26 de juny 2008

titulars "imperdibles"

"Un grupo de intelectuales piden al Parlamento que garantice el uso del castellano"
Oh, sorpresa, qui ho havia de dir...
Mario Vargas Llosa, Albert Boadella y Fernando Savater són els qui encapçalen el llistat dels croats en favor de la llengua castellana (altrament dit lengua española quan convé) Però, qui els ha dit que hi estem en contra?
És que perilla, ho entenc rebé.
Jo mateixa, tinc treballs a entendre'm amb algú quan vaig a Barcelona, o a la costa a l'estiu.
Bé, de fet no m'entenen a mi, que parlo el meu català de poble, però què hi farem, si ho volen veure així... Després que hem d'aguantar la ràbia d'haver de sentir sempre un "puede hablarme en castellano, por favor?" amb una cara que et fan com si parlessis patuès, de perdonavides, i un mig somriure que et diu "tu que coño hablas?"
*
"La lengua castellana (...) es la única cuya compresión puede serle supuesta a cualquier efecto a todos los ciudadanos españoles". Extret del manifest.
De fet, ens recorda que el castellà és la llengua imposada a tots els espanyols, o no? No m'estranya que els intelectuals siguin malvistos, si tots són com el Savater...
Sort que aquest any a les proves PAU han obtingut més bons resultats en castellà, que sinó potser passaria com a València.

Valencia despedirá a quien no dé Ciudadanía en inglés
"Educación amenaza a un centro que dará las clases en castellano o valenciano.
La Comunitat Valenciana podrá despedir a los profesores que no den la asignatura de Educación para la Ciudadanía en inglés. El Gobierno valenciano, contrario a esta materia, aprobó una orden para no incumplir la Ley Orgánica de Educación asegurándose que sean otros quienes se la salten, obligándoles a impartir las clases en inglés".
O sigui, feta la llei... Que no ens vinguin aquí ara amb una llei que obligui a donar les classes de Medi, o de Mates en castellà, que són prou capaços... us prometo que parlo bé en castellà i fins em surt amb la meva "le.la" (de paral.lela), vull dir, estranya no sóc, però em fan eixir els meus odis ancestrals...
És que no me'n puc estar, aquesta és l'altre capçalera imperdible:
*
La hostia, de rodillas y en la boca para aumentar el misterio
"El Papa distribuirá la comunión a los fieles directamente en la boca y puestos de rodillas, para incrementar "la devoción y el misterio", según adelantó hoy el maestro de ceremonias del Vaticano, Guido Marini."
Algú sap on puc comprar un mestre de cerimònies que me'ls faci agenollar i augmentar la devoció? (La casa a punt, res de cuinar, la roba endreçada, maca cap aquí, reina cap allà, què vols que et porti, no et moguis i descansa, ja et faig els informes, què vols del super...)
*
somnis... mmmhhhh

12 comentaris:

Striper ha dit...

Fa rabia , fa pena i fa riure.

Barbollaire ha dit...

Saps? Fa molts anys que penso què, els espanyols, tenen més ppor a l'intel.ligencia que a la violència.

A la primera no saben com enfrontar-se. Es senten disminuits, perduts.

Sinó de què aquestes... bah!. Els fa por que les nacions amb idioma propi, els infants acabin l'escolarització coneguen i, en teoria, el mateix domini de, com a mínim, dues llengües més les estrangeres.

Em fot, em regira els dins... Cada dia ho suporto menys aquestes, aquestes...

PEtonet dolç nina ;¬)*

Clint ha dit...

ei que de la manera que demanes un mestre de cerimonies...et veig vestida de cuir i amb una fusta a la mà! jejeje

de la resta, prefereixo no dir res, jo és sentir parlar del savater i em poso d'una mala llet!!!

és que per molt que ho penso, cony que no me les fan empassar ni de genolls i dret!

Onset ha dit...

Ixa chentota, que s'autodenomina "intelectuales", no fa más que mal y vevir de no fer cosa. ¿Per qué no se preocupan d'a situación de l'español a Puerto Rico? Como diz o profesor Moreno Cabrera: si en Catalunya no se rotula en catalán, en dónde se va a hacer.

LlunA ha dit...

Com està el mòn!!!

Carquinyol ha dit...

he... estan els temps com per anar-se'n agenollant davant dels capellans...

I respecte la llengua, bé, el mateix de sempre. Qui es cregui que l'espanyol ( per a mi espanyol, que així deixo ben clar que la meva llengua no ho és pas d'espanyola ) està en perill a Catalunya és que no ha estat aquí en sa vida.

Per cert, quan diuen això de "puede hablarme en castellano" si estic d'humor dic "voto a brios que desfaceré este entuerto" xD

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Intel·lectuals dius? N'estàs segura?

Això és la cançó de l'enfadós i la perversió més absoluta. voler fer passar per perseguida la llengua opressora. Déu n'hi do!

Anònim ha dit...

Y luego dicen que la sociedad es cada vez mas secular....jo.
De rodillas y con la boca hasta suena porno.
Un abrazo
Tere Marin desde Argentina

Jesús M. Tibau ha dit...

Si el castellà està en perill, ¿com està el català? A la UVI?

Josep B. ha dit...

Bona col·lecció de titulars.

A mí els de l'esglèsia són els que més gràcia em fan, doncs sembla una cursa per aconseguir que ningú no sigui catòlic.

M'ha sorprés la inventiva del govern valencià, ves per on per ferm la guitza faran un pas endavant, sense voler-ho.

Dels barrufets del manifest no vull ni parlar.

Ferran Porta ha dit...

Tema manifest: sense comentaris.

Buf...!

Joan de Peiroton ha dit...

Qui ha de preocupar-se d'allò que pensen aquesta gent? Parlem català i prou. I als que et parlen en castellà, basta dir-los (en català):no entenc el castellà, que sòc de Perpinyà. En francès, si's plau. Veuràs com tot sobte es posaran a parlar català!