09 de març 2008

no ho entenc, ni ho entendré mai, mai

Com pot ser que en aquest estat/país/barreja del que sigui, hi hagi més de 9.000.000 de persones (o semblants) que votin PP?
Com és possible?
Si fossin gent senzillament conservadora, mira, té un passi, no sé, tothom té una ideologia i una manera de veure la vida.
Però, del PP? D'una colla de brètols que surten a dir barbaritats que tothom sap que són mentida i juren i perjuren que són fets certs? Quan se sap que han manipulat, violentat, que maneguen els fils de grups feixistes i els agombolen i a Madrid en permeten les manis i...
No ho entenc, ni ho puc entendre ni ho entendré.
Per cert, els caps d'ERC s'hauran de fer un ferm plantejament de com fan enlairar altre cop el seu vaixell, que ningú sap on va, ni ells mateixos, em sembla.

26 comentaris:

Carquinyol ha dit...

és fàcil... molts encara tenen al "caudillo" a la boca, a l'Estat no va passar com a Alemanya que hi va haver una desnazificació de la societat, i per tots aquells franquistes en l'intimitat l'opció més "pulcre" és el PP. Potser al Principat no ho veus tan, però a les Espanyes... ai les Espanyes!!, viuen a un món apart.

ERC se'n va al forat, pactar amb el PSC per no-se-sap-què que no siguin poltrones no ajuda quan és presenta com un partit diferent als demés. I sinó han baixat més és perquè no hi havia cap alternativa independentista amb cara i ulls. Si volen refer-se hauran de donar un cop de timó força radical.

Anònim ha dit...

Començo pel final Zel, per fi algú diu la veritat sobre ERC, jo no me'n podia estar i els he votat, però amb molt poques ganes, perquè veig com tu mateixa dius que van perduts sobre un vaixell que està sota l'aigua, espero que s'adonin de perquè ha passat això. I per altra banda, a Espanya s'ha fomentat molt el feixisme, diuen i anuncien coses sense sentit però els seus votants són fidel, però si tu els hi mires la cara entendràs moltes coses, jo tampoc ho entenc com pot ser que els votin, sempre mentides i atacant, no saben parlar sense atacar però bé... com sempre et dic, el món està boig i ells i els seus votants també... espero no ofendre a ningú, però avui tenia ganes d'escriure i expressar-me... perdó...

Striper ha dit...

Aixo a molts ens pot semblar incomprensible, pero es un fet i real i s'ha de respectar i dir o descalificarlos com a vots de gent ignorant es posarse a l'alcada de els feixiste de la Cope, que fan aquesta lectura de els vots que no son PP.

Striper ha dit...

Carquinyol:
A veure jono crec que la perdua tant important de vots de ERC sigui el pacte damb el PSC, mes haviat jo demanararia on cullons esta el Carod, ni se el sent, conflictes interns, estructura de partit masa asamblearia lo que posibilita canvis extrems i donar la visio de inmadureza politica. Poltrones el gran merder del Carretero per perdre la seva, no es nomes el pacte.

Jordi Casanovas ha dit...

veig que el teu sondeig tenia una lleugera desviació... i sí ERC ha de fer un pensament seriós.

Toy folloso ha dit...

Hi ha una emprenyamenta al carrer que peta per on peta.
Voldria entendre-ho així.

Sergi ha dit...

Per poder entendre'ls, has de ser com ells. Si no, no ho provis. Les diferències d'ideologia o mentalitat són difícils de veure si ho mirem des de la nostra pròpia perspectiva, des del nostre punt de referència.

Però més que del PP, prefereixo parlar d'ERC, que crec que tens raó. Vull creure que tenien poc interès en les espanyoles, i que en les properes catalanes tornaran a ser aquell partit que va sorprendre i enlluernar tothom, en les anteriors eleccions catalanes (no les darreres), amb un discurs conciliador i atractiu, que els va fer treure vots d'on ni ells es creien que podrien. Potser un canvi de cap visible? Algú que no sembli tan desquiciat com en Carot? I mira que va començar bé aquest home...

Carquinyol ha dit...

striper, el Carod és un dels problemes. L'altre és que per a un partit teòricament independentista és força difícil pactar amb un que no ho és (encara més amb el partit que governa l'estat), i és difícil perquè el pacte és per les bones i per les dolentes. I si vas de partit "diferent" d'esquerres i independentista hi ha certes concessions que no et pots pas permetre i certes coses que no pots fer.

miquel ha dit...

La meva perplexitat continua en cada nova crida electoral. No se m'acut cap explicació en clau catalana.
Sobre ERC, dubto que el problema sigui en Carod, i no diré més, que em sembla obvi.

miquel ha dit...

La meva perplexitat continua en cada nova crida electoral. No se m'acut cap explicació en clau catalana.
Sobre ERC, dubto que el problema sigui en Carod, i no diré més, que em sembla obvi.

the silver blue sea ha dit...

Bona setmana Zel, petonets!

Josep Maria Yago Suau ha dit...

dons hi ha molta gent que o no ho sap o se n'oblida. De totes maneres, són coses típiques de les conteses electorals. Petons!

Júlia ha dit...

Les espanyes són també molt diverses, mireu els mapes.

Jobove - Reus ha dit...

hi havia una vegada un avi savi que les veia passar

petonets

Jo Mateixa ha dit...

Doncs mira, t'ho diré clarament, hi han molts calers en aquell país, i els calers manen, i mana el PP, ho veus clar o t'ho explico millor???

Nena, es patètic, però el que trobo més patètic i sobretot preocupant es que la gent s'hagi cagat i hagi votat PSOE per fer front al PP, encara hi ha qui no confia ni vol donar una oportunitat als partits catalans a Madrid, per que et ben juro que votar CiU no es la sol.lució als nostres problemes.

Coincideixo amb que els caps d'ERC s'han de plantejar moltes coses, com per exemple com es possible que els seus votants, aquells que els van donar 600.000 vots fa 4 anys no van tenir collons de tornar-los a votar.

Besitus dolcets i cabrejats (per que el PP tot i que no ha guanyat te més vots que fa 4 anys grrrrrrr!!!!)

Barbollaire ha dit...

és difícil d'entendre...
Podria posar-te el link del blog d'un company de feina què, malgrat haver viscut aquí 5 anys, ens posa a caldo i ens tracta de tarats a tots aquells que no votem PP...

Cap dels que l'hem tractat osm capaços d'entendre com ,malgrat ja sabíem la seva forma de pensar (fill de militar), pot creure's en possessió de la veritat i anar dient les mentides que diu...

Som molts els que li hem retirat la paraula... i tot i així ens tracta amb una condescendència digna de "perdona'ls pare, perquè no saben que es fan..."

Saps que penso?... Els fa més por la intel.ligensia que la violència.

Son un país de conqueridors i massacradors. Saben com actuar... No com pensar....

Buf! m'estic encenent... paro, paro, que no és el meu estil!

ERC... en fi... en la línia del Barça també...

Un petonet dolç, nina..;¬)*

Joan de Peiroton ha dit...

Més de 9 000 000 persones que van votar PP. Podem veure-ho de manera més positiva en comptant les persones que no van votar PP. Em sembla recordar que alguns sondeigs van donar el PP guanyant en aquestas eleccions. Doncs el resultat hauria pogut estar encara pitjor, suposo. És clar que la bipolarització es va accentuant i que les formacions com l'ERC no se'n surten bé. Per què? Seria interessant de fer un analisi seriós d'això.

Ferran Porta ha dit...

Jo no ho sé tampoc, Zel, però sí sé que els mitjans de comunicació són poderosos i que els 40 anys de dictadura encara són presents en molts caps.

Que a molts el PP ens sembli d'un altre planeta no vol dir que no hi hagi marcians entre nosaltres.

Una ha dit...

Yo estoy tranquila,no satisfecha ni feliz,pero tranquila,ya que he pasado muy malas semanas pensando que acabaríamos en manos de "ese" PP, digo ese porque este partido es un conglomerado de muchos otros,no miremos a todos por el mismo rasero,ni todos podemos ser independentistas,ni todos socialistas,ni todos de derechas,la diversidad es lo más adecuado porque así somos los humanos,diversos en nuestras características. Lo que asusta de "este" PP es su radicalismo, no se aprecian las voces de los liberales,de los que antiguamente eran votantes de UCD,de la gente que siendo de derechas es tan legal y legítima como los que nos sentimos atraídos por los programas izquierdistas.
Nunca me he sentido atraída por las derechas,pero tampoco tengo un partido de izquierdas que me encandile,pero lo que sí tengo claro es que ,con todos los errores,con todas las limitaciones que el CAPITAL y la INTERNACIONALIZACION de la política,prefiero siempre un gobierno de izquierdas.
Fíjate cómo el señor Rajoy en las semanas de campaña parecía querer ser el protector del proletariado ¡qué cosas! y ¿por qué de pronto adoptó ese discurso? además de paternalista,que detesto que sean paternalistas con nosotros,mejor que nos den oportunidades y derechos y ya nosotros haremos con ellos lo que nos vaya bien,que para padre ya tengo uno y,no por ello,le dejo dirigir mi vida,pues lo que te digo, que ,además de ponerse paternalista ,se puso la capa de héroe y decía que "salvaría" a todos aquellos pobrecitos que no llegan a final de mes .¿Se referiría a la sra. Esperanza Aguirre que en su día dijo que no llegaba a final de mes?
Animaos todos,es verdad que los partidos minoritarios han quedado mal,pero se recuperarán,son importantes, lo han sido en la anterior legislatura ,e incluso en alguna del PP,estas elecciones eran muy críticas, si se dispersa el voto,hoy día estaría gobernando el señor Rajoy,y eso sería peor,ya dijo ayer noche que él no cambiaría.Tristemente ya sabemos de sobra que éste es un país de derechas.Un saludo para todos.

mafalda ha dit...

Estic amb Carquinyoli, un dels principals problemes d'ERC és el pacte amb el PSC.
Ah! I sóc ben incapaç d'entendre els 9 milions d'unineuronals que han votat al PP, però també em costa entendre a tots aquells dats pel sac per Rodalies, elèctriques, etc que han seguit votant PSOE. Ha estat per manca d'opcions?
Potser les jornades de reflexió comencen ara...

LlunA ha dit...

Jo tampoc no ho arribo a entendre...passa el temps però no canvien els pensaments!!!

Anònim ha dit...

Jo tampoc ho entenc, però a no dic re s més que crec que ja ho heu dit tot, entre tots.

Per cert, nina, quan fa que no passes a llegir la poesia del "Lloc per a nosaltres"? N'hi ha una que t'interessarà.

Anònim ha dit...

Bé.... perdó, perdó, perdó... volia dir que t'interessarà més encara que les altres.

mossèn ha dit...

esta molt clar ... Para Putear !!! ... salut

DOLORS ha dit...

Malgrat els resultats continuo pensant que ser d'esquerres i independentista és una bona opció.ERC competeix electoralment amb PSC en la branca social i amb CiU amb la branca nacional, així que els vots segons el temps que fa es passen a la bipartirització, però n'hi ha que continuem pensant que la independència és un bon objectiu i que s'hi ha d'arribar amb un plantejament d'esquerres.Per mi,són les dues cares d'una mateixa moneda.

Unknown ha dit...

Com pots comprovar a ERC comencen a caure caps i a culpar-se uns als altres. És tant trist aquest panorama com que hi hagi tants votants del PP.