17 de març 2009

i van 100 jocs literaris al nostre racó!


COL·LABORACIÓ AMB EL 100è JOC LITERARI

El blog Tens un racó dalt del món (
http://jmtibau.blogspot.com) arriba avui al 100è joc literari, i per a celebrar-ho em plau col.laborar amb el següent text, que és el fragment inicial del llibre el títol i l'autor del qual haureu d'endevinar.

"Al contrari del Nil, que es pot baixar a mercè del corrent o remuntar per mitjà de les veles, el Tigris és un riu de direcció única. A Mesopotàmia, els vents, com les aigües, van de muntanya cap a mar, mai cap a l’interior, fins el punt que les barques han de carregar ases i muls en el viatge d’anada perquè a la tornada, convertides en closques vacil.lants i pusil.lànimes, les puguin remolcar per camins de sirga fins a la vila on tenen l’atracador.
A l’extrem nord, al lloc on neix, el Tigris indòmit davalla entre les roques i només alguns barquers armenis gosen navegar-hi, amb els ulls clavats en el borbolleig de les aigües traïdores. En aquesta estranya artèria, els navegants no s’entrecreuen mai, ningú no passa davant de l’altre i no s’intercanvien salutacions ni consignes. És per això que hom té la impressió embriagadora que navega sol, sense esperit protector i sense altra escorta que les palmeres de les vores."


Està escrit, doncs. I us regalo aquesta pista:
L'he triat perquè és una persona que ha conegut la vida en països diversos, que ha conviscut amb cultures d'origens dispars, que ha patit l'enfrontament entre posicionaments religiosos i culturals, i que ha sabut recollir l'esperit de la Mediterrània. I encara de postres, una foto, relacionada amb un dels seus llibres.

Us prego, que, si de cas voleu fer algun comentari, no poseu la vostra solució aquí, espatllaria el joc. Si de cas, puc contestar amb sí o no, determinades preguntes. I si resulta difícil, puc penjar alguna pista més, ajuts no us en faltaran.
Trobareu les instruccions per a participar en aquest joc a Tens un racó dalt del món (http://jmtibau.blogspot.com

16 comentaris:

Striper ha dit...

Jo acabo de penjar el post al final he pogut participar.

Jordi Pinyol ha dit...

He de fer algunes comprovacions per acabar-me'n d'assegurar, però em sembla que vaig bastant ben encaminat de per on va la cosa..

;)

Petons!

Henry The VIII ha dit...

SuperZel, thanks a lot pels pel post anterior i pel que has penjat al patimpatam sobre el tema ensenyament. Així sabem una mica de què va.

Ets un crack.

Kisses

Josep ha dit...

interessant

mossèn ha dit...

la pregunta és ... estic bo ??? ... salut

rebaixes ha dit...

La meva neta Tamara que avui compleix deu anys em diu que si poseu El Petit Princep, ella us l'endivinarà... Que més endavant també voldrà participar-hi i que el que ella posarà no l'endevinareu, per que serà dels que llegeix ara i vosaltres no sou tant nens per recular... Com xalarà em diu. Que gaudiu tots d'aquest dia, Anton.

Cèlia ha dit...

Bufa! em faràs rumiar!

Carme Rosanas ha dit...

Doncs no ho tinc clar, no.

Sóc a 22... encara em queda molt...

Assumpta ha dit...

Ostres... ni idea... passaré en segona ronda, que ara duia una bona ratxa :-))

Assumpta ha dit...

Res... segueixo totalment perduda...

bajoqueta ha dit...

Nothing...

Kudifamily ha dit...

Buff...
Crec tenir l'autor (almenys m'ho sembla)... però la obra, nanai...
Se m'està resistint!

Assumpta ha dit...

Em sembla que hauràs de posar alguna pisteta extra... si no, ho veig molt negre :-(

Assumpta ha dit...

Ehem...

"I si resulta difícil, puc penjar alguna pista més, ajuts no us en faltaran" (Zel)

:-)))

Carme ha dit...

Jo també vaig molt perduda, molt em temo...

Assumpta ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.