10 de novembre 2010

Missatge internacional al poble saharaui: Aneu a la merda.

“El mensaje de la comunidad internacional al pueblo saharaui ha sido nítido: si quieres que se cumpla la legalidad internacional, no cuentes con nosotros. Si quieres que se celebre el referéndum de autodeterminación que la legislación internacional te reconoce, no cuentes con nosotros. Si quieres ser independiente, ve a la guerra y gánala. Si no, vete a la mierda. Y eso es lo que me dicen los saharauis que están debatiendo: “Irnos a la mierda o a la guerra”.
:
“España no ha movido un dedo para remediar el mal que hizo. Ni uno solo de los gobiernos que se han turnado durante estos 35 años ha intentado que se cumpla la legalidad internacional. Todos han dado la espalda al pueblo saharaui y a la obligación que tenían y tienen de finalizar el proceso de descolonización del Sahara Occidental. Al principio, hace tres décadas, la excusa eran Ceuta, Melilla y las islas canarias, la reivindicación que Marruecos podía hacer sobre ellas. Hace unos años, la excusa era el tráfico de drogas: si Marruecos no ayudaba, el país se iba a llenar de drogas. Después fueron las pateras, cuyo flujo Marruecos parecía poder controlar a su antojo. Excusas. Excusas para no hacer frente a las obligaciones que España tiene. No que España tenía, no. Obligaciones internacionales que España sigue teniendo. Esa misma España que sigue sin reconocer la independencia de Kosovo porque la declaración de independencia vulneró la legalidad internacional, incumple las obligaciones que dicha legalidad internacional le reclama respecto al inconcluso proceso de descolonización del Sahara Occidental”
extret d'aquí:

9 comentaris:

Clidice ha dit...

España (amb eñe) té un problema greu a l'hora de reconèixer autodeterminacions. Si reconeix les dels altres haurà de reconèixer la de Catalunya. O sigui que mai reconeixerà la del Sàhara Occidental, ni la de Kosovo, ni cap que ens pugui donar a nosaltres un graó on trobar suport internacional. Entre altres. I també perquè el rei del Marroc els té mmm d'això agafats per "allí". Prefereixen veure sense immutar-se una masacre. Són així de xulos.

garbi24 ha dit...

Un país sense riquesa es un país deixat de la ma de déu. Si fos ric en petroli tothom estaria allà foten cullerada........penós, així és veu com són realment els que ens condueixen.

Mr. Missis ha dit...

Estàs reclamant que Espanya vetlli per la protecció d'un poble, d'una nació sense estat?... espera que vaig a buscar una cadira que crec que em cansaré d'esperar a que ho facin.

Ferran ha dit...

Un motiu més a afegir a la llista de tensions internacionals, provocades per la falta de pebrots per encarar els problemes i buscar-hi solucions.

sànset i utnoa ha dit...

Allò que diuen alguns que “la llei –i els drets dels Pobles- està per saltar-se-la” es compleix en la seva màxima extensió. És una vergonya veure que ningú fa res pel poble sahrauí. I com Espanya es desentén de la seva responsabilitat “històrica”.

*Sànset*

Magda ha dit...

Només fa 36 anys d'aquella promesa de referèndum. 36 anys! Quin tribunal internacional obliga un estat a complir les seves promeses? Falta de pebrots, sí, mentides, incompliments ... i és que en definitiva, com també s'ha dit aquí, allà no hi ha petroli ni cap altre tipus de riquesa que interessi. Si aixafen i maten uns quants milers de pobres dels quals no en podem treure cap benefici, què importa? Espanya pot continuar amagant el cap sota l'ala i no ha de patir, cap tribunal internacional li tindrà en compte. Tan simple i tan dur! Quina sensació d'impotència pels que ho sentim d'una altra manera!

estrip ha dit...

indignant...
i els polítics ja poden dormir? sembla mentida quina colla de penques!

Anònim ha dit...

Han passat d'ells i els han deixat de banda descaradament. Com sempre, aquells que tenen més poder s'imposen sobre els prinicpis democràtics que haurien de regir el món.

DooMMasteR ha dit...

Dificilment veurem un gest així d'Espanya. No ho espero pas...