29 d’agost 2011

Molt Honorable sr Heribert Barrera, visionari.

Fragment d'un article a La vanguàrdia. Any 1988, repeteixo, 1988.


MIERCOLES 19 OCTUBRE 1988


“La experiencia dilatada de que la libre actuación de las fuerzas del mercado ha conducido siempre a reforzar las injusticias y las desigualdades.
La concentración de poder en las multinacionales, que hace ilusorio suponer que el mercado pueda funcionar tal como en los libros de texto se describe, las grandes ayudas a fondo perdido para la implantación de multinacionales extranjeras en territorio español, las exenciones fiscales en favor de la fusión de sociedades, etcétera(...)
A travésde las reconversiones industriales, los saneamientos bancarios, el Estado español ha venido interviniendo reiteradamente en la economía en favor de los poseyentes, de los triunfadores,de los poderosos.
No en vano un periódico tan prestigioso como el “The Financial Times” ha podido escribir hace pocos días que España es el país donde mas fácilmente puede amasarse una fortuna. en poco tiempo. Si el Estado español viene teniendo un papel tan relevante en la economía, ¿cómo puede pretender que la privatización de las empresas públicas saneadas y rentables, que ahora se propone realizar se justifica dentro de una filosofía global de no intervención?
En el mundo actual la política económica está indisolublemente unida a la política sin adjetivos. Una política que tiende a aumentar los privilegios, a profundizar las diferencias y a privatizar el poder económico , es una politica de derechas, cualquiera que sea la manera como se autocalifique el gobierno que la realiza.”

Molt Honorable senyor Heribert Barrera. Descanseu en pau.Ens heu deixat una herència visionària.


11 comentaris:

desencanto ha dit...

Ciu és la dreta catalana de totes totes, es a dir, el PP català, amb L'AFEGIT DE LA INDEPENDÈNCIA que li és molt rentable política i socialment. I del tripartit ja no sé que dir...

desencanto ha dit...

Els meus respectes per al sr. Heribert Barrera.

Júlia ha dit...

També era un senyor polèmic i controvertit en molts aspectes, no ens agrada recordar-ho, però va dir coses així:

http://victoramela.com/2011/08/la-contra-heribert-barrera-miembro-del-consejo-nacional-de-erc-quiza-hoy-no-votaria-contra-la-pena-de-muerte/

Elfreelang ha dit...

Descansi en pau l'honorable senyor Heribert Barrera!!! cert que quan va dir allò de immigració se li van tirar al damunt, i crec va ser mal entès i malinterpretat i cap dels qui ara el glorifiquen va moure un dit per a ell....és més per poc el "linxen" en una campanya contra ell i tants escarafalls que van fer per allò del parlament....tot un senyor l'Heribert!

Anònim ha dit...

HA MORT TOT UN CABALLER...
TOT UN HOME....
TOT UN PATRIOTA..
"PRIMER CAL PENSAR EN ELS INTRESOS DE CATALUNYA,DESPRES EN EL PARTIT".
JUGANT AMB BARCELONA

Assumpta ha dit...

M'uneixo ben sincerament al teu homenatge, ZEL.

EL BLOC D'EN VITALIS ha dit...

Vaig tenir el privilegi de tractar-lo a la dècada dels 80. Sovint ho encertava i a vegades també l'errava, però jo hi estic bastant d'acord en tot, inclòs en les valoracions sobre la pena de mort i la immigració.
Era químic, és a dir un home de ciències que equival a tenir un sentit pràctic, educat per analitzar escrupolosament les coses i a arribar a un resultat i no com alguns polítics de gran eloqüència i grans cagades.
Un altre català brillant per enriquir els llibres de la nostra història. Reposi en Pau.

Jordi Dorca ha dit...

Jo també li faig homenatge, però crec que el pacte amb la UCD no va ser bo.

Josep ha dit...

És veritat que va cometre alguns errors, i algunes frases mal dites. Però tot i això no sé si queda algun patriota com ell.
Zel, amb el teu permís m'he portat la teva entrada al meu bloc. moltes gràcies

Glo.Bos.blog ha dit...

Ha estimat molt a Catalunya.
M'afeixego a aquest homenatge, de tot cor.

El porquet ha dit...

Bon apunt Zel, molt bon apunt.