06 de novembre 2010

Joseph Ratzinger &CO

Frases a l'atzar llegides avui:
:
-La policia de seguretat del Vaticà comanda el servei de protecció.
-Fracàs dels negocis de lloguer de finestrals i balcons.
-Decepció a Santiago, s'esperaven uns 1.200 autocars i de moment n'hi ha uns 300.
-Botiguers preocupats, només venen didals, clauers i poc més.
-Poca afluència de públic, quan s'esperaven aglomeracions.
-A Barcelona esperen la rendibilitat de la visita papal a llarg termini.
-El Papa es mostra preocupat per la crisi (?)

:

Disculpeu-me tots els qui sigueu ferms seguidors d'aquest espectacle.
En el fons del meu cor, tinc un record de quan era petita, una frase enfadada de Jesús que ens llegien a catequesi. Era allò de que, quan ell arribà al temple, enfadat i furiós, arrambà contra totes les parades dels venedors i els va fer fora, dient que allò no era una cova de lladres.
:
No em posaré amb si ve o no ve, de fet m'és igual. No parlaré de les despeses, fan menys mal aquestes que les destinades a armament, però totes sobren davant de primeres necessitats. El que m'agradaria seria que, abans de criticar si som o no laics, si la societat és així o d'una altra manera, fes una ferma condemna de totes les animalades que recauen sota la seva responsabilitat, que sota el mantell de l'església com a organització hi ha molt per netejar. Passejar luxes i rituals és un escarni pels pobres.

11 comentaris:

fanal blau ha dit...

Estem d'acord, zel!

Ferran Porta ha dit...

M'agrada aquest "de fet m'és igual" teu, Zel. No ho estic visquent gens, per la distància, però em sembla copsar molts "esforços" per mostrar-se contra aquesta visita. A mi, que també m'és igual, no se m'hauria bellugat un dit, ni a favor ni en contra. El que és important, ho és, i el que no...

Clidice ha dit...

Tu ho dius: l'escarniment. A mi em sembla perfecte que vingui aquest senyor a veure els seus clients. El que em costa més d'entendre és perquè els altres n'hem de fer res. Que vagi al Palau Sant Jordi, s'hi trobin tots i no emprenyin ningú més.

Júlia ha dit...

http://www.gabrieljaraba.info/gabriel_jaraba_periodista/2010/11/hipocres%C3%ADa-y-religi%C3%B3n.html

Joan Guasch ha dit...

Estem bàsicament d'acord. Soc dels que pensen que s'ha confós espiritualitat amb religió i és prou evident que les monoteïstes s'han encarregat d'impedir amb eficàcia el progrés de la humanitat. Em sap greu per tota la bona gent que, des de l'església, treballa pel benestar dels més necessitats, no es mereixen aquesta mena de parafernàlies. I que abans d'aterrar el papa recordi la laicització dels anys trenta em sembla una falàcia perillosíssima, una manipulació amb tota la mala baba. I després s'estranyen que es quedin sense parròquia!

Vicicle ha dit...

La vinyeta d'en Forges al País d'avui ho diu tot. Un petó.

Sergi ha dit...

El problema és això, el negoci que es munta, les expectatives, el fet que la visita sigui una cosa tan important. Hi haurà molta gent a qui farà una gran il·lusió veure el Papa de prop, i no hi ha res a dir amb això. Només que a molts altres no ens fa la mateixa il·lusió, i totes les privacions i la infraestructura que ha comportat ens sembla desmesurada. Si l'església es comportés amb els valors que predica, potser tots ho veuríem com una cosa positiva. Però el tema de la humilitat i la austeritat em sembla que no val pels 'capos' eclesiàstics.

zel ha dit...

El més fotut de tot és això, les bones persones que treballen de veritat pels altres sota l'ombra de l'església, amb humilitat i dedicació, que no reben res a canvi, i veure que després tenen el representant envoltat de luxes, ha de fer mal, fa mal.

Calpurni ha dit...

I jo que pensava que vivia en un país laic!
Salut.

Punt Petit ha dit...

Totalment vergonyós tota aquesta despesa quan ja molta gent ncesesitada i que quan demanen ajuda als Ajuntaments, s'els hi diu que no tenen diners.

Striper ha dit...

Estic d'acord amb el que dius i potsr la seguretat la tindrien que haber deixat de banda ( una despesa menys) i deixar-la a carrec de la bona fe de la gent i el altisim.