper ha dit...

Jo espero fets no paraules.

Cèlia ha dit...

Jo també espero fets, però aquestes paraules i algunes d'altres només les ha dit ell i no cap altre president, i sense ser socialista, espero que els catalans comencin a fer entendre als espanyols (socialistes, després, en un món més just i molt millor, els altres...). Tinc esperança?

ha dit...

Te quiero amiga... solo eso

Asimetrich ha dit...

A veure si es tradueix en fets de veritat. Ja va sent hora de deixar les coses clares, que insultar als catalans s'està convertint en un esport nacional i començo a estar fart. Calen reaccions enèrgiques per part del nostre govern, més enllà de les paraules.

Anònim ha dit...

i jo amb menys paraules diré... no em crec res... per cert, al montilla li va caure un xàfec quan va venir a inaugurar la firagost jejeje ja ho diu tot això oi?

Una ha dit...

Baleares lleva en ese estado de cosas,de ser de los que más aporta antes y durante la democracia y ser de los que menos reciben,pero aquí la mayoría de los mandatos han sido de derechas,a los cuales les encanta más jugar a discutir como niños de patio de colegio que ponerse de acuerdo con el gobierno por el bien común.Mientras gobernaba Aznar y en Baleares llegó al Govern la izquierda con Antich no le recibió ni una sola vez ,algo vergonzoso :ningunear a un presidente de una autonomía.

Anònim ha dit...

Els del PSC-PSOE, son com un matrimoni de conveniencies, con tal de poder remenar las cireras i no perdre els seus carrecs que els reporten sucosus beneficis personals, moltes paraules i pocs fets, de diners n´arriberan pocs.