08 de febrer 2009

deures

Tot i que dic que això dels memes és una mena de varicel.la que quan passa ataca tothom, i que no m'agrada seguir cadenes, aquest, m'ha fet gràcia, mira, no sé perquè... Les normes ja les sabeu, nomenar qui te'ls encomana.
Un gust, ve de ca la Núria i de ca la Joana T.
Senzill, quelcom que puguis dir o relacionar amb el set, però per molt que he pensat, i això que el set m'agrada, no he trobat res just de set. He decidit escriure set actituds o opcions personals que trobo imprescindibles. Una xarxa, l'aventura i la natura, són símbols per mi.

I aquí van, 7 prioritats o maneres de fer que són molt i molt importants per mi.

7 imprescindibles:

Tenir sempre a punt una abraçada. Ho reconec, hi ha gent a qui no li agrada, però jo sóc i no vull deixar de ser una persona que abraça, necessito sentir el cos a cos i mostrar afecte, una moixaina, prémer la mà o fondre’m en una abraçada profunda m’omple la maleta de les bones sensacions. M’estimo incondicionalment la gent que m’envolta i si puc ampliar la xarxa, els meus braços són oberts.

Posar-me al lloc de l’altre, mirar l’altre com si fos jo. Una manera de viure que em sembla imprescindible per tirar endavant sense ferir i sense ser ferit, que ajuda a unes bones relacions, a entendre millor d'altres maneres de fer, de ser i de viure, ajuda a oblidar retrets i mals tràngols i em reconcilia amb els qui m’envolten.

No deixar de somiar, encara que toqui de peus a terra. L’única manera que he trobat d’equilibrar els ara i aquí i els possibles. M’ajuda a trobar camins i alternatives, a ser optimista, que no vol dir que no vegis el que passa realment. Però conserva l’esperança, la il.lusió, sempre et deixa passar un raig de llum enmig de les tristors.

No tancar portes, voler i saber donar oportunitats, escoltar. Tot i que cada dia hi hauria algú a qui li fotries la porta pels nassos, sempre i tothom t’ensenya alguna cosa, per bé o per mal, de qualsevol situació en treus alguna cosa apresa. No em nego a ningú, però sé quan no m’he de donar i guardar reserves.

La curiositat. Sempre trobo què buscar, sempre trobo quelcom que no sé i vull saber, m’agrada i em deleixo per observar els detalls del que m’envolta, siguin bestioles, plantes, o fets que passen, sóc l’eterna ... per què?com?on? I sempre estic buscant explicacions a allò desconegut...

Desconnectar en el moment precís. El contrari del que comentava abans, em passa en les situacions de conversa informal o de cafè, quan es solen explicar “xafarderies”. Automàticament, sense ni adonar-me’n, desconnecto. Això em porta sovint a no saber mai qui es casa o es separa, qui és parent de qui, qui és d’una o altra família, qui surt amb qui... no em pregunteu mai d’allò que es fa safareig, perquè no en sé mai res.

Pujar al tren quan passa. Aquesta frase la comparteixo amb una bona amiga. Això per mi vol dir no deixar d’aprendre o fer quelcom quan en tinc oportunitat. Si la vida ofereix experiències, s’han de saber agafar al vol, que si quan ho tens al davant ho deixes, qui sap si més tard podràs fer-ho... Mai diguis no a una possibilitat d'enriquiment personal, emocional, nous horitzons!

Qui el vulgui fer, doncs, apa, que així ens coneixem més.
No plego sense donar les gràcies, els vostres missatges d'ànim encomanen alegria i bons desigs! Em sento a punt de ballar una jota mallorquina!

20 comentaris:

Sergi ha dit...

Només per la foto que has fet ja val la pena haver participat en la ximpleria del meme, hehehe!

Rita ha dit...

Un dels millors memes que ha corregut per la xarxa i molt ben resolt per part teva. T'imaginava així! ;-)
Petons!

Assumpta ha dit...

Una altre bona versió d'aquest "Meme-estil-lliure" que és el Meme del Set :-)

En algunes coses coincidim més, en altres menys, però en aquest punt, som CLAVADETES:

"Desconnectar en el moment precís. El contrari del que comentava abans, em passa en les situacions de conversa informal o de cafè, quan es solen explicar “xafarderies”. Automàticament, sense ni adonar-me’n, desconnecto. Això em porta sovint a no saber mai qui es casa o es separa, qui és parent de qui, qui és d’una o altra família, qui surt amb qui... no em pregunteu mai d’allò que es fa safareig, perquè no en sé mai res.

I jo vaig més enllà... i potser a tu faci's igual... No et passa que si alguna vegada "per nassos" has d'escoltar alguna xafarderia-crítica d'algú, automàticament et poses a favor del criticat i el defenses (tot i no tenir ni idea de què va la cosa)? jajaja

És una cosa que no suporto... les xafarderies!! aggghh!!

Molt mono aquest "set" que fa la migdiada, eh? :-)

Ferran Porta ha dit...

Comprovo -sense sorpresa, he de dir- que els teus 7 imprescindibles combinen seny amb emoció. Haurien de ser matèria obligatòria a l'escola. ¿No t'agradaria ser consellera d'Ensenyament? ;-)


PS: La música torna a disparar-se sense activar-la! (qualsevol dia d'aquests em pillaran a la feina llegint l'Ara mateix :)

kweilan ha dit...

Molt bé els set punts. A mi m'ha agradat especialment, el últim...la vida ens va donant oportunitats i s'ha de saber aprofitar-les. La més difícil, però, és la primera...Ho dic perquè de vegades estic tan posada en les meues coses que no me n'adono que tinc altres pesones al costat. I estar com dius tu, preparada per donar abraçades als teus amics o companys, em sembla fantàstic.

Striper ha dit...

Que cal dir molt be m'alegra sapuiguer aquestes st coses de tu.

assumpta ha dit...

Un meme que has resolt amb "matrícula d'honor" !
Coincideixo plenament amb tu.
I com per saber rebre, primer has de saber donar, el que em de tenir més en compte és l'empatia.
Genial a més la fotografia, m'alegro de veure't animada !!!
Bona setmana i compte amb la jota !

;)

merike ha dit...

Molt bo 7.
He estat pensant en el meu però em rendeixo.
Veig que Ferran no és feliç amb la teva música:-) Potser si la podries moure cap amunt de manera que se'n pugui desviar més aviat, hehehe.. M'agrada la música que toces, i crec a tocar-lo fort!
Petons i ABRAÇADES!

Anònim ha dit...

Els comparteixo, Zel!
Ets una gran joia!
Recupera't i fes bondat que no sé, com a infermera no me'n refio de que en facis Aixxx
Quies penúries eh? que s'han de passar però...si n ho dius ningú no ho sap, però ja veig qu no et calles res.
Vinga una abraçada wapa!
Ara ja podràs reservar hora per el masstge ;) ...aviat, vull dir !

Carme Rosanas ha dit...

Jo també els comparteixo... i no vegis l'abraçada que et tinc guardada per quan et trobi! No t'imaginava pas de cap altra manera. Així tal com dius.

Josep ha dit...

crec que, amb matisos, podria signar tots set punts.

He de preocupar-me?

Bibiana Fernández Simajovich ha dit...

¡¡¡SOCORRO!! Hace media hora que estoy luchando con el bendito traductor, me dice que espere un momento, y yo espero espero espero....

rhanya2 ha dit...

Genial!! Em sembla que tens el set secrets de la clau que obre la porta de la felicitat...

Una abraçada forta-forta!

gatot ha dit...

una jota mallorquina? això si que m'ha sorprès!
:P
petons i llepades joteres!

Jesús M. Tibau ha dit...

bons ingredients per a anar per la vida

Els del PiT ha dit...

Molt bé, noia!
Coincideixo amb en Gatot, ja ens diràs com es balla això amb crosses! (Sóc un ignorant...)
;-)

Jobove - Reus ha dit...

felicitats per l'operació ara a fer bondat un petó molt gros

el teu germà

Henry The VIII ha dit...

SuperZel- ja sabem 7 coses més de tu.

Doncs no sabia que hi haguessin jotes mallorquines. Que si a Navarra, que si Aragó que si a la Terra Alta i crec que potser pel País Valencià. Però a Mallorca? "Nunca te acostarás..."

Kisses

Que et milloris reina

rits ha dit...

m'han agradat moltíssim les teves 7 prioritats! de debó!
de fet, si les repasso moltes són les que m'agradaria tenir xò que de vegades em costen seguir (sobretot la d'agafar els trens....)

Waipu Carolina ha dit...

me encanta este meme, y sobre todo me encanta tus 7 prioridades.
Creo que muchísimas coinciden conmigo.
Un abrazo bonita y dime que tal están tus meniscos y tu vida en general.