10 de febrer 2009

el cinisme per bandera

El primer ministro expresó su "profundo dolor por la muerte" de Eluana. "Es grande la amargura, porque no han dejado avanzar la acción del Gobierno para salvarla", dijo. "Nos lo han impedido".
Assumeixo la meva condició d’innocent (altrament dit crèdula o il.lusa) quan es tracta d’analitzar globalment la condició humana. Una es mou en un ambient on la qualitat com a persona és prioritat, si més no (torneu a dir-me il.lusa) amb aquest argument es defensen moltes postures davant els canvis, les propostes, allò que fa moure i tirar endavant.
Vull dir, quan sorgeix alguna situació que reclama prendre decisions, pensem en com afecta a la qualitat de vida, al progrés, a poder promoure maneres de fer i d’estar millors pel major nombre possible de persones. I una es queda primer amb un pam de nas, després en un estat d’indignació i finalment entraria a la fase de repartir llenya, (si no guanyés el meu cantó pacifista), quan llegeixo l’evolució general de l’estat d’opinió a Itàlia.
M’aclapara veure com la indignitat i el cinisme ostenten el poder. Se’m remou tot per dins quan veig i escolto persones (són persones?) pretenent canviar tota una Constitució només per erigir-se en suposats salvadors d’una vida perduda. Perduda fa disset anys, que no podem veure l'aspecte que tenia ara, pobrissona.


Un tipus que ha aconseguit incitar la xenofòbia, que ha proposat i aconseguit fer aprovar lleis que legalitzen la marginació i la persecució dels “foranis”, que posa el cos mèdic al servei de la policia, que ha aconseguit evadir la justícia essent com és un tipus corrupte i malvat...sí, parlo d’en Berlusconi... Fins quan les persones hem de permetre que els governants legalitzin la inmoralitat?
Hi ha especímens (segueixo resistint-me a dir-ne persones) que haurien de formar part d’un llistat de plagues, d’espècies a extingir. I aquí no s’hi val dir que els voten. Perquè fan ús del populisme, de les mentides, de la bona fe de molta gent, enunciant, defensant i posant a la pràctica la llei del més fort, del més ric, categoritzant les persones, decidint qui ha de ser atès i qui s’ha d’oblidar i tractar com a mercaderia. I amb l’ajut inestimable de la fe, capitalitzen l’ajut dels creients fent-los parlar i decidir només per donar suport a causes útils per la seva perpetuació en el poder.
No puc entrar en un debat sobre l’eutanàsia, és un tema massa seriós per frivolitzar. Allò indigne és fer ús de paraules com “llibertat i dret a la vida” per a autoerigir-se en paradigma de la justícia social. I que ho faci un tipus com aquest ja és esperpèntic. Mirant aquí i enllà, hi ha poques llums que ens donin esperança, i em pregunto, on anem?

No sé d'on vaig treure aquestes frases, però les vaig guardar, i em permeto deixar-les aquí per pensar-hi.

Yo creo en el supremo valor del individuo y en su derecho a la vida, a la libertad, y a la búsqueda de la felicidad.

Yo creo que la verdad y la justicia son fundamentales para que un orden social perdure en el tiempo.

Yo creo en el sagrado valor de una promesa, que la palabra de un hombre debería ser tan buena como su credibilidad; que el carácter -y no la riqueza, o el poder, o la posición -es de supremo valor.

Yo creo que cada derecho implica una responsabilidad, cada oportunidad una obligación, cada posesión un deber.

Yo creo que la ley fue hecha para el hombre, y no el hombre para la ley; que el gobierno es el sirviente del pueblo y no su amo.

24 comentaris:

Mallerenga ha dit...

En Berlusconi i tota la patuleia que li va al darrera són "persones" en la mateixa mesura que volien salvar la "vida" a l'Eluana... Quina vida? És que són bruixots amb un poder miraculós que de debò la tornés a la vida després de disset anys? Au va! Se'n poden ben bé anar a cagar a la via tres segons abans que passi un talgo!

Josep ha dit...

Hola Zel
En el meu blog està la meva contestació. Crec que m'he passat, però no em penedeixo de res.

OPINIÓN.

Vosotros sois los asesinos de la razón y de las vidas. Que nunca tengais reposo en vuestros dias y que la muerte os persiga vuestras memorias. Y a vosotros, los del Vaticano, os diré de que si Dios existe, no os preocupeis por el alma de Eulana. Él si la acojera en su seno.

Preocuparos por la vuestra y la de todos los Berlusconi si es que la teneis.

Y si es cierta tanta bondad del Señor espero que no os acoja en ningún lugar.

"Nadie puede morir contra su voluntad, pero tampoco a vivir cuando la vida se ha convertido en una carga imposible de soportar”.

Un peto Zel.

kweilan ha dit...

És tan llastimosa aquesta actuació del Berlusconi i del Vaticà que només podem caure en la indignació.
Molt bon post.

Josep ha dit...

Doncs encara que els pares de la noia eren partidaris de la desconnexió. Imagina't que hauria passat si, per exemple, el pare volgues una cosa i la mare una altra.

Coses així poden passar.

Señor De la Vega ha dit...

Berlusconi, es el 'Mangiafuoco' que maneja Italia como si fuese su carromato de 'buratini', y cuando el Vaticano, una vez más, el Pinocchio de nariz más grande, ruega por nosotros, intenta el feo Berlusconi, con vergonzosos estornudos, salvar del fuego la marioneta inocente, de la muerte.
Mientras sigue comiendo su carnero de intereses, sin ofrecer a nadie.
Populismo, el que vive Italia, de teatro de marionetas, y de eso los criminales con descaro se aprovechan.
Me pregunto, ¿Donde estará 'Geppetto'? seguro que en el interior de una ballena, mientras Pinocchio sigue en Roma, con 'Il Gatto e la Volpe'.
Seu la meva senyora, Z+-----

Vicent Terol ha dit...

Ahir deia Salvador Pániker que, amb aquesta xica, es pretenia fer el que no se li fa a un gos.

rebaixes ha dit...

Si tot això ens colpeix profundment i què puc afegir que fotre un renec que deia un del meu poble, que caigui el cel pero on soc jo amb uns puntals ben alts. La hipocresia és una de les armes que usen més mortífera que una bala. avui parlava amb xicot de la meva edat que feia temps que no el veia,jo li deia que aquí sols hi som per reproduir l'espècie per que l'humà no mori...això era l'artìcle de fons.
( clar dona i home a parir, i conservar l'espècie ), si , ha coobtestat, això per tu i per mi el compromís, però ja saps qui que ja a la vista de tots no el té aquest compromís,ja m'enteneu, i mana sobre els nostres destins amb impunitat. Son ells els que tenen la RAO ABSOLUTA i els demés a callar que es denit, i a dormir...No sé si ho he dit prou clar. Zel, aquest dia deia al meu bloc, possat bé per fer la GUERRA per la PAU com fas, junt amb molt altres i que ho veig difícil...Anton. // Com va el genollet, un petonet li faig com els dels avis que curen a la canalla, MUA...!!!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

A veure quan desconnecten al Berlusconi. Aquest paio és realment un fenomen paranormal i serveix de mirall de molta gent sotmesa a un sistema delirant i foll.
Vivim una gran barbàrie. Una segona edat mitjana, un temps fosc il·luminat per fantasies capitalistes. El Berlusconi vol ser l'amo d'Itàlia i de les entranyes dels italians i italianes. Vol expulsar immigrants encara que s'ofeguin en el mar i, al mateix temps, obligar a mal-viure a una nòia que hauria de tenir el dret a decidir sobre la seva existència. I, per si és poc, amb una conxorxa vaticana.
quina merda!

No n'hi ha prou amb que ens organitzin la vida, que fins i tot ens volen organitzar la mort.

estat, esglesia i capital, la santíssima trinitat de la tirania italiàna i mundial.

siguem rebels, coi!

Garbí24 ha dit...

La llastima es que la majoria d'aquesta gent fan sempre les coses pensant amb els vots i amb sortir a la foto i tant s'els en fot qui visqui o mori i de quina manera .
I pensar que estem tots a les seves mans............

Ferran Porta ha dit...

Que Berlusconi o la mare que el va parir opini que no s'ha de desconectar una persona d'una màquina per mantenir-la artificialment en vida no és el pitjor; el pitjor és que Berlusconi o la mare que el va parir interpreti que té dret a influir en l'opinió d'un pare que, amb plenes capacitats psíquiques, vol deixar que la seva filla -més morta que viva- descansi en pau.

I aquells, justament, són els que s'autoatorguen l'etiqueta de cristians. Hola? El món s'ha tornat boig.

Mateo Bellido ha dit...

Buenas tardes, Zel.
Siempre que vuelvo a esta tu casa recibo una bocanada de aire fresco y de cordura. Vuelves a tirar con dardos que dan siempre en el blanco. Estoy contigo y comparto mucho, todos, los comentarios que has recibido. Me quedo con lo dicho por Pániker: lo que querían hacer con esa chica no se le hace ni a un perro.
Un abrazo fortísimo y buena semana.

Striper ha dit...

HIPOCRITES AMB MAJUSCULES!!!!

Anònim ha dit...

Hi ha incrèduls i malvats filla...

Dan ha dit...

Al menys, per una vegada, els malparits no s'he n'han sortit. Que depriments poden arribar a ser alguns éssers humans. I acostumen a acabar manant.

SERGIBR ha dit...

Aquestes incongruències governamentals, amb el temps no tenen més remei que el d'evolucionar. Som al neolític de la caritat, però.

Edurne ha dit...

Me sumo a tod lo dicho y además me quedo con esas últimas frases en morado...
Molts petons i ánimo para echar a correr enseguida (para darle un batacazo al Berlusconi y a toda su ralea!

Josep B. ha dit...

Com ja saps, entre aquest tal Déu i jo hi ha més contres que pros (juraria que de pros no em queden), però això que han intentat fer ultrapassa fins i tot la seva llei.

Ahir el poc que pogués quedar d'Eluana els hi va portar la contra, el seu cos, sense l'empenta artificial, va fer el que fa disset anys que tenia pendent, es va parar.

Ara condemnen veladament el pare de l'Eluana i els professionals que van atendre el seu cos en el punt i final, potser que segueixin amb la llista i m'apuntin a mi també.

miquel ha dit...

Heu vist la foto que mostrava el ministre amb el cap cot ple de pena mentre el del costat li passava la mà per l'espatlla quan van saber la mort de l'Eluana? Com es pot admetre tot aquest teatre en un país civilitzat? Què passa amb els votants d'aquest país? Tantpoder té encara el Vaticà?

yraya ha dit...

Preciosas palabras, pero destaco:
Yo creo que la ley fue hecha para el hombre, y no el hombre para la ley; que el gobierno es el sirviente del pueblo y no su amo.

Y resulta que todo es al contrario.

Un besote y a cuidarse esa rodilla.

EL BLOC D'EN VITALIS ha dit...

Hola Zel, aquí escoltant el Café de la República d’en Joan Barril i a la vegada tafanejant per Internet. Que, com portes lo del genoll?, segur que quasi ja ni te’n recordes.
Novament proposes en el teu blog opinar sobre l’actualitat polèmica, enhorabona, demostres ser molt intel•ligent.
Jo soc dels que pensa com els dels busos,” probablement Deu no existeix”. Crec que l’únic propietari de la vida és un mateix i per defecte els éssers més propers, en aquet cas els pares d’Eluana. Per tant estic a favor de l’eutanàsia i respecto el suïcidi conscient.
Pel que fa a Berlusconi, el Papa i l’Església Catòlica, si es té una mica de criteri i de sentit comú notes clarament que son l’afany de manipulació de les vides de la gent per obtenir-ne redits i poder, contínuament alimenten temors i principis sense base sòlida. Qui viu instal•lat en el dogma i no en la raó, no és de fiar.
Zel, un petonàs i que milloris.

El veí de dalt ha dit...

A Itàlia viu el Papa, no ho oblidem... I als italians els agrada moooooooooolt el teatre.

El més trist, és que a Berlusconi l'han votat (amb tota la martingala que haurà fet per sotamà aprofitant els seus mitjans de comunicació; però l'han votat al cap i a al fi). Alguna cosa no funciona bé. Això ja ho sabem . Però no deixarem de dir-ho, oi?

Carme Rosanas ha dit...

Ecs! quina colla de fanàtics!
Què representa per a ells la vida?

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb tots els comentaris. Realment és una vergonya

neus ha dit...

Vaig deixar aquest comentari a can Jaqme, però penso que també val per deixar-lo aquí:

Eluana va parlar abans de morir en aquell fatídic accident, quan va dir als seus que no volia viure artificialment si mai li passava alguna cosa.
Al món, tret de quatre països comptats on contemplen el dret a morir com el que és, necessita aquest debat, no en tinc cap dubte. I s'han de fer lleis que respectin totes les posicions, dels qui estan a favor del dret a morir i dels que no. I de la mateixa manera que els que hi estem a favor respectem als qui no, ens haurien de respectar a nosaltres. Massa influència de qui diu que no influeix. El circ que s'ha muntat al voltant d'aquesta família ha sigut esperpèntic. El paper de l'església ratlla el patetisme, com no podria ser d'altra manera. Com poden pressionar a una familia d'aquesta manera, ells que en segons quins casos estan a favor de la pena de mort?!
Prou trist que ha sigut tot plegat per la familia d'Eluana que encara han hagut de dir-li l'últim adéu enmig de crits de protesta...
Tota aquesta gent que diuen que ha estat assassinada, no s'hi deuen haver trobat mai davant una tragèdia d'aquestes.
Jo, per si de cas, ja faré un testament vital.

I també et deixo el Crado d'un humanista d'Erci Fromm:
http://www.webdianoia.com/for/viewthread.php?tid=9