08 de juny 2008

les dones encara

Si torno a néixer, que qui sap, em faré paleta. O llenyataire. O miner. O qualsevol ofici que no es lligui a la dona per raó directament proporcional al sexe. (ara comptant que no neixi gos, o cargol i que seré capaç de fer una feina d'aquestes, que no ho sé...)
Fora bromes, la rabiosa actualitat pel que fa a la famosa paritat és la que us comento més avall.



Sospitòs, si més no.
Avui, al país, surten unes dades referents a la paritat.
Si en sou compradors, ho trobareu a la versió en paper.
Resumim?
Només s'ha incrementat en poc més d'un 0,40% l'accés de les dones a llocs de responsabilitat.
La quantitat més alta de població treballadora femenina, està en la infermeria, l'educació, les feines de la llar i l'hosteleria, seguides d'indústria, tot i que no específica en quin tram laboral.
Fer comptes és ben fàcil. Només en les tres primeres es passa del 30%.
Treballem en major proporció en tasques que estan des de sempre lligades al nostre rol ancestral femení.
Com una mena d'extensió d'allò que poc o molt ja fèiem a casa.

15 comentaris:

Anònim ha dit...

SEmpre es prometen grans fites i sempre acabent sent poques per ser un món net, la lluita ha de continuar per aconseguir-ho

Striper ha dit...

Doncs a continuar en la lluita endevant.

Sergi ha dit...

És trist que encara ens haguem de veure així, però és culpa de tots. Les dones encara no us imagineu en segons quins llocs de treball, i els homes no tenen cap pressa per cedir-vos-els. Mica en mica tot s'anirà equilibrant, però costarà. Hi hem de seguir treballant, però potser de manera més efectiva. Encara hi ha poques dones enginyeres. Per què és això? No teniu interès en fer la carrera? Potser després us és més difícil trobar feina que a un home, però si ja no hi ha vocació com es pot arribar a la paritat. I no parlo a fer de manobre, sinó a dirigir projectes de qualsevol tipus, cosa que podríeu fer sense cap mena de diferència amb un home, o millor encara. Tot comença en la voluntat d'arribar. Canviar això és el que costarà. No ens podem queixar de que no hi ha dones en alguns sectors quan són elles precisament les que no hi estan interessades.

Jobove - Reus ha dit...

si vols creurem, fes-te lampista, tens el futur asegurat i guanyaràs molts calers

petons

Anònim ha dit...

Bueno, algo hemos evolucionado. ¿NO? ¿Cuando hubiésemos imaginado apenas unos años atrás a una mujer presidenta?
Yo noto que la mujer paulatinamente, trepa cada vez mas alto.
Besitos mi hermosa.

PD: lo de la costilla, es un invento de la biblia que tampoco yo creo jajaja!!!

Martha! ha dit...

Jo vaig fr el treball de recerca de les dones en el treball.. i vaig poder comprovar que hi han més desigualtats de les que creien al primer cop d'ull! que ja s'ha acabat la desigualtat? ho diu molta gent... i és mentida!

finalment vaig haver de sentir que el meu treball era una mica feminista, i que esperava, em va tocar un home al jurat d'avaluacions!

petonets

merike ha dit...

A Finlàndia ja tenim més dones que estudien a les Universitats que homes però no mostra en llocs alts.. Els Nostres Demòcrates Socials només escollien com el seu líder una dona jove de 32 anys. Que sap, potser un 100 anys des d'ara les dones regnaran. El nostre president és una dona, teníem un primer ministre dona (però no durava molt de temps, no havia de ser confiat:-) Admiro dones que són prou energètic tenir una família i una carrera. En aquest país no hi ha cap criat en cases.

Anònim ha dit...

Tot va a poc a poc. Però avança mica en mica. Les carreres tècniques no ha parat d'augmentar le s matrícile s de dones, però com que partíem de gairebé zero, encara falta per igualar. Ja no en arquitectura, però potser si en algunes enginyeries. Sí la lluita encara continua i potse r més forta que mai si pensem en altres països on estan sota mínims d'igualtat.

Jo Mateixa ha dit...

Nena fes-te putu, jo em sembla que me n'hi faré :-P

Besitus cucaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Cèlia ha dit...

He vist escollir per a un càrrec directiu un home que no tenia aptituds davant d'una dona més preparada. No vegis quin desastre ha estat...però, és clar, l'explicació va ser aquesta: és un home! La noia va quedar sense saber què dir, una impotència total!

LlunA ha dit...

Doncs és el tema una mica trist, no? I pot ser nosaltres mateixes en tenim part de culpa...ves a saber!

Ferran Porta ha dit...

Ep!, i a sobre amb sous més baixos! Ja pot anar fent ministeris, en ZP, que pel que servirà...

Joan de Peiroton ha dit...

Si et dic que no hem superat l'estat de babuí amb els mascles alfa i la resta! Doncs, no, som ben pitjors que els babuins, vàrem inventar el genocidi. De Hilters feminines no hi va haver o ha hagut tantes, nota...Sense parlar de les religions fetes per i per a els barbuts!!!
Tot això deu ser la raó que em fa preferrir les dones :D.

gatot ha dit...

si vols... una estona d'aquestes et passo l'enllaç d'una cosa que vaig explicar a una "altra casa" fa un any i mig...

he tornat a la mateixa empresa on les dones són el 90-95%... i totes... cobren un 25% menys que els homes per fer la mateixa feina... però tb t'he de dir que "elles" no estan per la "labor"...

a veure si en ZP compleix allò que va dir dels 800 eurus de salari mínim... estaran una mica menys lluny!

(ara, això si... paritat al gobierno, que la foto quedi maca!)

petons i llepades unisex!

Una ha dit...

Cuando era pequeña en esa sociedad machista,paternalista y autoritaria quise haber nacido hombre para tener las ventajas de mis hermanos,pero cuando me imaginaba que no podría dar a luz ningún hijo cambiaba de idea enseguida.Desde entonces siempre he pensado que si naciera otra vez elegiría ser mujer.