23 d’abril 2008

un dia bo per segons qui

Avui hem passat un dia bonic.
Tots els nens i nenes del poble, ens hem ajuntat per edats i hem celebrat l'any internacional de les llengües, fent una diada de Sant Jordi un xic especial.
Entranyable. De la Xina al Marroc, de Rússia a l'Equador, tots han tingut veu i música, paraules en la seva llengua.
Tornant, escoltava a la ràdio la quantitat de roses venudes. Que què hi fan les roses? Doncs els calers que valen.
Aquí, he recorregut algun diari i he anat a CanalSolidari.
He llegit això:
*
"La María té 3 germans petits i la seva mare li ha dit que no pot seguir anant a escola perquè ha de cuidar dels seus germanets mentre ella treballa. Patricia ha d'ajudar a la seva família, per això treballa en un taller del seu poble fent catifes. A ella li agradaria anar a escola, però la seva família depèn dels diners que li paguen, així que ha de quedar-se treballant. Quines solucions creieu que els podem proposar per aconseguir que vagin a escola?”
*
72 milions de nens al món sense escolaritzar
*
Segons l'Informe de Seguiment de l'Educació Per a Tots al Món presentat per la Unesco, la pobresa i la marginació són les principals causes que 72 milions de nens i nenes en tot el món estiguin sense escolaritzar. L'organització ha afegit que, malgrat que el 70% d'aquests menors viuen a l'Àfrica subsahariana i a l'Àsia Meridional i Occidental, a tots els països hi ha grups, que per diversos motius, estan exclosos dels sistemes educatius.Les dades presentades per la Unesco revelen que els nens que viuen en zones rurals i apartades, o en barriades urbanes degradades són aquells que tenen més difícil l'accés a l'educació. Així mateix, l'organització destaca que els nens i nenes amb discapacitats són víctimes d'una exclusió educativa molt important, doncs representen un terç del total de menors sense escolaritzar.
*
LLegint, anant d'aquí a allà, he trobat enllaços interessants per fer activitats i posar el nostre granet de sorra, sempre, però particularment aquesta setmana, fins al 27 d'abril. I llavors penses, no valdria més la pena gastar els diners en d'altres coses? Els nens sempre són els qui pateixen el nostre món malmuntat.
Mireu el video, s'ha de veure.
*

15 comentaris:

Striper ha dit...

Si alguns hauran fet cales, d'altres hauran vist complertas les seves ilusions i d'altres s'eniran al llit una mica mes vells.

Anònim ha dit...

M'agrada llegir a algú tant humà com tu, sempre pensant en tothom, fa falta més gent com tu, espero que hagis passt un feliç dia :)

Unknown ha dit...

Bon contrapunt

Joan de Peiroton ha dit...

Zel, m'ha encantat rebre una rosa arribada directament de Viladamat, millor que si hagués estat l'Enciclopedia Britanica en 10 volumes, sobretot a l'aterrissatge sobre el meu pobre cap. I fa menys sexista així, oi?
Doncs jo te'n envio una altra, encara que em sembla que la zel florida no en deu mancar. Tanmateix, la meva és particular precisament perquè és meva, i sé que sabràs cuidar-la com cal.

Guerrero ha dit...

Buen post, te dejo una sorpresa en mi blog, saludos

Unknown ha dit...

QUERIDA ROSER!
COMPROMETERSE CON LAS CAUSAS SOCIALES JUSTAS ES TODO UN MÈRITO, POR LO TANTO
TE FELICITO!!!
SIEMPRE UNA VOZ ENCONTRARÀ ECO EN OTRA VOZ Y ASÌ COLABORAR PARA UNA INFANCIA DIGNA,
CON EDUCACIÒN Y ALIMENTO.

RECIBE MIS SALUDOS
QUERIDA AMIGA!!!

BESOS

ADAL

Mikel ha dit...

Ben vist!!

Anònim ha dit...

Doncs si que s'ha de veure, el vídeo. No sembla que anem per bon camí per aconseguir l'objectiu al 2015. Ens hi hauríem de posar, no només de seguida, sinó molt intensament.
Gràcies per l'enllaç

Anònim ha dit...

Me gusta tu alma tan noble, siempre preocupándote por problemas sociales, denunciando injusticias.
Es una verdadera pena que se siga rapiñando con el petróleo, se gasten sumas siderales en guerras y se olviden los derechos del niño.
♥Besitos mi hermosa Zel♥

Ferran Porta ha dit...

HEM de recordar i denunciar les lamentables injustícies del nostre món. Al mateix temps, però, nosaltres també tenim dret a gaudir del que la vida ens ofereix. El punt mig entre el compromís cap als altres i el gaudi del que tenim em sembla raonable.

Jobove - Reus ha dit...

que la diada hagi estat profitosa
per tots, la labor lloable

petonets

Joana ha dit...

Incansable com sempre Zel!
Vals un imperi!
La vida no és del mateix color per a tothom! Ben cert!
Petons

M. J. Verdú ha dit...

Espero que hagis tingut una bona diada de Sant Jordi, Zel. Tant de bo tots els nens del món puguessin estar escolaritzats!

LlunA ha dit...

Si podríem fer moltes coses en contes de gastar diners en tantes altres com ho fem...i aquells que tenen diners per avorrir-se son els que menys ajuden...

Joan de Peiroton ha dit...

Hi torno ara per a les coses serioses. He pres el temps per a tornar llegir-te tranquil.lament i veure el video. Simplement vull dir-te que tens tota la raó del món.