11 de febrer 2009

i l'extermini per campanya...

Israel. Qui formarà govern? Total, no hi ha gaire res per triar, dubtes entre la dreta, l’extrema dreta religiosa (tipus ultraortodoxos) i l’extrema dreta laica (els colonialistes) L’esquerra, a Israel, és pràcticament inexistent.
Lieberman. Ultradretà. Té pendents acusacions per crims de guerra.
Zipi Livni. Suposadament més cap al centre. La defensora dels atacs amb duresa i sense pietat. Més avall, un votant ultraortodox. (Extret d'aquí)

Quin panorama. L’atac a Gaza li ha servit a Livni per guanyar vots. Molts vots a preu de mort. Teòricament se la qualificava de més cap al centre, fins que es va decidir a explotar el poder de la guerra pels interessos del partit. Li ha sortit bé. Gaza destrossada, cap a 1500 morts, li han donat un xec de molts vots. Veure-la i escoltar-la quan defensava la mort fins les darreres conseqüències, i després cantant i ballant davant “l’èxit” em fa avergonyir.
Si ens ha de servir per entendre què passa a nivell global amb les orientacions polítiques dels qui volen a qualsevol preu seguir manant, tenir el poder, tal com jo mateixa em preguntava ahir parlant d'Itàlia, traspassem una mica això a casa nostra.

Podem pensar que allò que s’acosta als postulats dretans en matèria d’igualtat, d’atenció als més necessitats, de solidaritat, de cohesió i justícia social limita el reconeixement d’aquests drets només als propis? Als teus? Als qui són com tú?
O i tant que podem, llegiu:
"No creo que sea bueno que en Badalona haya barrios donde la lengua predominante sea el árabe". Con este criterio, el presidente del Partido Popular de Badalona, Xavier García Albiol, ha comenzado una campaña contra la apertura de un oratorio musulmán en el barrio de Artigues. Le inspira el éxito que cosecharon sus críticas a los inmigrantes en las elecciones municipales de 2007. El PP de Badalona, tras recortar mucha distancia al PSC, se ha convertido en todo un referente para el conjunto del partido en Cataluña y está dispuesto a exprimir un conflicto vecinal que amenaza con dejar sin lugar de rezo a la populosa comunidad paquistaní del barrio.
Albiol ha reduplicado sus mensajes contrarios a la apertura del oratorio y, a diferencia de otras campañas encabezadas por el polémico concejal, es él y no terceras personas quien lanza el mensaje. Su argumento para impedir un centro de culto que la comunidad musulmana se autofinancia, es que su simple apertura implicaría "degradar" el barrio y convertirlo en "un gueto sin solución". "Significará más desestructuración y más marginación social", reza el comunicado que ayer emitió Albiol y que la cúpula del partido en Cataluña no ha desautorizado.
Además de relacionar la práctica del islam con la marginación, Albiol también viene a culpar a los colectivos foráneos del hecho de que "haya desaparecido casi por completo el comercio tradicional".
Aquestes proclames són llamineres per qui viu precàriament. Suposadament ens volen fer creure que si aquest "indesitjables" desapareixen, tot anirà millor per nosaltres, els d'aquí. Em permeteu una grossa riallada? Ells, peperos, els grans corruptes...

8 comentaris:

Els del PiT ha dit...

Repetint patrons: albiol, zaplana... Imagino la teva rialla irònica i gens complaent...
:-)

rebaixes ha dit...

Es el que tenim i el que hi ha.No més existeix el valor del poder sigui com sigui. El nostre rebuig i fàstic no els perjudica es veu.
Vinc de la Joana i m'he quedat sense alé. EL ULTIMO HABLANTE DEL IDIOMA..., LA GENT MORE I LIQUIDACIÓ TOTAL Sort en tindrem em sembla de l'avi Gres... aNTON.

Striper ha dit...

Complicada la situació pero crec que el panorama politic de Gaxza tampoc es mullor, reapecte aixo deBadalona una cosa son els derets de les persones, entre ells la llibertat religiosa, que implica poguer ser creient o no.

Josep ha dit...

Israel va néixer d'esquerres. L'únic socialisme que funciona és el dels kibbutz. El partit laborista i el partit comunista lideraren la lluita contra els colonialisme britànic.

Israel va néixer d'esquerres, i l'odi sembrat pels tirans l'ha fet militarista i de dretes.

Anònim ha dit...

MANI QUI MANI,CAVALCANT ENFOLLITS RUMB AL MES BAIX FAXISME. SE PALESTI DINS L ESTAT DE ISRAEL, ES UM MARTIRI. POBRETS¡.
JUGANT AMB BCN.......

rits ha dit...

Buf, Zel, sobre les votacions d'Israel no sé què dir. Preocupació davant de tot i no veure-hi ni un raig de llum.

El cas de Badalona, hi tinc amics i durant les eleccions estaven molt preocupats pel què pogués fer l'element aquest i com quedar l'alcaldia. Fa temps que en va dient de grosses

Anònim ha dit...

El teu bloc està ple de bones intencions i reivindicacions, però en aquest post em permets una careta trista :(

Josep B. ha dit...

Avui m'he discutit amb un, el tema era la notícia dels aturats que no han acceptat d'anar a recollir maduixes, l'argument d'ell era que els hi pagarien menys que d'atur i que ja feien bé, a no ser que els hi paguessin en negre.

La meva crítica va ser "Després no et queixis quan la feina la tingui un immigrant, tu l'has rebutjada. I si et paguen en negre em fas mal a mi."

Em rebenta el sentit de solidaritat i justícia que en tenim.