31 d’octubre 2008

Socialitzar les pèrdues

Adjunto un article de Rebelión sobre les manifestacions d’estudiants a Itàlia. D’estudiants i força gent més. Una onada del crit “nosaltres no pagarem la crisi”, s’ha extès pel país, diuen, i la resposta ha sigut clara i contundent. Policia a les aules, escoles ocupades, eliminar la violència. Violència de qui?
Llegia al diari unes declaracions de cop de puny als polítics:

"Chiediamo cultura ci danno polizia, questa è la vostra democrazia".

I m’ha agradat molt una de les frases, tan senzilla i tan contundent alhora,
“Cap de nosaltres volem que es socialitzin les pèrdues”

I fa pensar en el que realment és a la base del capitalisme neoliberal que ens ha ofegat.
Polítiques sense control, especulació financera i immobiliària, cap regla ni cap escrúpol en l’ús dels diners públics, cap regla ni cap control en els repartiments de beneficis, sempre a l’empara de les necessitats de les grans organitzacions per sostreure a la classe treballadora el dret a un sou ajustat al cost de la vida, sempre per davant l’empresari, el banquer, sempre protegint el poder...On més control veiem és en el retall de la llibertat individual i col.lectiva pel que fa a expressió dels pensaments, de les idees, de les dissidències, aquí no hi ha aturador i la rapidesa i eficàcia és màxima.
Policia repressora, sempre amb l’excusa de la violència. I les lleis al servei de causes a la mida.
Llegiu:
"La excepcionalidad y el recorte de derechos alarman a los abogados
Abogados procedentes de distintas partes de Europa se reunieron ayer y el viernes en Bilbo para analizar de qué manera afectan las legislaciones y los tribunales excepcionales a los derechos y libertades personales. Esta conferencia internacional ha servido, además, para constatar la clara politización de la justicia y la judicialización de la política que suponen los tribunales especiales, cuyo paradigma sitúan en la actuación de la Audiencia Nacional española.
Para el secretario general de la Asociación Europea de Abogados Demócratas, resulta preocupante la imputación de delitos de «terrorismo» a personas que sólo tienen una adhesión ideológica. Además, «nos preocupa cómo la lucha contra el terrorismo contamina a los jueces, provocando una constante restricción de las libertades y los derechos», recalcó.
Sobre las ilegalizaciones, aseguró que son un síntoma de la fragilidad del Estado de Derecho puesto que la ley debe tener una esencia general, pero el Gobierno la usa con un objetivo particular. Se mostró preocupado porque a nivel europeo se esté sistematizando la utilización de leyes en materias particulares"

Ja veieu, això en una trobada d'advocats i juristes, fins ells s'alarmen de com es fa servir tot per preservar els drets adquirits a cops de porra.
Ens violenten cada dia, ens violenten deixant-nos a la sort de les puges i baixes dels diners dels qui els fan servir per jugar (ja ho diuen, jugar a la borsa), i per acabar d’adobar el pastís “Fotem al treballador”, ara ens amenacen no només amb retallades (més encara?), fins amb haver de pagar els àpats i el transport sanitari. I una merda, coi. Quan ens mobilitzarem nosaltres? Deixem de pagar els serveis que no ens donaran. Deixem d’obeir qui no ens defensarà.
I repetim, “Cap de nosaltres vol veure socialitzar les pèrdues”, que potser han socialitzat els guanys?

11 comentaris:

DOLORS ha dit...

I tant companya, molts i moltes sabem que en època de bonança molts s'han omplert les butxaques i engreixat les seves pròpies arques i els altres, els trbalaldors /es i la gent corrent hem continuat amb els mateixos salaris i només apujant l' IPC tot i que semblava que els arrencavem un queixal a les patronals , així que si no vam socialitzar els guanys, tampoc volem socialitzar les pèrdues i pagar els plats trencats del que nosaltres no hem gaudit ni provocat.

rebaixes ha dit...

He escrit varies vegades que almenys conec dos tipus de guerra
la del fusell i la del diner, les dos son contra el mateix i mateixos.pensem que la del diner és contínua, no para mai, per que et deixen pensar en que arribaras al cim i la relliscada i cop de cul son d'época.Anton.

Striper ha dit...

Doncs em sembla que ja ho estan fent..

Marc ha dit...

és el de sempre. Privatitzar el benefici i socialitzar les pèrdues.
d'això també en dic socialisme per rics. és denigrant, i portem molts anys així. O ara invertim aquesta tendència, o no ho farem mai. he deixat un comentari al blog de'n joan herrera comentant precisament això. Quan fa falta treuen 50.000 milions de sota les pedres, però diners per política social no n'hi han. I tot plegat agreugerà la crisi, ja que dóna ales a l'economia de finances (especulació) i segueix sense estar garantit l'accés al crèdit, el que desemboca a la paralització de l'activitat i l'economia productiva. Posar l'economia financera al servei de l'economia productiva, i aquesta última al servei de les persones hauria de ser la primera prioritat.
En cualsevol cas seguim en el mateix. Privatitzar el benefici i socialitzar la pèrdua. Més que lamentable.

Henry The VIII ha dit...

S'ha de ser més sensible, superZel. Pensa que ells viuen a tutiplén i clar una mica de davallada en els seus ingressos és un trauma i hem d'ajudar-los. La resta ja ens ho manegarem. Total, els diners no fan la felicitat.

Kisses

Ferran Porta ha dit...

Mira com va córrer el desgraciat d'en Bush, de seguida que algú va parlar -des d'Europa- de la necessitat de revisar el sistema capitalista, per deixar clar que "del lliure mercat no es toca no ni una coma". Clar, gràcies al lliure mercat un fill de puta com ell (perdó, de debò) cobrarà milions per cada conferència de merda que doni un cop deixi la presidència del seu país.

Repugnant, tot plegat.

Gatot_X ha dit...

fa anys, quan encara no tenia canes al pit ni una mica més avall, cridàvem: "vosaltres, feixistes, sou els terroristes!"

ara, no ja cridar... dir-ho pot ser motiu de què t'apliquin una justícia preventiva...

:(

és això el que volem?
els que passem per aquí, ja ho sé que no... però i els nostres germans, germanes, cunyats, oncles, nebots, cosins, veins.... queda molta feina per fer, cada dia... i mentres, sobreviure!

onatge ha dit...

Crisi o ESTAFA? És l'article que vaig llegir a l'AVUI.

Però el que em deixa més perplex és, com és que no hi ha cap banquer ni constructor a la presó...? I on estant els tassadors?

En fi continua set vàlid l'anunci que de tant en tant publico que diu: canvio guitarra per fusell, estic fart de protestar cantant...


Salut.
onatge

nimue ha dit...

doncs tenen molta raó...
mira com quan les coses els van bé no ho comparteixen amb la resta! però les crisis són per a tots. Quin morro morrut!

Mateo Bellido ha dit...

Perdona, pero se me había amontonado el trabajo contigo. No pienso perderme ningún post tuyo.De ahí que te haya hecho los comentarios seguidos.
El tema que tratas traerá mucha cola. Espera a ver la gente pidiendo por la calle.
Triste, pero.....No podemos quedarnos de brazos cruzados.
Pongámonos a la tarea.
Besitos desde el sur -que también existe.

Txarli ha dit...

"Crisi" econòmica, excusa perfecta per fer neteja a les empreses i fotre, com no, als treballadors.
Els col·lectius estudiantils, com quasi sempre, surten al carrer per protestar i els responen a cop de matraca.
I ara...a "refundar" el capitalismo! Una merda! El que volen fer és carregar-se l'estat de benestar europeu, lliberalitzant l'educació, la sanitat,...tal i com han fet a EEUU.
Gràcies per aquests posts. Penso que són un bon punt de partida per frenar aquesta allau lliberalitzadora.
Petons!