06 d’abril 2008

d'això no se'n parla?

D'això no se'n parla, o si més no, no gaire.
Problemes amb la MAT, problemes d'abastiment d'aigua, problemes per mantenir el ritme de vida... i ens preparen per engaltar-nos l'energia nuclear com a alternativa.
Ens diran que és neta, que no contamina en situacions normals, que és barata...
Però passen coses, que després no s'expliquen o es minimitzen:

"Según la planta, la hipótesis "más probable" es que las partículas procedan del sistema de extracción y filtración de aire del edificio de combustible. Este sistema se contaminó durante las operaciones de limpieza al finalizar la recarga de combustible de la unidad I en noviembre.La radiactividad total de las partículas encontradas apunta a que la "cantidad de actividad vertida al exterior" fue "reducida" y, en la situación más desfavorable, daría lugar a dosis "muy por debajo de los límites legales establecidos" para los trabajadores, la población y el medio ambiente.Por su parte, Greenpeace denunció que se han detectado niveles importantes de radiactividad, de por lo menos cinco curios, de cobalto, manganeso y otros elementos en tejados y vallados exteriores.
Como apuntó el CSN en su comunicado, si se confirma que el episodio de ahora deriva de la recarga de combustible de noviembre, los ecologistas consideran que supone un "fracaso rotundo" del Plan de Vigilancia Radiactiva (PVRA) de Ascó y de la Red de Vigilancia Radiactiva Ambiental (REVIRA) del CSN. Por ello, pidió explicaciones urgentes y detalladas al CSN sobre el incidente."
El més greu és que un accident nuclear de poc abast, no es veu, però mata.
Mata a curt o a llarg termini.
Pot matar i t'enverina i si és poquet, no es veu.
Ni es nota, de moment.
Mireu si no, han hagut de passar mesos per saber que hi ha radiació.
I el senyor que jo vaig sentir, creient que som imbècils, va dir:

-"Hi ha petites dosis de radiació a les instal.lacions d'Ascó"
-Però, -li deia la periodista- dins o fora?
"A la central."
-Però, dins o fora?
-"A les instal.lacions, fora també, però dins les tanques de la central"
JAJAJAJA, com si la radiació no passés les tanques, però, què s'han pensat?

L'origen del mite de l'energia nuclear (clic), rau aquí, justament, no es veu el perill, no es nota si passa així, de petit accident en petit accident, però les dades no enganyen (clic) Aquests dos clics us porten a dos documents importants i ben fonamentats, us els recomano especialment.

Deien que la vida màxima d'una central és de 25 anys. Quants anys té Ascó?
I els residus, ja ho sabeu, tarden uns 25.000 anys en perdre efectivitat...ja ho sé, no hi serem, però i què deixem en herència? Amagat, això sí, sota terra o al fons marí...


Els efectes de Txernòbil, encara passen factura.
Són imatges dures, molt dures, però són fills d'un accident nuclear.
Encara paguen, i pagaran, anys i més anys.



Aquest blog no es diu activista perquè sí.
Vaig treballar anys explicant poblet a poblet els efectes i les desgràcies possibles derivades d'un accident en una central nuclear. A mi no se m'ha de convéncer, encara em sé segons què de memòria. Hi vaig sommiar moltes vegades. Nuclears? No, mai!

19 comentaris:

Striper ha dit...

D'aixo com menys psrlin millor per que han d'informar si ja no te solucio i es una falla de un sistema que ens venen com segur i perfecte. Catxis ja veig que aquest any no podre enar a la platja del torn sense risc que em caigui.

Anònim ha dit...

Una petita radiació pot ser tant perillosa i a més a més traïdora, ja que actua d'amagat, que m'indigna sentir que en parlen així o que no en parlen quan no convé. A qui li tocarà el rebre?

Josep Manuel López Gifreu (Pep Barbagelata) ha dit...

Doncs prepara't, que els voltors pronuclears ara justificaran la lluita contra el canvi climàtic amb l'energia nuclear. I si a l'OTAN va ser "anar-hi anant", aviat el mateix partit seguirà les directrius britànicofranceses en el tema.

Jordi Pinyol ha dit...

Se'n parla el just i necessari i sempre minimitzant el fet i dient que tot està controlat...

Creu-t'ho que tot està controlat, vés a saber quantes n'hi han d'aquestes fuites i fallades suposadament sense importància.

Aquesta vegada perquè els de Greenpeace ho han descobert i ho han tret a la llum. Però.. i si ningú ho descobreix? Ells callats com a putes, evidentment (amb perdó de les putes).

Qualsevol dia fotrem un pet com un eglà. La gent que esteu per aquí a dalt potser només notareu una sotregada però naltros ho tenim aquí al costat mateix. I no és només Ascó. És Vandellós. I després el complex petroquímic de Tarragona. Així tot ben posadet una cosa al costat de l'altra per afavorir la reacció en cadena, si arriba el cas. Confiem que no!

Unknown ha dit...

Aquest és dels temes en què hi ha més desinformació intencionada.

Anònim ha dit...

M'he espantat amb el que he llegit, com estem eh...

Joana ha dit...

Sembla allò dels " hilillos de plastilina". Avui quan he llegit la notícia semblava ben bé que havia passat un corrent d'aire de res!

ha dit...

Los peligros de la radiación, la contaminación nuclear, muertes aquí y allá por que?????????
Cerca, tenemos de mi ciudad (140 km) la Central Nuclear Embalse, es un horror!!! si llega a pasar algo, un mínimo accidente, volamos todos, así no se puede vivir en paz, pero se ve que hay gente que piensa de otra manera, o que NO PIENSA MÁS QUE CON LA CONVENIENCIA Y LA MALDAD, armas de destrucción masiva con o sin ese objetivo.
mil besos
gracias por todo Zel

Joan de Peiroton ha dit...

Txernòbil, me'n recordo com si fos ahir, vivíem aleshores a Estrasborg. A la gent de la ciutat fronterera de Kehl, a Alemanya, estava recomanat de no sortir amb els nens, les escoles van quedar tancades...A nosaltres Estrasborgesos, de l'altra banda del flume, a 4 km de Kehl, no prohibició de cap mena, les escoles funcionaven normalment, "no hi ha cap perill, bona gent"...La radioactivat va dever aturar-se a la frontera i evitar França...Ens han sempre pres per imbecils.
Era clar que els interessos pro-nuclear estaven actuant...
Una democràcia sense transparéncia no pot dir-se democràcia.
Petons!

Jobove - Reus ha dit...

l'únic consol que ens queda, és que si petem ho farem tots, el pobres i els rics

Antoni Esteve ha dit...

Falta que es compleixin les alternatives que hi ha i que es diguin més veritats...vaja, tot plegat sembla una utopía quan els diners estan pel mig.

salut!

@RusKiiis ha dit...

Jo el que no entenc, és com l´Homo Sapiens Sapiens, és Sapiens. Despres de dirnos a nosaltres mateixos que en sabem tant i autoprocalamarnos amb el nom de Sapiens, i resulta que cada vegada estem més a prop de fotre-ho tot a rodar per a nosaltres mateixos i per les altres especies...
Encara arribara el moment que ja no ens caldra electricitat perquè de tanta radioactivitat, nosaltres mateixos ja serém fluorescents i tot... Com no ens posem a reflexionar i a fer alguna cosa, ho tenim fotut...

merike ha dit...

Demana de què estem marxant per a herència. No hi ha cap necessitat de marxar de molt com la vida a terra deixarà d'existir en 200 anys màxim. (Així digui els optimistes.) Gràcies a qualsevol cosa que això estigui provocant escalfament global.

Txernòbil passava quan era a Kajaani, la mateixa ciutat on la majoria contaminació a Finlàndia desembarcada. Als nens se'ls aconsellava no jugar en la sorra. Partícules calentes petites en l'aire. Però ningú no el creia!

Sí, estic en contra de energia nuclear. Hauria de saber què utilitzar en canvi. Espero que es trobarà una solució.

Unknown ha dit...

Un post molt currat... No se si el coneixes, però si mai et ve de gust el recomano el llibre de les 7 xiqbeques, d'Andreu Carranza... T'agradarà.

Unknown ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
zel ha dit...

Ei, anics, he suprimit els repes del Tondo, ja sabeu que no faig censura, jo...Ara que hi sóc, gràcies per la constant companyia...us estimo a tots, de debó...

LlunA ha dit...

Ostia quines fotos més besties...si es que molta evolució al mòn i està ple d´històries terribles...quina merda!
Un petonet

Puji ha dit...

Compte que estan preparant tota la parafernàlia per tornar-nos-la a engaltar, i ara diu que és molt més segura que abans i bla bla bla. Nuclears, no! MAI!