12 de setembre 2008

de l'alt empordà, fideus rossos

Quan jo era petita, això de ser vegetarià era un càstig, no pas una decisió i el dia que la mare podia fer fideus a la cassola, fèiem festa major. Aquest és el pas a pas d'uns fideus rossos de l'alt i vell Empordà. Els alls cremats són de collita actual, que hi fan bo, i després s'aprofiten si no els deixem cremar.
La carn de xai de segona, coll avui, i les salsitxes, que els nens són llepafils de vegades... rosset i fet, que deien que el color li has de posar tu sofregint i movent sense deixar que es cremi.
Després la ceba, li fem lloc al mig per controlar com es va coent.
L'all i julivert, només un tomb que peti, xxxxxxxxxx...
La picadora fa una bona barreja amb la tomata pelada i l'all torrat del principi.

La carn fora, i els fideus a rossejar, no parem de remenar...

Han de quedar al punt de ros just, i ja hi pots tirar l'aigua que tens bullint... xup xup...
Els fideus són gairebé a punt, tastem per si cal més sal que la de la carn...i sí, n'hi poso!
Al cap d'una estona de reposar, ja els servim. Normalment, amb el repòs, s'arrissen, però aquí ja en faltava la meitat de la cassola...


I si us ve de gust, l'amanideta i la coca per acompanyar... Bon profit. És que després d'una diada que no ha tingut color, val més que li posi jo...

25 comentaris:

Carquinyol ha dit...

la zel és dolenta, la zel és dolenta, la zel és dolenta, la zel és dolenta, la zel és dolenta....

mira que posar això a l'hora de sopar !!!!

la zel és dolenta, la....

:P

Jordi Casanovas ha dit...

convida'm a sopar sisplau!!!

Jordi Pinyol ha dit...

Mmmmm... que bons i quina gana.. justament ara que me n'anava a sopar una amanideta i una truita poses aquestes coses per aquí.

Petons i bon cap de setmana!

Striper ha dit...

Coi fa venir salivera, no se si ho fas jo freixeixo abans els fideos amb oli de girasol.

Assumpta ha dit...

Nenaaaaaaaaaaaaaa si us plaaaaau!!!

Jajaja això és massa, eh?

Que jo he sopat un iogur!!!!

(Genial, la veritat és que GENIAL)

Ferran Porta ha dit...

Nena, que encara estic païnt el sopar i m'has fet venir gana. Quina pinta, tot plegaaaaaaat!!!!

Lliri blanc ha dit...

Quina gana que tinc!
mai he tastat aquest plat...em sembla de sentir el perfum...uhmmmm!
amb aquesta visio' m'estava oblidant d'agrair-te pels teus auguris!CIAO!!!

Una ha dit...

Me gusta la música que has puesto y esto de poner recetas así tan bien explicado,tan bien fotografiado es un poquito cruel porque es cierto que se abre el apetito.Disfrutadlo en nombre de todos a los que no nos llega ni el olor ni el sabor porque el color está que te mueres...

Rita ha dit...

MaredeDéusenyor!!!! Això és una temptació! hahaha
Per cert, mai havia vist fideus amb carn de xai.
Ja saps que ara hauràs de fer un dinar blocaire, oi? ;-)
Bon capde!

Albanta ha dit...

Gràcies Zel!!! Ja sé que faré demà per dinar!! Te una pinta boníssima!!

Uhmmmmmmmm, tornaria a sopar!!

yraya ha dit...

Que ricosssssss, mañana me toca hacerlos a mi, pero con gambitas y sepias.
Un besote.

LlunA ha dit...

Ohhhhhhh quina bona pinta!!!!
:)

Joan de Peiroton ha dit...

Què falta més? Un bon ví negre del País,
I, clar, cal afegir-hi la riallada
No de qualsevol : de la Roser zelada
I veuràs, que, per fi, ja hi ets, al Paradís!

Anònim ha dit...

MAre de Déu quina pinta, tu vols castigar-me? em moro de gana!

Josep ha dit...

Hola Zel¡. Sento molt haver de rectificar, jo sóc de Balsareny Barcelona. si posso la bandera de Mallorca i la seva diada sols és perquè igual que ells i el pais basc són els meus germans. però t'agraeixo que em desitgis una bona diada. Dues coses.,Zel.:Quan dius "valtros"em recordes al meu pare (era de Gandesa)i l'altra és que tinc fam

Gràcies.
Una abraçada.

Josep Manuel López Gifreu (Pep Barbagelata) ha dit...

Ja t'ho deus haver acabat tot, però bon profit igualment.

Salvador Guinart ha dit...

Uffff!!!, tot ho fas igual xata????,,.... ;-P
He passat a saludar-te, i cony!, quan he vist aquest bé de deu...

Petonassos grans, grans, grans...!!!!

Anònim ha dit...

Suposo que és "plat únic" perquè si no...
Et recomano de postres un batut de síndria amb un iogurt a dins!( desnatat ;)

Cèlia ha dit...

Sort que ja he dinat, com ho sabeu fer a l'Empordà!
M'ha fet gràcia, però, que les vostres salsitxes són les nostres llangonisses i la tomata, la tomaca... Bon profit!!!!!!!!!

nimue ha dit...

jo és que... jo és que... jo és que... en fi... ja saps... qui seurà al meu costat tindrà més ració... En el fons sóc un xollo, ho sé... :PPP

Onset ha dit...

Fa molt bona pinta. Bon profit!

menta fresca, aufàbrega i maria lluisa ha dit...

I jo sense res per sopar!!!

Jobove - Reus ha dit...

magnific, no coneixia aquesta variant, sempre em pensava que era de peix els fideus rossos

petons

Edurne ha dit...

Gràcies por pasar por la Orilla, eso lo primero.
Me doy una vueltita por aquí y volveré, te leí el otro día y ya veo que eres solidaria con mi pueblo! Eskerrik asko!
Lo de la recetita me ha dejado con ganas de volver a la cuisine y ponerme algo más para cenar que mi srollitos de primavera vegetarianos que me acabo de zampar! Jejejejeje!
Pues petonets i una forta abraçada per tu, colega!

Eli ha dit...

Ei... de refilón acabo de veure aquest tiberi!!!!
Caram quina super pintaaaaa!!!!
El proper dia també vinc jo a sopar!!!!

;-)