28 d’agost 2015

tota la vida escoltant les teves cançons, Lluís...


...i em resisteixo a creure que allò d'Ítaca, que a mi sempre m'ha fet plorar, -la cançó, és clar-, seria al final el que t'uniria ni que sigui circumstànscialment, al nostre embolcallat particular president molt honorable sr Mas.

...sí, home, sí, ja sé el que vas dir a Girona, al costat dels altres mutatis mutandis. Però encara se'm fa estrany. Molt. I em sembla que et veig més petit, d'alçada vull dir. Pensa que jo t'he idolatrat i he estirat estaques i he plorat campanades a morts, i m'he enamorat amb tu de tots els mars, i he plorat el núvol blanc, i he ballat a Porrera, i.... no acabaria mai. Ep, que et reconec el compromís, que jo no sé si seria capaç de fer-ho després d'haver-los crucificat públicament manta vegades. Amb raó.

I sí, al meu poble, fa quatre dies, et vaig dir "va, home, torna a agafar la guitarra", tu amb mirada un xic sorruda -ja faig coses, jo,- em deies mentre ens fèiem un xic forçats una "selfie", i jo, curiosament, em vaig sentir més embolcallada amb l'abraçada d'en David Fernández i més propera a la seva senzillesa /calidesa/ claredat.

És que aquest vot barreja  el veig així, mutatis mutandis  (més o menys canviant el que sigui necessari) i de moment  no el puc fer ni el sento meu, ni em resulta del tot creïble l'alegria desbocada i les abraçades i sardanes i agafades de mans tan teatrals. Vaja, que el 27 S no és una costellada d'agermanament, em sembla.

I mira, encara que em castigueu pel meu no saber callar el que penso, aquí he trobat algú que resseguint la història, ha posat història a la meva història (ja  ho sé, ja...)

http://mildimonis.blogspot.com.es/2015/08/el-president-numero-4-deja-vu.html?showComment=1440775825517#c2498828858702431320

13 comentaris:

Lluís Bosch ha dit...

Gràcies per fer-me entendre que tal com en sentim no vol dir que ens sentim sols. No és fàcil, però no és impossible. Hi ha moltes manere de ser catalans i de ser persones, i els cantautors del passat només són això.

Oliva ha dit...

JO,ESTIMADA,PER L'INDEPENDENCIA AN TAPO EL NAS,ELS ULLS I LO QUE CALGUI....DE DEBO CREUS QUE SENSA LA GENT DE CONVERGENCIA ES POT ARRIBAR A ITACA?...

zel ha dit...

Lluís, és un sentiment que tinc des que va començar el xou orquestrat al si de les organitzacions, xq mai parlen, mai del model de país quan van junts.

Oliva, estimada, jo el que no vull és haver-me de tapar el nas després!!!

Sergi ha dit...

Jo contestaria una mica com l'Oliva, però el que et diré és que una cosa és no ser convergent, o afí, i l'altra és no ser independentista. Jo de convergent no en tinc un pèl, i em menjo haver de concórrer amb ells a les eleccions perquè tinc un objectiu, que a més és el que he obligat a ells a tenir, i que és compartit amb la CUP. En aquestes eleccions, l'objectiu és un, i tots els indepes anem a una, ja si és una llista o dues. Jo en volia tres, però no va poder ser. Tampoc sóc fan de Llach, però valoro el pas endavant que ha fet. Que això no et faci gaudir menys la seva música, ni creure menys amb ell. Vota qui vulguis, però vota independència, amb consciència. És l'oportunitat de fotre fora aquesta trepa, però ara per ara, sense la claca convergent, no hi ha independència. Reflexiona. Perquè n'hi ha molts que critiquen a Mas (per simplificar les coses i fer veure que tot aquest show és cosa d'un només), però aquests no són independentistes, saps? Convergència té molt per ser criticat. També espero que el nas no ens l'haguem de tapar després. Però saps? Dependrà de nosaltres.

zel ha dit...

Ai Xexu. Ja saps, i bé que ho saps que jo sóc independentista. O i tant que sí que votaré independència. Jo el que voldria és el mateix que dius, tres llistes amb un primer punt comú; independència. Però el model social i polític, les prioritats, allò que un país just ha de tenir marcat a foc ... quan els sento dir "després ja ho farem", casumcoi, em cau un xic la il·lusió...

Elfreelang ha dit...

entenc les critiques i les suspicàcies però em remeto a un escrit meu, que es la meva modesta opinió , el que penso a risc d'equivocar-me és que el Llach no s'ha errat però el temps ho dirà i dintre de poc Zel
http://sidubtosoc.blogspot.com/2015/08/primer-bastir-despres-vestir.html

de fet el que si m'alegra molt és veure que tornes a escriure

zel ha dit...

Elfri, bonica, és, senzillament, que hi ha coses que costen molt de "casar". Em sap greu xq penso que justament era Convergència qui necessitava de gent com la que té a les llistes per seguir essent el partit(ja ens entenem) guanyador. Això que dèiem, sense Convergència sembla que no es pot fer res. Doncs crec que ens hem deixat portar massa per les veus de fora, a les Espanyes l'únic que sembla que els fa por és CDC. I som molts catalans, catalanistes i independentistes que no tenim res a veure amb CDC.
No sé si em sé explicar...

Lluís Bosch ha dit...

Amb permís... Tot i que no sóc independentista, em demano i em qüestiono sempre les coses que passen. Entenc els independentistes "de sempre", els qui veuen l'oportunitat d'aliar-se amb Convergència per una raó estratègica i circumstancial.
El problema és que, com tothom sap, Mas i CDC són acabats d'arribar a l'independentisme i possiblement també el fan servir com a estratègia, en aquest cas per mantenir-se en el poder quan ho tenien fotut.
No sóc visionari ni tinc cap bola de vidre però sí que tinc 50 anyets i algunes lectures, i em permeto anticipar l'escenari d'una victòria de "Junt pel Sí": tots sabem com les gasta CDC, i més val que els independentistes prenguin paciència, perquè la cosa aniria per llarg. No faran una DUI i plantejaran la necessitat d'un referèndum legal i pactat, fet que podria tardar un parell d'anys.
Penso que si hom és independentista en el sentit de ruptura amb l'Estat, el més lògic seria que votés les CUP: la viabilitat del seu camí és tan complexa i difícil com l'altra però com a mínim Catalunya s'alliberaria, de passada, de la classe hegemònica i corrupta, i podria treballar per retornar la dignitat (i el pressupost) a la sanitat, l'educació i els serveis destruïts a conscència i amb una mala fe mai vista fins ara.
Jo no em puc imaginar què voldria dir dos anys més de pressupostos prorrogats (que vol dir amagats i exempts de control parlamentari), de privatitzacions salvatges i de destrucció del sistema de garanties públiques. Diria que és suïcida votar per Mas però és clar, com que no sóc indepe potser no ho sé entendre. I disculpa per retornar al teu bloc.

Pere ha dit...

Conec en Llach des del col·legi, els Fossos de Figueres.
El també fa el seu llarg camí, però encara no ha arribat a la Itaca de Kavafis.
Un gran músic, un poeta, un cantautor compromès, però ara fa vi a Porrera i l'han fitxat els pillets.
Coses de l'edat ...
Bona nit Zel.

Garbí24 ha dit...

Ara la qüestió és anar junts, arribar on volem, un cop això fet ja farem les peces, trossos o el que voldrem fer i qui voldrem que ens ho faci. Ara hem de demostrar que tots a una, perquè les esquerdes que podem mostrar a Madrid en fan enderrocs sencers.

xavier pujol ha dit...

Ha estat un gran encert, o una gran sort que els independentistes tinguem dues opcions clares:
la llista dels "Junts pel Sí" i la de la CUP.

Mr. Aris ha dit...

Totalment d'acord, el tot ho val, amaga que Mas vingui d'un partit tan corrupte com el pp, amb molts casos de corrupció en Marxa, des del seu fundador Jordi Pujol, passan pel cas Palau, etcétera. Potser millor vota a la CUP, encara que els trobo massa utopics...però son més sincers

Assumpta ha dit...

Llegit amb perspectiva, això del "mutatis mutandis" m'ha fet gràcia...serà l'ADN cupero.

Ostres! Ara ja no t'estimes en Llach? Quina forma tan estranya de respectar la seva llibertat...

Holaaaaaaaaaa ZEL!! ;-)))