25 de maig 2011

Erre que erre. Cabreig global.

Jo és que no me’n sé avenir.

Si algú em sap explicar de manera clara, que jo ho entengui, com pot ser que en el temps que estem visquent i passant, la reacció popular expressada amb el vot, és una opció de dretes, clarament de polítiques neoliberals, de polítiques que castiguen cada vegada més i amb més contundència el treballador, les micro empreses, les petites empreses, els treballadors públics, els serveis públics, les polítiques socials de protecció dels més desfavorits, és que directament hem perdut el senderi.
.
Podeu cantar-me misses del partit que ha governat fins ara. D’acord, segur que no han sabut gestionar la crisi europea, repeteixo, fonamentalment europea, perquè estem lastrats pels EEUU. Però dubto molt, però que molt, que l’opció sigui donar el poder a les mateixes idees amb diferents carcasses. Seguiran treballant pels bancs i per protegir els beneficis de les grans empreses. I encara amb més claredat, que no se n’han amagat mai. Aneu ara mateix a un cap a la tarda. O a urgències. Pregunteu al ram d’infermeria. En poc temps, hòstia grossa.

Recordem que hi va haver moviments antiglobalizació que preveien justament que arribaríem a l’extrem que cada país ja no seria amo del seu destí, sinó que seria esclau de les especulacions del gran capital. Erem joves i no tan joves que vam ser titllats de tot, com ara es titllen de tot els qui estan encara “acampats”. Ja sé que molta gent desitjaria tenir com en temps del Franco la “Lei de Vagos y Maleantes”, i s’estalviarien de donar feina i papers als migrants. De dret a la garjola. Mentrestant ells passegen els seus cotxes de luxe i paguen la minyona sovint sudamericana. I la vetlladora pels seus avis malalts també.

No és gens normal que passi el que ha passat. Vaja, sí que és normal, si comptem que pensar egoistament és el que mou la gent. No importa que un polític sigui corrupte, no importa que sigui xenòfob, importa que recuperi el civisme i l’ordre? Que pugui garantir que els bancs segueixin tenint beneficis? Qui ens tornarà els calers que entre tots els hem donat? Que alguns me’ls han fotut a mi del meu sou de cada mes, eh? I per cert, algú sap res de l’amic Millet (amic de CDC)? Algú qui l’ha posat sota la catifa?
I llavors surt la primera idea al diari: Recuperarem l’ordre i el civisme per la ciutat. Vaja, com si l’ordre i el civisme, estiguessin renyits amb polítiques d’esquerra, amb gent compromesa en una veritable millora social.

Tan baix hem caigut? Amagaran també els pobres i desnonats sota les catifes per tal d’oferir aspecte d’ordre?
Sabeu què? Tots a prendre pel sac. Estic molt emprenyada, però molt.

9 comentaris:

Elfreelang ha dit...

anima't alguna cosa molt grossa s'està gestant i és imparable....fora de les urnes a les acampades...jo tinc esperança!!!! maig del 2011! la llei electoral i el sistema actual de partits és obsolet....deu ser per això que han sortit....la gent està confosa....revolucionem-nos!

rits ha dit...

estic amb l'Elfreelang, alguna s'està gestant, està fora de les urnes, aquestes tal i com estan ara ja no serveixen.

Això si, em pregunto com és que hi ha molta gent sorpresa per la pujada de la dreta. De veritat no es veia venir? Xq està clar que la gent no s'atura a pensar i si ara estem malament, doncs aquests son dolents i cal votar els altres. El tripartit no funciona, doncs que torni CIU, sense aturar-se a pensar ni en Millets ni en corrupcions. I bé,... les gavines, ais les gavines...

El que dic, la solució està fora les urnes, només demana temps i organitzar-se.

Garbí24 ha dit...

ens mobilitzem i tampoc ens foten cas.....posem-los tots a la foguera

Carme Rosanas ha dit...

No sé què dir, la realitat és la que és i la gent vota el que vota... i com ho canviem això? No sóc pas molt optimista...

Carquinyol ha dit...

Buff companya, no et facis mala sang perquè de raons n'hi ha moltes. Des de gent obsessionada amb els immigrants, fins a altres que només tenen dos partits al cap, a altres que voten 'als que tenen una pinta més seriosa' (verídic), als que pateixen per a que 'no se to pa Ejspaña', als dels 'mos furten l'aigua, mos furten la llengua, mos furten les taronges i mos furten la paella'...

N'hi ha de tot a la vinya del Senyor !

òscar ha dit...

No té cap explicació, Zel.

Un monumental cabreig d’esquerres del que se’n beneficien electoralment les dretes. Si amb això no ens emprenyem, i reaccionem, és que tenim la sang d’orxata.

Henry The VIII ha dit...

Enhorabona Zel, que tindreu un ajuntament de les CUP. Quina canya!

Toy folloso ha dit...

Analitzant l´augment de votants del partit monotemàtic de l´Anglada, i la ubicació d´aquestos en concret, caldrà intuïr que els nouvinguts no en saben pas massa de fer-se estimar....

Joan Guasch ha dit...

Tot té una explicació. He intentat sense èxit posar aquí l'enllaç a un power point que em van enviar per correu en el qual es desglossa un decàleg que va escriure Noam Chomsky i que explica perfectament els mecanismes de manipulacio a que ens sotmeten els poderosos del sistema (inclosos els grans partits)i ho clava. Mentre ho llegia em venien a la ment imatges dels últims anys al nostre país, què s'ha destacat i què s'ha amagat, com han estat les precampanyesi les campanyes, fins i tot els logos que han escollit alguns partits... Som animals manipulables i ens encanta que ens manipulin, ens enganyin i ens donin pel sac. Ens volen incultes i desinformats i han aconseguit el que volien (parlo en global). Només ens resta aguantar la flama encesa perquè algun dia tot això pugui canviar i el món sigui, finalment, un lloc sense tanta tonteria. Un món format, finalment, per humans, no per primats una mica més evolucionats que els ximpanzés.