11 de març 2010

fora del món

Ja us en faré cinc cèntims, de tot això que estem vivint aquí a la zona de la gran nevada. Avui, he pogut tornar a l'escola, que hem tingut tancada.
En aquesta setmana, la meva estimada màquina de fer fotos es va espatllar, just dilluns al matí quan començava a nevar. M'agradaria haver fet fotos, però la companyonia que es crea en moments així fa que pugui assegurar que me les farà arribar via algun veí. Tres dies sense llum, aigua, cap telèfon, com a l'edat mitjana, vaja.
Tres dies per adonar-te que si vius a Barcelona, tot va més ràpid, i que els costa saber on estem ubicats els qui no som d'allà. Ni netejar carrers. A la carretera, l'endemà es passava. Al poble, no.
Tres dies per recuperar l'aprendre a sobreviure.
Tres dies per desesperar-te i pensar en la gent que no es pot moure, i en els qui s'han quedat perduts enmig de la muntanya i ni poden avisar. Per pensar en la gent gran, en els malalts, en qui no és autosuficient...
Progrés? I una merda. Equilibri tan fràgil, que, en un dia se'n va en orris. No penso pagar cap factura de llum d'aquest mes.

24 comentaris:

Kudifamily ha dit...

Saps quin és el problema? Que als de Fecsa se'ls en pixa de tot això, i que si no pagues la delinqüent seràs tu, i no ells per jugar amb la vida de la gent.
Una abraçada ben forta, des d'aquí dalt, on tampoc se'n recorden de nosaltres (a Figueres ja estem bé, però molts pobles de la comarca estan com vosaltres)

Garbí24 ha dit...

Pos jo encara no tinc llum de fecsa, sort que he trobat un generador per els serveis mínims.

Anònim ha dit...

Encara hi ha pobles de l'Empordà que estan igual o pitjor, ni aigua, ni línia fixa, ni cobertura de mòbil...

En aquests casos, és impagable una llar de foc, un hort, quatre gallines, algun porc amagat (dels que es mengen, vull dir), i fora hòsties. I quan es fa fosc, tothom a tertuliar una estona, a beure i a follar, que bona falta fa en aquesta societat tan modernitzada i individualista una mica més de tot aixòs.

Salut!

Eduard Muntaner Perich ha dit...

T'entenc perfectament, a mi la llum m'ha tornat avui. Tres dies a base de mantes i amb una ràdio a piles que m'informava de que passava al món :)

Com diuen per aquí dalt, he trobat a faltar una bona llar de foc!!

Una abraçada.

Striper ha dit...

aquest es un pais amb impostos europeus i prestacions africanes i olitics corruptes.

joanfer ha dit...

Durant uns dies hem semblat un país tercermundista. I els polítics, com no, llençant pilotes fora. Realment és una vergonya!

Josep B. ha dit...

Potser servirà perquè algú es plantegi que les línies elèctriques han d'anar soterrades a raser de qualsevol incidència.

D'altra banda seguim sense creure'ns que aquí plou i neva, encara recordo quan van obrir l'estació de la línia 1 del metro a L'Hospitalet, al poc temps va caure un xàfec estival de cinc minuts, a l'estació (a dins de l'estació) va ploure durant una hora.

Anònim ha dit...

CERC QUE SI TOTS FESIM UN CAMBI DE COMPANYIA,LA RED DISTRIBUIDORA ES LA MATEIXA JA HU SER,LI TOCARIAM LA BUTXACA A FERCSA-ENDESA.
PER CERT QUIN IMPOST REVOLUCIONARI PAGAN LES ELECTRIQUES A ELS PARTITS?.POTSER AQUI ESTA LA MARE DELS OUS.
JUGANT AMB BCN.

kweilan ha dit...

És tercemundista!

Carquinyol ha dit...

El problema és que estem en mans de les empreses, i el govern (que és el que ens hauria de defendre en teoria) no fot res de res.

I et diria més, estic segur que ara els de REE, Endesa i qui sigui aprofitaran això per tirar endavant la sempre polèmica MAT amb l'excusa de que hi ha d'haver sistemes redundants... i ja em diràs tu si aquests sistemes redundants serviran d'alguna cosa si els fan de la mateixa manera que els altres...

PS: Perquè no agafen idees de països on amb una ventada/nevada/aiguat no és queden sense electricitat? perquè els hi sortiria més car ?

Ada ha dit...

Quin embolic no?!
Podieu haver passat un poc de neu per ací baix!

Magda ha dit...

Jo tampoc pagaré. No és que a mi m'hagi faltat l'electricitat, però he trobat a faltar els gironins a qui no podia arribar per telèfon, a tu que no podies escriure i això són danys colaterals, osti, o sia que tampoc no pagaré.
Més seriosament, crec que en casos així tot el país hauria de ser solidari i, per exemple, no pagar la primera factura de llum. D'alguna manera s'ha de castigar a aquestes companyies que pagaran, si és el cas, una multa petita i encara en trauran beneficis. Que ens tallin la llum a tots, que quedi tot el país sense llum, també els despatxos dels grans empresaris i dels consellers ...
Somio truites

Jaume C. i B. ha dit...

El nostre país s'ha col·lapsat per una nevada. Depenents com som de l'electricitat fins i tot per a les coses més bàsiques com milers de persones que han vist com de sobte passaven del segle XXI al XIX, amb una diferència, la nostra vida depen completament de l'energia elèctrica. Ja no es tracta de fer anar l'ordinador, parlo d'elements més bàsics com la nevera, la cuina o l'escalfador d'aigua.

Cèlia ha dit...

Els del sud sempre hem estat conscients que no som de Barcelona - i no vull dir res més per no posar-me nerviosa...- us imagineu que després de tantes nuclears i refineries encara estiguessim sense llum?-, un dia d'aquests igual ens passa...

Jaume C. i B. ha dit...

Puc imaginar que és estar sense llum. L'estiu del 2007 a Barcelona ens van deixar a les fosques. Una ciutat com Barcelona a les fosques o durant setmanes amb generadors és propi del tercer món.

Joana ha dit...

A sobre segons els polítics de torn la culpa és dels ciutadans i dels homes que prediuen el temps, per sortir per anar a treballar i per no dir clar i català que ens havíem d'haver quedat a casa.
El Sr. Marina de FECSA acaba de dir per la ràdio que ell no se sent culpable de res ja que el desplegament que s'ha fet per reconduir la llum ha estat fins i tot massa generós en medis i recursos humants. Indignant!

Sergi ha dit...

Faràs ben fet, tots ho hauríeu de fer. El problema és que, com que no tots ho deixareu sense pagar, a veure si per uns quants esquirols encara tindreu represàlies. Bé, m'alegro de que tornis a estar connectada amb el món.

Per cert, això que deies de la càmera, a la meva companya de despatx se li va espatllar just el dia abans d'anar a Tailandia de viatge. Gairebé li agafa un cobriment de cor. Va haver de comprar-se'n una de nova a correcuita, no concebia viatjar sense càmera.

Henry The VIII ha dit...

Ben trobada SuperZel!

Mos feies patir!

Ja havia pensat que aquest parèntesi teu d'aquests dies es devia al desgavell de la nevada i de la indolència per afrontar el tema. D'acord que va nevar molt però tampoc és per a que es monti tot aquest zafarrancho. I ara ningú no té la culpa. "Jo no he sigut!" Si és que... És que.

Kisses

Thera ha dit...

Bé, jo també ho suposava que estaves al bell mig de l' "apagón".
És un país de fireta, per a mi tres dies sens electricitat no hauria de poder ser, m'ha semblat patètic. En aquesta ocasió a la Garrotxa ens n'hem escapat, molta neu i prou, però l'any passat ens va tocar. Però, el que no puc suportar és el paper dels polítics, carreguem contra ells i per a mi això és molt fàcil, s'hauria de carregar contra aquesta gran empresa que no ha invertit on havia d'invertir, que s'ho ha tirat tot a les espatlles i que cobra mes a mes dels seus abonats!!

Percert, m'ha agradat tornar-te a llegir! ;D

Jaume C. i B. ha dit...

És una ironia que parlin de xarxa elèctrica quan només hi arriba un cable, un cable que ha quedat tallat perquè una trentena de torres de distribució s'han esfondrat, una trentena. He vist les imatges d'aquestes torres i estaven completament plegades. Ha sigut la neu com podia haver sigut el vent, considerant com està el clima una ventada les podria haver tirat a terra.

Ferran Porta ha dit...

Això de les elèctriques al nostre país, em supera. Com comenta en Jaume C. i B. més amunt, jo també vaig patir l'apagada de Barcelona, l'estiu de 2007; i com nosaltres, tants catalans han/heu patit les conseqüències d'unes infrastructures que deuen ser del segle passat (vaja, de fet, segur que ho són).

Algú s'hi hauria de posar de debò, amb el tema de les elèctriques.

Jaume C. i B. ha dit...

El fet lamentable és que pretenen forçar-nos a acceptar la construcció de la MAT a cops d'apagada. Ni l'apagada de Barcelona de 2007 ni la que ara afecta les comarques gironines s'haurien pogut evitar d'haver-hi existit la MAT perquè el que han caigut a terra plegades com ferralla han sigut una trentena de torres de mitja tensió i un centenar de torres menors que segurament les van estrenar quan manava en Paquito. L'apagada de Barcelona va ser conseqüència que una central de distribució va fer un pet descomunal. Però ens tornen a treure la MAT com la gran solució a tots els mals. De moment, sembla que aquesta apagada pot haver costat a les comarques gironines més de 100 milions d'euros en pèrdues.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

jo no en vaig ser conscient fins que l'endemà o l'altre em vaig adonar que a casa meva tot és elèctric: escalfar-se, rentar-se, menjar... Una abraçada

Jaume C. i B. ha dit...

Ens hem tornat tant depenents de l'electricitat que no ens adonem com és de necessària fins que per alguna història rara ens quedem sense, llavors tornem de cop al segle XIX amb l'inconvenient que les nostres cases estan pensades per l'època actual. Molta gent que té vitroceràmica aquests dies s'ha quedat amb un pam de nas per culpa d'Endesa, per no parlar de la nevera i el congelador.