15 de juny 2010

penjo una recomanació

Una gran silenci, una obligació, una raresa i una sorpresa final...
Gràcies Ull de Cuc!


:
:

10 comentaris:

estrip ha dit...

molt maco el video, crec que ningú discuteix el mocador. Hi ha col·legis que ho prohibeixen tot, gorres, mocadors etc...
i d'altres que no ho prohibeixen, però com aquest del video, uns si i uns altres no, em sembla que no passa. I si passa, és veritat que és una animalada.
Però a mi em sembla que això és una cosa i el burca una altra.

desencanto ha dit...

Hola, quan el vaig veure em va semblar molt tendenciós. A clase mai l'alumnat porta gorra. Si enten amb la gorra, no mes demanar-ho, se la treuen. Ja vaig comentar que tinc alumnes que no es volen posar el vel i a casa seva els hi fan la vida impossible i maltractes. Suposo que ho veiem de manera diferent. No crec que se'ls hi faci cap favor a les dones i joves que voldrien no portar-lo. Les dones patriarcals, són les defensores més aferrisades de l'opressió de les dones. A altres la violència les paralitza. Potser tingue a veure amb les creences personals, jo no soc religiosa, fa molt de temps que vaig apostatar de la religió catòlica i de qualsevol. Penso que hi ha moltes dones que voldrien moure`s en llibertat i el domini i la violència masculína, les paralitza.

rebaixes ha dit...

Els casc de soldat també els podrien prohibir si els sembla, o que facin el que vulguin.Ens varen fer nuets i ens vestiren i la lluita és de mèrit. a uns els sobra roba i als altres... res que abans d'abans també en duiem de mocador al cap i gorra i barret, i molts no duen burca - això si que és una aberració del vestuari - per que porten la careta que els convé i poden entrar i sortir del lloc que els rota... En quelcom hem de posar l'emfasi, Anton.

Striper ha dit...

Es realment sorprenent que partits i persones progresistes de aquest pais defensin com a libertat la antetisis d'aquesta, per mi no hi llibertad mes enlla del coneixement que permeteix escollir, i laa la gran m najoria de persones amb burka i vel no se els hi permet i se els hi probeix capconeixements mes enlla del Islam i a les dones ni aixo a molts llocs.
Islam es feudalisme.

sànset i utnoa ha dit...

Si ella diu que el vol portar no entenc perquè no ho pot fer. Això ho hem de tenir en compte; no podem retalar llibertats.

Quan anava a l'institut es va prohibir que un grupet d'skins anessin amb elements de simbologia nazi. Això s'ha de prohibir, i no cal que ho justifiquem que tots estarem d'acord. Ara, portar el mocador no és el mateix que dur un burka. Sembla que no recordem que, no fa molts anys, moltes doens d'aquí -per diferents motius- portaven mocador.

A més a més, hi ha molts adolescents -per moda suposo- que porten una creu al coll. Hem de prohibir que se la posin?

Segueixo pensant, com vaig dir ahir, que és un tema molt complex i que cal tractar-lo amb molta cura. No veig que portar el mocador -com a símbol cultural més que religiós- sigui un problema. La qüestió rau en si dur-lo és voluntat o és imposició.

*Sànset*

Ull de cuc ha dit...

Me n'alegro que t'hagi semblat interessant...

Cal dir res més?

De res!! :)

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

el debat s'està portant per el camí que marca l'extrema dreta i els ajuntaments estan fent el joc als falsos defensors del feminisme i de la llibertat que ara, davant dels vels integrals o parcials, es proclamen com a sacerdots de la laïcitat i de les llibertats.
El problema de fons està en l'electoralisme compulsiu d'aquells que volen treure guanys del tema de la immigració. Una manera nefasta de dividir les classes populars en funció de les cultures i les procèdències. Ens cal refer la xarxa que uneixi les classes treballadores d'arreu contra aquesta ofensiva segregadora del capitalisme.

He fet un article sobre el tema al meu blog, si voleu posar-hi cullerada, veniu a:

http://www.jtatiangel.blogspot.com

salut i revolta (global, evidenment!)

estrip ha dit...

l'extrema dreta marca el camí,
falsos defensors del feminisme, i de la llibertat. Aquests arguments em semblen a mi tant extrems, com fàcils per discutir-ho seriosament.

Núr ha dit...

Jo dic el mateix que en Sànset: caldria veure en cada cas per què es porta el mocador, si és imposició o una expressió cultural.

Mateo Bellido ha dit...

Hola, Zel...
Sorprende lo invisible de las mascaradas que nos rodean y lo molesto que resulta a mucha gente comprobar cómo otras creencias y costumbres reafirman las propias.
Decía una canción: "prohibido prohibir" y yo lo llevo hasta las últimas consecuencias.
Ya queda menos, eh?
Un abrazo