28 de setembre 2009

allò que no volia dir...ni publicar

Ni dir, ni publicar... perquè em sembla que el que es va fer i dir arreu dels petits “diaris de patrícia d’estar per casa i dels webs dedicats a fer sang, és totalment insultant i irrespectuós cap a dues noies que no tenen la culpa de ser filles de qui són, i d’altra banda, independentment dels sentiments o fílies polítiques que tingui un, acarnissar-se en dues adolescents pel seu físic, aspecte, vestimenta o “look”, ho trobo d’una estretor de ment inconcebible, en persones que, en d’altres moments, reclamen dret a ser el que són, a manifestar-se com són i a mostrar-se com el que són.
Els adolescents són així, els uns van de hippies, els altres d’eskins, rojos o negres, els altres de punks, els altres de marca i de cantar amb la roba que hi ha calers, què hi farem.
Si jo reclamo per mi el dret a vestir-me, pentinar-me i anar com em sembli, mentre vagi neta i mínimament decent pel públic, doncs, què, qui s’hi ha de posar?
En aquest cas concret, independentment de qui siguin els pares, o justament per ser qui són, han de ser prou valents per acceptar públicament davant tota la premsa del món mundial que les noies siguin elles mateixes. Amb aquestes actituds, un li diu al seu fill que el respecta i l’estima i accepta, per molt que no t’agradi, que, com vaig dir en un comentari, hi ha hagut èpoques que he hagut de fer veritables esforços per callar davant de certa estètica dels meus fills.
Però callar i acceptar els ha ajudat a cremar etapes i normalitzar-se sense perdre identitat. Perquè, veient les noies, podem deduir que l’estètica gòtica les fa males persones? les converteix en una mena de vampirs de la foscor? I malament rai, si nosaltres, tan esquerranosos, de vegades, o respectuosos de les llibertats, parlem de protocols. Un protocol no és bona educació, aquesta es demostra d’una altra manera. Em sembla, vaja.

Perquè el que més em dol, el que si em fereix, és llegir això:

Los jóvenes del PP de Gran Canaria banalizan con el aborto y la foto de las hijas de Zapatero.

"Pues aquí tenemos en todo su esplendor a las hijas de zapatero [sic], que tanto ocultaba (por algo lo hacía el hombre). Ahora entenderéis porqué quiere el aborto libre, hay cosas que podrían haberse evitado".
Aquestes paraules mereixen denúncia, denúncia i càstig. És el de sempre, si fossin primetes, vestides de marca i d'etiqueta, ni paraula.

34 comentaris:

Jaume Pros ha dit...

Hòstia, què fort, això del PP de Canàries!

Ferran Porta ha dit...

Aplaudeixo molt el teu post d'avui, Zel. M'ha sorprès molt la reacció de molts "progressistes", enfoten-se de l'aspecte d'aquestes dues noies i del rembombori que s'ha creat al voltant de la foto. Sent menors, els seus pares tenen tot el dret del món a voler-les protegir dels mitjans; i elles, tot el dret del món a ser gòtiques, romàniques o el que vulguin.

D'entre la progressia, molts cops s'amaguen actituds molt poc progressistes.

T'aplaudeixo de nou.

PS: El comentari dels peperos canaris... bé, res, no cal dir res.

Julia ha dit...

Hola Zel, a mi el que diuen els del PP no em fa mal perque no espero res de bo dels feixistes, el que em preocupa és que molt "esquerrà" es dediqui a fer el mateix que fan els feixistes.

Una abraçada

Montse ha dit...

és vergonyós! què et penses, que si haguessin vestit de pijes no haurien dit res? també les haurien criticat!

i és que... d'on no n'hi ha, no en raja, Zel, això ho sabem tots... i aquests del pp de Canàries, doncs... qui sap... encefalograma pla, potser?

Sergi ha dit...

Jo ho sento, eh, però hi ha vegades que no sé per que es va retirar la pena de mort. Sí, ja sé que és dur, que tots hi estem en contra, però mira, amb alguna gent del PP jo faria una excepció.

En un altre ordre de coses, aquest cap de setmana vaig veure una notícia sobre un alcaldable del PP a no sé quin poble, que es dedicava a matar gats del veïnat, i es feia fotos i les penjava. En aquestes es veia ell tot somrient amb un grapat de gats morts agafats. Sento el comentari desagradable, i actuar com un mala ànima sense escrúpols. Però per mi, aquest paio, si l'arreplego, no ho explica, i penso que li haurien d'aplicar el mateix càstig que ell ha aplicat, tot divertint-se, a uns pobres gats.

En resum, que només venia per això el tema, que com que estic a casa teva i tu denuncies, espero que no et sàpiga greu que em cagui en la mare que va parir a tots els peperos de merda que es comporten d'aquestes maneres. Amb perdó.

No, no he begut.

I ara el post. Trobo molt valent per part de les noies, sobretot, sortir així vestides en una foto amb el president del món, i son pare, president d'una república bananera (perdó, em sembla que encara no m'ha passat el cabreig). He de reconèixer, però, que ho trobo estrany per poc protocolari. No és per coartar la llibertat de ningú, però en ZP segur que per casa va en calça curta i una samarreta del Jueves, i no per això es reuneix amb l'Obama vestit d'aquesta manera. Si t'has de trobar amb algú important, vesteix-te de la manera que toca, ni que sigui una estona. Jo només em poso camisa a les entrevistes de feina, per exemple (i per fer castells, però és un altre rotllo)

Per cert, la Sonsoles una mica gòtica també, no?

Demano disculpes per si el meu comentari ha ofès a algú, i acceptaré que sigui esborrat per la mestressa del blog si es considera ofensiu.

kweilan ha dit...

Estic d'acord en què se n'ha fet un gra massa amb les noies que a més són menors però s'arriscaven a què la foto es publiqués posant amb l'Obama. En tot cas, hauria estat millor fer-se una foto a nivell privat. I lo del PP, és denigrant per l'espècie humana.

Striper ha dit...

Molt fort io a mes manipular la fotografia.

Anònim ha dit...

QUI HA EMPIJORAT L'HISTORIA HA SIGUT EL SEU PARE, AL DEMANAR LA RETIRADA DE LES FOTOGRAFIES DE LA PAGINA DE LA CASA BLANCA.
AMB LA PRENSA AMERICANA,NO VAL JUGAR,AIXO DE LA LLIBERTAT SU PRENEN MOLT SERIOSAMENT.
JUGANT AMB BCN.

Clidice ha dit...

Tens tota la raó en el post, però discrepo en una cosa que no esmentes: el senyor Zapatero duu la seva família, amb fons de l'estat, a fer el paripé a ca'ls Obama, posen per la fotografia i, després, pretén que no es publiqui. Com a mínim hi ha un parell d'incongrüències força denunciables, i aquesta ha estat la clau de tot l'escàndol. Segurament si el senyor Zapatero no hagués fet el prèssec els del PP haguéssin dit el mateix, però amb la boca petita, i la gent del poble, o sigui la majoria, se n'hagués enfotut de la mateixa manera, perquè encara que no ho volguem veure, la majoria de la gent ho fa, ho fem.

Però pretendre defensar el seu dret a la intimitat i fotografiar-se públicament amb el president del món és, com a mínim, una mica contradictori.

Carme Rosanas ha dit...

En aquests moments quan ja ho heu dit tot molt més ben dit del que jo ho diria... és quan m'entra la mandra de comentar.Jo no entenc massa, perquè sempre s'ha de fer un problema de tot. No hi veig cap problema jo, ni en la foto ni en la roba ni en tapar-los-hi la cara... però potser és que jo no ho sé veure.

fanal blau ha dit...

El que està ben clar és l'explícita perversió dels peperos feixistes, i d'altres hipocresies no tan explicitades.

Carquinyol ha dit...

Mare de Déu senyor!! Arriba a dir això de les in-Fantas de Taronja i Llimona a algun "indepe" de la terra i l'Estado Mayor ja estaria fent plans per envair-nos !!

Per cert... aquests del PP no són aquells que sempre van demanant que se'ls respecti ?

Joana ha dit...

No tenen vergonya!
Els i les adolescents vesteixen com volen, tal com ha de ser.
Riure's del físic... és inmoral.

Garbí24 ha dit...

Tot el que entra amb politica es fa servir per fe mal i despreciar , per tal de intentar guanyar al adversari.
Tot plegat no es res més que una carrera sense escrupols.

Thera ha dit...

Els comentaris dels feixistes canàris deplorables, però què en podem esperar... jo també crec que tothom ha de poder anar com vulgui i tothom és com és..., i els adolescents que n'hi ha uns més estrafolaris que d'altres, i tant!...

Però, el que hem sorprèn és que no s'esperessin les reaccions a la publicació de la fotografia i els comentaris en relació (que vestissin com vestissin les haurien criticat, i tant que sí!!). Des del punt, que un es converteix en un personatge públic i es fotografia qui es fotografia... Han de ser més conseqüents amb el que fan i a més avui dia amb la tira de programes, cadenes i 'gentussa' que viu d'aquestes històries. Repeteixo, si no volien aparèixer en públic s'ho podíen haver pensat abans...

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

ei Zel! que el video és de l'ernest mandel i no pas del h.h. (ha estat un lapsus?).
el video del Mandel es pot aconseguir enviant un correu a:
difusio@revoltaglobal.cat

Señor De la Vega ha dit...

Mi Señora Zel,
Será que tengo oxidado mi catalán y no la comprendo.
Pero yo los únicos góticos que veo en la foto, son los adultos, los que salieron en esta, los que se quedaron en la ONU, Pittsburgh, sus escaños y otros feudos.

Es más aún, yo le diría que los colmillos y la sed de chuparnos, no se limita a la mera estética.
E imaginando el nuevo orden mundial que nos espera, ya visualizo con tez mortecina a la mitad del mundo que aun no la tiene. Todos góticos.

Suyo, Z+-----

poca luz ha dit...

Suscribo tus palabras una a una.
En nombre de la broma de mal gusto (demasiado extendida hoy en día) de buscar congraciarse con el resto, les hace caer, tal vez, en uno de los gestos más despreciables que puede caracterizar a una persona sin demasiada dignidad, sin principios.
Provocar la risa fácil por un medio tan desdeñable como burlarse de las tendencias o del físico de alguien me parece de una simpleza y vulgaridad total.
Si, las niñas son gotikas. Los que se burlaron públicamente, gentuza.

Te aseguro que de tener estas dos opciones para elegir yo sabría perfectamente la que me quedo.

Un abrazo.

Núr ha dit...

Quan en comptes de parlar de la política que fan els polítics es comença a parlar de la vida privada d'aquests, la democràcia fot pena!

Què collons m'importen a mi la dona i les filles del president??? I què collons han d'importar a ningú??? Es pot saber com és que hi ha gent a qui li molesta què es posin aquestes dones??? Cagum la puta, què passa, que no es poden vestir com vulguin?? Per tornar-los la pilota a aquests desgraciats del PP, que tant protocol reclamen, potser que fem esment de la faldilla massa curta que va portar la sra. Ampolla, dona del del cabell negre llardós i bigotut, quan van anar a visitar sa Santedat Joan Pau II!

Ja els podrien fotre un tret a tota aquesta colla de carallots! I els d'esquerres que encara es queixen, ja els podria caure la puta cara de vergonya! redéu!!

Josep B. ha dit...

Em sembla una falta absoluta d'educació i uns menyspreu pels altres el posar-s'hi amb unes nenes per la seva manera de vestir, qualsevol que sigui capaç de criticar aquestes noies hauria d'abstenir-se de dir que és d'esquerres.

Altre tema és si les noies havien de viatjar amb els pares en viatge oficial, però això és un tema a parlar amb els pares, no pas amb elles que per cert al menys una d'elles tenia cara de no estar de grat.

Respecte al PP de Canàries, amb allò de "d'on no hi ha no pot rajar" ja està tot dit.

Antoni Esteve ha dit...

Sempre existiran persones sense respecta a les persones, on hi ha un voltor sempre en trobes un altre...o són gavines?
En fi sempre són els mateixos.

Markutis ha dit...

Doncs com a representant de "petit diari de patrícia d’estar per casa" que és el meu bloc li he de dir que és vostè una hipòcrita.

Hada Isol ♥ ha dit...

Es duro etiquetar,juzgar y discriminar,si las hijas de Zapatero son así y su padre las acepta tal cual son me parece bien,hay que dejar que los hijos tengan su identidad,respetarlos mientras se los guía,y los protocolos al diablo que vale más el afecto y el ser uno mismo,no se quien escribió lo que está abajo pero pienso que es horrible lo que escribió .
Un abrazo Zel!

miquel ha dit...

D'acord amb la major part de l'exposició que fas i argumentes, encara que jo crec que un dels elements bàsics de qualsevol educació és el protocol (o protocols), en el sentoit de pautes raonades i raonables, que es poden discutir, negligir o fer el que es vulgui.

El veí de dalt ha dit...

Espero que el Zapatero sigui prou intel.ligent com per ni respondre a aquesta "purria" de Canàries. Una cosa és fer conya casolana (jo el primer, n'he fet amb l'aire de família Adams que tenien tots plegat). Una altra cosa és creure que el vestit fa la cosa.

Mireia ha dit...

Zel estic pràcticament d'acord amb tot el que has dit. Del comentari del PP, ja no cal ni parlar-ne ( a palabras necias ,oidos sordos- no es diu així) però una cosa sí que haviem de tenir en compte i és que si te'n portes a algú ( les filles o qui sigui) a un acte oficial i et fas una fotografia corres el risc d que surti a la premsa. Potser hi hauriem d'haver pensat abans.

Obviament, això no treu que hi ha gent que està utilitzant a aquestes dues noies, que obviament tenen el dret d'anar comels hi sembli, només faltaria!!!

xiuli ha dit...

m'haig de mossegar la llengua. Felicitats per l'article.

Cèlia ha dit...

Com que visc a la lluna no m'havia assabentat de res, però tot i que sorprèn (que no s'hagin tornat "pijas" del carallo) tenen tot el dret, si van endreçades, d'anar com vulguin! Jo hi veig un país masclista darrere aquests comentaris...

Anònim ha dit...

Des que l'home és home, mig món se n'enriu de l'altre:

Uns ens en riem dels de les fotos, i els de les fotos se'n riuen de nosaltres per la presa de pèl a la que ens sotmeten com a manaires que són.

La diferéncia és que nosaltres només riurem de tant en tant, amb una sola foto, i ells (nenes incloses, que NO SÓN jovent normal i corrent, recordem-ho) ho fan dia rere dia amb lleis absurdes i apujades d'impostos.

el paseante ha dit...

Mira, jo penso que si busques notorietat (sortir al costat de l'Obama) has d'acceptar les fotos i les crítiques. Va amb el sou, ni que sigui del pare. I si no, que es quedin a l'institut (que mai les havíem vist fins ara. I tampoc en teníem cap ganes de fer-ho. Al menys jo).

Magda ha dit...

Si tothom anés nu, s'accepterien els cosos tal com són perquè no es perdría tant de temps criticant o valorant.,i aprendriem a observar més l'interior que es el que importa.

Señor De la Vega ha dit...

Revisando comentarios que hago, lo que pasé por alto de su entrada, no fue el catalán, sino el texto en castellano del PP de Canarias, que es uno más de los muchos comentarios y artículos donde el insulto y escarnio a las hijas del presidente Zapatero alcanzan cotas de odio enfermizo y maldad con el eslabón más débil de la cadena.
Ensañarse con dos adolescentes por salir en una foto vestidas como sienten, por ser hijas del enemigo, mujeres, sin mantilla y menos guapas que la virgen del Rocío. Es la técnica de guerra en la cual se viola a la hija del jefe como represalia.
[Artículo de Antonio Burgos hoy retirado del ABC Sevilla Digital]
Está claro, que los tintes de este tema menor, tan sacado de quicio por dicotomía política, solo busca la carcajada de los casposos y casposas españolas. Pero con él rezuma un tema mayor y social, la existencia de una mitad de España (o +), que continúa en estado putrefacto, podrido, enquistado y zombi.
Y esa crisis, también se hereda, basta ver los modos de los nuevos cachorros.
Suyo y perdone por haberme despistado del tema que proponía, Z+-----

rits ha dit...

de les notícies que més m'han sorprés en tornar és aquesta.
he flipat, quanta hipocresia i tonteria que hi ha.
a més, com es nota que molta gent no viu ni escolta els joves. quantes famílies s'hauran sentit reflectides amb la família del zp! que l'estètica gótica és el que es porta ara entre les adolescents! senyal que se les respecta per com pensen i com volen.

les paraules del PP de Gran Canaria espero que hagin tingut alguna reacció. com dius, són de denúncia.

Joan ha dit...

La misèria mental no coneix límits.
Una abraçada.