11 d’abril 2011

ara fa un mes...



Això era ahir al diari (comptant que només sabem el que volen)



"Tepco planea hacer volar un helicóptero teledirigido, con una cámara infrarroja, sobre Fukushima para inspeccionar la central, con la esperanza de que ayude a evaluar la situación. Yukio Edano, portavoz del Gobierno, aseguró ayer que aún no hay un calendario fijado para el desmantelamiento de la planta, ya que, cuatro semanas después de que resultara gravemente dañada aún no está estabilizada y continúa emitiendo radiactividad. Edano aseguró el viernes pasado que la situación en Fukushima sigue siendo "inestable".

Ayer dijo que no puede "prejuzgar" cómo acabará la cosa y advirtió que la situación aún puede ir a peor. La compañía japonesa Toshiba ha asegurado al Gobierno de Tokio que podría desmantelar los reactores de la central nuclear de Fukushima en 10 años, alrededor de un 30% menos de lo que se tardó en llevar a cabo la misma operación en la planta de Harrisburg (Three Mile Island, en EE UU), tras el accidente que sufrió en 1979."


Avui hi ha hagut un altre rèplica, 6,6 ( jollons, aquí en diríem gran terratrèmol)




En un desastre d'aquesta magnitud, quan es decidiran a reconéixer que tothom a la llarga en patirà greus conseqüències i que cal que inmediatament revesteixin la central amb formigó i plom si més no fins que no sàpiguen com frenar les emissions? No hem escarmentat encara?

6 comentaris:

El porquet ha dit...

Ja fa un mes, sí Zel. I la cosa no millora. No se'n parla tant (per a gràcia i favor dels que remenen per allà) però la cosa no sembla que millori.

lolita lagarto ha dit...

passa res? que dius que que..? que va haver un terratremol.. la central de Fukushima? no!.... res dona! tot solventat... cas tancat i barrat....
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!

Garbí24 ha dit...

al final la liaran....i grossa, tots en patirem les consequències

desencanto ha dit...

la radiació queda per milers d'anys, terrible, a més dels milers i milers de vides arrossegades per la força de l'aigua, això. I és una energia neta, seran imbecils!

sànset i utnoa ha dit...

avui ja han deixat ben clar que és un altre Txernòbil. Que feia dies que ho era, però encara no s'havien atrevit a dir les veritats...

*Sànset*

Jordi Dorca ha dit...

Gran vergonya per als qui som manats.