14 d’abril 2011

14 d'abril. Visca la República!


la proclamació està així com un xic arreglada per actualitzar i contextualitzar, oi que m'enteneu?



Catalans : Interpretant el sentiment i els anhels del poble que ens acaba de donar el seu sufragi, proclamo la República Catalana com Estat integrant de la Federació ibèrica. (això, de fet, no cal, només si volen pujar al tren)

D'acord amb el President de la República federal espanyola senyor Nicet Alcalá Zamora,(deixem-ho, que és passat i el que tenim no està per orgues) amb el qual hem ratificat els acords presos en el pacte de Sant Sebastià, (diem que això ara mateix gairebé és impossible)em faig càrrec provisionalment de les funcions de President del Govern de Catalunya,(penseu, sr Macià, que el nostre President i tot el seu grup parlamentari ahir es van abstenir de votar una proposta de llei per la proclamació de la Independència) esperant que el poble espanyol i el català expressaran quina és en aquests moments llur voluntat. (això ja ho sabem, els espanyols no solen donar-nos suport)

En fer aquesta proclamació, amb el cor obert a totes les esperances, ens conjurem i demanem a tots els ciutadans de Catalunya que es conjurin (vigilem amb el verb conjurar que ens vigilen i ens poden fotre, que aquí no hi ha presumpció d'innocència pels pobres) amb nosaltres per a fer-la prevaler pels mitjans que siguin, encara que calgués arribar al sacrifici de la pròpia vida.(de fet, n'estem un xic tips de sacrificis, i potser, la nostra vida és el que ens queda, a molts, gaire res més)

Tot aquell, doncs, que pertorbi l'ordre de la naixent República Catalana, serà considerat com un agent provocador i com un traïdor a la Pàtria. (haurem de buscar un pseudònim de Pàtria, que no ens és paraula grata)

Esperem que tots sabreu fer-vos dignes de la llibertat que ens hem donat i de la justícia que, amb l'ajut de tots, anem a establir. (ARA, ARA!) Ens apoiem (mmmmhhh, recolzem!) sobre coses immortals com són els drets dels homes i dels pobles i, morint i tot si calgués, no podem perdre.

En proclamar la nostra República, fem arribar la nostra veu a tots el pobles d'Espanya i del món, demanant-los que espiritualment(físicament, moralment i respectuosament) estiguin al nostre costat i enfront de la monarquia borbònica que hem abatut, (ai, encara no l'hem abatut, ara en tenim tota una fornada, es multipliquen exponencialment) i els oferim aportar-los tot el nostre esforç i tota l'emoció del nostre poble renaixent per afermar la pau internacional. (estimat sr. President, ho tenim magre això de la pau internacional)

Per Catalunya, pels altres pobles germans (ep, si volen) d'Espanya, per la fraternitat de tots els homes i de tots els pobles, Catalans, (tots els catalans, sisplau, sobretot els qui ens governen) sapigueu fer-vos dignes de Catalunya.

Barcelona, 14 d'abril de 1931. El President FRANCESC MACIÀ

14 comentaris:

montse ha dit...

Salut, i República.

desencanto ha dit...

Aquesta és una triste realitat, l'altra l'us interessat, hipocrita, tergiversador en benefici i lucre propi que se'n fa de Catalunya, porten visquen del cuento 25 anys i els hi va de maravella...
Salut i República.

desencanto ha dit...

meravella...

Carles Casanovas ha dit...

Visca La República...catalana Zel,
catalana !

El porquet ha dit...

Jo el que vull és veure com el meu país s'allibera del colonialisme al que ens té sotmès l'estat espanyol, ja sigui en el seu format republicà o monàrquic.

Visca Catalunya lliure!

Edurne ha dit...

GORA ERREPUBLIKA!

I molts petons!
;)

Lluís Bosch ha dit...

No m'agrada el futbol, i no havia caigut en què la selecció duria aquesta samarreta. La trobo més bonica que l'actual. Però espero que si mi ve la tercera república, sapiguem fer altres coses apart de xutar pilotes, que ja toca.
Respecte del final del teu apunt, dedicat als qui ens governen, tinc molt poques esperances.

Unknown ha dit...

Fa gràcia el discrus apostil·lat. De fet, no va ser un gran discrus, però el que era important és el fons i no la forma.
Espero que si arriba la tercera (o la cinquena, que m'han dit que n'hi ha 4) ho sapiguem fer millor.

Magda ha dit...

:)))))))) M'ha encantat

LEBLANSKY ha dit...

Trobo genial això de "ep! si volen".
Visca la República!

Vicicle ha dit...

Com li deia a Elfreelang: ja m'agradaria sentir-me orgullós de quelcom semblant a València.

Elfreelang ha dit...

Visca la república catalana! visca la zel copresidenta!

Galderich ha dit...

Sembla un text jurídic o teològic amb tantes apostil·les!

Visca la República!

Joan Guasch ha dit...

ja és hora de perdre la por de reivindicar la necessitat i les bondats de la república. el feixisme ho va impedir el 36 i ara ho impedeixen borbons, peperos i tutti quanti hereus del franquisme. Noies i nois, ens queda molta feina!