30 de desembre 2010

tres... (compte enrera)

Aprofitem, que ens queda poc...
Ja sé. Us n'alegreu molt.
Jo, d'una banda, també.
Ara, això que fiscalitzin el carrer i tot, amb la conya de l'exemple... repeteixo per enèssima vegada, quan prohibiran el tèrbol espectacle dels borratxos i beguts empedreïts, recolzats, discutint o babejant a qualsevol bar? Vomitades al carrer, tumbats als bancs, arrossegant la llengua...bon exemple per la mainada, també... Per no parlar de la violència i dels cops de porra.
Si tot es tracta de mirar per la salut, tinc una llista més llarga, a més a més del tabac.
Prometo fer propòsits, però vull més que un gran germà a la nostra vida.

17 comentaris:

Elfreelang ha dit...

Igual passa com a EEUU amb la famosa llei seca....hi haurà locals clandestins on es podrà fumar...els mossos d'esquadra ens vigilaran per la finestra no fos cas que fumem...és que sóc fumadora, i em sento perseguida...quan prohibiran estafar per exemple?

Sergi ha dit...

Doncs què vols que et digui, jo me n'alegro molt, i un borratxo es posa en evidència a ell mateix, i farà mal en comptades ocasions. En canvi, tancar-se tota la nit en un local ple de fum, què vols que et digui, a saber com ens acabarà perjudicant al llarg del temps, i jo mai no he fumat, però sí que m'he tancat en molts bars al llarg de la vida.

Júlia ha dit...

Tot això és hipocresia pura, no gosen ficar-se amb altres coses, no he fumat mai, he respirat molt de fum quan 'era moda fumar' i si haguessis dit quelcom en contra tota la progressia fumadora m'hauria titllat de fatxa. No entenc com encara ens fan combregar amb tantes rodes de molí.

El que em sobta més és la facilitat amb la qual admetem que es fiquin amb la privacitat de les persones.

I això que es redueix la mortalitat... sí, reduiran el càncer i hauran de gastar molt més en malalties degeneratives a base d'anar allargant la vida de mala manera.

Il·legalitzar els vicis només serveix per crear més problema, marginalitat, mercat negre i delinqüència.

Magda ha dit...

Una salutació mentre em fumo el cigarret de després de sopar i sento com es fan grans les ombres de massa grans germans.

Anònim ha dit...

I tot perquè els no-fumadors no han-hem (ho he de dir perquè jo quasi no fumo) estat capaços de fer boicots a bars on sí que es fuma. Aviat començaran els alcohòlics rehabilitats a dir que hi hagi bars de no-alcohol, per finalment prohibir l'alcohol a tots els bars.

Doncs res, tu, ara més borratxos al carrer fent el cigarret. Ja riurem, ja.

I, mentrestant, la mainada (ja no joves, sinó directament mainada d'uns 12 anys) liant canelos al banc de la plaça. Que s'hi acostumin, que als bars no podran fumar ni tabac.

Què li quedarà al papa-estat per regular..?

El porquet ha dit...

Crec que ja t'ho vaig comentar en alguna altra ocasió. Per mi, el tabac, totalment eradicat de la capa de la terra. Ho veig així.

Si beus et perjudiques tu, si fumes, a més, perjudiques a la resta.

Pere ha dit...

Estic totalment d'acord amb el Porquet.
Sóc un gran fumador que fa vint-quatre anys que no fuma i entenc molt bé als fumadors.
Però els temps han canviat, la ciència ha descobert problemes del tabaquisme que abans desconeixíem i la llibertat del fumador no pot passar per sobre de la llibertat del no fumador.
Se m'ha acudit un eslògan sobre aquest tema, sense ànim de polemitzar i menys de ofendre a ningú:
FUMA TOT SOL ... FUMAT!

Bona nit i Bon Cap de Any Zel:)

Striper ha dit...

Estic d'acord amb tu i crec que tambe caldria restriccions del alcohol, primer encarir-ho amb impostos igual que el tabac, bars on es serveixi `prohibit a menors, i que no es igual de nociu i de mal exemple que uns nes veiguin a la sortida de l'escola uns adolescents vevent calimotxo o litronas?

Joana ha dit...

Jo ho espero amb "candeletes". A Mataró gaire bé deixen fumar a tots els bars, fer un cafè i no acabar pudent és molt difícil.
(ho sento, jo si ho celebro)
Bon any guapa.

Nerim ha dit...

Querida Zel, paso a desearte un feliz año. Deseo que el 2011 sea mejor que el anterior en todos los aspectos, que no falte nunca, la esperanza, la ilusión y la alegría.

Un fuerte abrazo

Clidice ha dit...

Gràcies per no fumar-me :) Una al·lèrgica al fum del tabac. Ara ja no hauré d'obligar als meus amics i coneguts a anar de bar en bar buscant-ne un on no fos permès :)

Que tinguis un bon 2011 :)

Cèlia ha dit...

Jo també ho agraeixo! I també ho havia maleït! He estat als dos costats i puc entendre les dues posicions, ara, però, m'he adonat que una és l'egoista!!!!

Bon any, Zel, ple d'energia per continuar compromesa sobretot amb qui més ho necessita, aquells qui la seva vida se'ls omple de grans germans i ni s'adonen... o d'aquells qui ni tan sols la poden omplir de res..., una abraçada!!!

DooMMasteR ha dit...

Aquí un altre a favor de la llei ;-)

Zel, que passis un molt i molt bon any! :-)

Zincpiritione ha dit...

Aquí teniu un altre anti-tabac, però no necessàriament un anti-fumadors (a no ser que ademés de fumar, escoltin la Marina Rossell, que aixòs sí que és gravíssim!)

Bon Onze!

Anònim ha dit...

Fumar és dolent per a la salut. Tothom ho sap, i qui fuma també. Per tant, els que no fumem no hem de perquè rebre les conseqüències del dany del tabac. Em sembla bé que s'hagi fet. És, a més, una forma de preservar la salut de molts treballadors de, per exemple, el ram de l'hostaleria.

Francesc Mompó ha dit...

Que tingues molt Bon Any 2011.
Salut i Terra

Anònim ha dit...

avans ja hi havia bars on no es podia fumar, o bars am sala de fumadors, jo trobo que no és necessari prohibir el tabac com s'ha fet! no penseu en tots els propietaris que dos mesos abans havien invertit un munt de diners en la obra de la sala??!!!! són tots bojos, primer diuen que pels voltants de barcelona s'ha d'anar a 80, ara no es pot fumar en lloc més que al carrer (vigila on fumes del carrer, perque et poden clavar una multa) i a casa nostra.... sou tots bojooos!