24 de març 2011

Arturo Peor

Ja només ens faltava això, senyor Mas, s'ha agafat vosté al pitjor dels remeis pel poble...
Mal acudit, ja ho sé, això de canviar-li el Mas, pel "Peor", però és que pitjor impossible.

Les úniques paraules que sentim sortir de la seva boca reiteradament són, si més no, un xic sospitoses de manca de professionalitat, a saber:
-la xocolata del lloro. Un concepte que m'agradaria saber en quina disciplina s'estudia a la universitat referint-se, és clar, a la política. Malauradament, quan se li fa alguna proposta que vostè no aprecia, sempre surt de la boca la xocolata del lloro.
-fer els deures. Una frase de moda, però que molt de moda. Economistes, polítics i tertulians de "tres al quartu", quan no saben quina proposta fer per millorar, parlen de que primer s'han de fer els deures. Vol que li digui? Els deures els tenen vostès, els qui prometen molt i fan no gaire res més que seguir retallant i amenaçant amb més retallades i sempre pels mateixos. Potser si que al final no podrem donar xocolata al lloro. Ni als fills.
-el full de ruta. Expressió que, altra vegada malauradament ens fa fàstic. Ens recorda tot allò militar, d'atac i guerra, d'escac i mat. El full de ruta pels excursionistes ja ens agrada, però per fer el cim. I de moment "pinten bastos".
-peix al cove. Expressió que, segons Alcover Moll, vol dir cosa fàcil, de resultat segur. Eterna tornada de totes les seves cançons.
Passa que vosté hauria d'aprendre que nosaltres veiem molt més relatiu al peix, que defineix molt del que cal o no cal, segons les circumstàncies, com ara:
-No ser ni carn ni peix
-Pujar més la salsa que el peix (més allò accidental, que allò substancial)
-Dir al pa, pa, i al peix, peix (les coses pel seu nom)
-Estar-ne més tip que Tarragona ( de peix) (n'estem fins als dallonses)
-Peix que put, tira'l al mar
-Qui vol agafar peix, ha de ficar el cul a l'aigua
I l'estrella de les dites:
-El peix gros es menja el petit. Ço és, el que passa, i més passarà amb les mesures que ens proposa, senyor Mas/Pitjor. I s'ha escudat, com un cavaller covard, darrera la comissió de savis. Ha, hahahaha...
Quins savis, per allò que els convé.
Copagament en sanitat i educació, privatitzacions, contractes únics que realment no sabem què volen dir, i encara fer-nos creure que llevar els impostos als més rics, és castigar l'estalvi. Valga'm déu senyor, peròòòò, de veritat els més rics dels rics ho són per haver estalviat? No sap que sabem que ho són perquè s'han fotut els nostres estalvis (i les estovalles, i els plats i allò que hi volíem posar dins)

11 comentaris:

Jordi Dorca ha dit...

M'ha agradat que ho amanissis amb la fraseologia adient. Moltes gràcies.

Lluís Bosch ha dit...

Et felicito!!! Fa temps que tinc ganes d'esriure sobre el tema, i te m'has acançat, però estic content que algú més ho vegi i sobretot que ho digui així de clar. Ens esperen quatre anys (com a mínim) de sentir aquest discurs patètic.
I per cert: jo diria que "fer els deures" és una aportació del gran Aznar. Vès per on.

Garbí24 ha dit...

crec que s'haurien d'aplicar el: qui no vulgui pols que no vagi a l'era

Xarnego ha dit...

No podria dir-ho millor, estic en tu.
Bones paraules estretes de un codis
políticament correcte
al mes pur estil de “Conveniència”

_..__;;

“Estic dels nervis se m’ha ficat el gat dintre la banyera”

Joan Guasch ha dit...

Tenint en compte que CiU és un partit neoliberal, amb tot el que això vol dir, fan el que els dicta el seu programa, ja que no la seva consciència donat que no en ténen. No fan res que no van dir que no fatien i no faran coes que van dir que farien, com allò del concert. El que m'estranya és que descobreixo molta gent que cau de la figuera perquè només veuen retallades en serveis bàsics (educació, sanitat...) A tots aquests jo els diria: què us pensàveu! Si us heu deixat entabanar per la propaganda (a la qual destinen mooolts recursos públics i/o desviats) i no us heu llegit les seves propostes ja us ho trobareu! I de pas ens ho trobarem els altres. Només un detall: tothom, durant la campanya, es va embolicar amb els 80 per hora i no es va parlar de res més. Tenim el govern que han donat els vots, és el que hi ha. L'elecció diu molt poc a favor del sentit comú dels catalans (com a tribu). Perdoneu, però algú ho havia de dir. (proposes uns temes que exciten).

zel ha dit...

Nois, és que no puc amb tanta mentida, tanta màscara, tantes paraules buides, em posen dels nervis, quan veig la dreta més rància vestida amb la senyera que només els serveix per tapar el blau imperial que porten a sota, coi!

Anònim ha dit...

No tinc cap cohibició
per insultar amb tota confiança qui menteix faltant al respecte
a tot un poble. Tu sí?

En català tenim insults prou clars que parlen d'objectivitat en virtut social i responsable.

Siguem constructius i emprem-los ja!

Onze de setembre.
INDEPENDÈNCIA!, i també traductor simultani a Tv3
(quedi clar que el traductor simultani a Tv3 no és una
proposta ni tampoc una imposició, sinó que és una
exigència amb tots els ets i uts!)

rebaixes ha dit...

El més greu, crfec, que quan les lleis estan fetes i ja funcionen, és molt difícil de fer-les fora, i aqui van per legalitzar enrere, el que ha costat tant de dur endavant, ell ja té el MAS encara que sigui només en el cognom... a veure la CABANA nostra, el que en tingui, és a dir, el sopluig si resisteix el tsunami que va entrant... No sé si et faran cas, fa temps que anaven per aquestes, la de sempre els rics més rics i el pobrets munyint-los les gotes de suor ... i sense aigua per repostar. Ara torna a tocar la guerra ECONÒMICA...aNTON.

Henry The VIII ha dit...

Hola SuperZel,

Bona recopilació!

Precisament estava pensant aquests dies d'escriure sobre l'Artur Mas. No sé, per a veure si recapacita i coses d'aquestes. Però no sé si servirà de res. Pot ser contraproduent ja que es provable que no ho llegeixi o ho llegeixi i no em faci cas i llavors quedo jo com un tontet. De vegades per voler arreglar les coses t'acaben esquitxant.

Una abraçada.

Jordi Vàzquez ha dit...

Bona selecció de fraseologia sense sentit per por a dir les coses clares. Falta el tema del turó i el riu, típicament pujolista, Ítaca i el nou single: cal estrènyer el cinturó.

Elfreelang ha dit...

a mi ja em puja la mosca al mas! ui volia dir naas!