26 d’octubre 2008

la cara i la creu

La cara: Itàlia, si més no alguns italians desperten, llegiu aquí
"Italia, señor presidente del Consejo de Ministros, es una país antifascista", aseguró Veltroni para censurar las recientes palabras de miembros del Gobierno que han alabado los años de la dictadura de Mussolini.
Italia "no es un país xenófobo ni racista", respuesta a los decretos aprobados por el Gobierno para facilitar la expulsión de inmigrantes y la segregación de los niños extranjeros en las escuelas.
El problema"nace del hecho de que el único sistema que de verdad gusta a la derecha es aquel en que tanto el mercado como el Estado están al servicio de los intereses de los más fuertes".
El líder del centroizquierda censuró también la ley de reforma de la enseñanza, que prevé la supresión de hasta 120.000 puestos de trabajo y recortes de 8.000 millones de euros en los presupuestos para la Universidad"
La creu: A sus órdenes, mi capellán! llegiu article sencer aquí
"La jurisprudencia del Tribunal Constitucional ha reconocido que no puede obligar a un militar a participar en un acto religioso, pero obligarle no es delito", explica. Pero decir que no, en el ejército no es fácil. "El militar que se resista a asistir o a permanecer en actos de contenido religioso puede internarse en un verdadero via crucis jurídico"
Un, en aquests casos, recorda allò de petit del catecisme,
no mataràs.

36 comentaris:

EL BLOC D'EN VITALIS ha dit...

Nena, ets ràpida i llesta. Molt merescut el premi al blog compromés.
Petons.

rebaixes ha dit...

fins l'aigua que de vegades és poder baixa de dalt. I si tots ens apartessim de la folre...? Quin sapot és donarien.
Ara que els baixotets sempre quedarem avall, avall.Bona tarda, no treballis tant !!! Anton.

Marc ha dit...

M'he posat a llegir el post, i de cop en el meu reproductor de música de windows m'ha "saltat" la Marsellesa...
El cas de Itàlia no he sigut mai capaç de entendre'l del tot. La seva idiosincràcia i el seu tarannà són polimòrfics segons la pressió i la temperatura exteriors.
No he entès mai com pot ser que els italians no siguin capaços de formar un govern d'unitat desde les esquerres tenint en compte el fort arrelament social que ténen. Després ens queixem aquí dels nostres polítics. Però jo llegeixo la premsa extrangera.... i de veritat, crec que tenim uns polítics de categoría...
Després veig la segona imatge del post... i penso que tindrem uns polítics de categoría, però... no tinc paraules

Striper ha dit...

pero no posava res de no te haras rico i no buscaras poder..

Carquinyol ha dit...

"no mataràs... excepte si ho fas en nom de la santa mare església i els seus aliats". El que passa és que la tauleta era petita i això estava escrit en lletra més petita...

Mon ha dit...

Quan vaig fer el servei militar ( un pecat mes ala meva vida) emvan arrestar per dir que no trobava be que hi hagues capellan pater a les casernes ni que l'esglesia beneeixi els canons que despres mataran innocents..8 dies de calaboç
(.. la vida te da sorpresas, sorpresas te da la vida...si naciste pa tortilla del cielo te caen los huevos....)Ei, mes petons , es que m'encanten els petons

Anònim ha dit...

NO SOC CREIENT,PERO EN TOTS ELS EJRCT. TENEN "PATERS". ESCLAR QUE LO JUST FORA,QUE TOTES LES RELIGIONS TINGUESIN ELS SEUS "MINISTRES". PERO AQUI JA SE SAP.... MOLTA BOQUILLA, MANI QUI MANI...."CON LA IGLESIA HEMOS TOPADO" I POR A PERDRE VOTS. JUGANT AMB BCN......

Anònim ha dit...

jurrr em fa por akesta gent...

TacaTaca ha dit...

Em sembla curiòs el tarannà antireligiòs de tots vosaltres. Es a dir, esteu en contra de guerres, cosa molt lloable.A favor de la caritat entre la gent.Completament d'acord. Però també esteu en contra que l'esglèsia estigui dins del l'exèrcit?Es a dir, l'única cosa q humanitza l'exèrcit i hi esteu en contra? Per què? Per que no sou pas creients?
Sento dir-vos que l'època de l'inquisició va passar ja fa molt temps i com he dit en altres posts q la zell de segur ha llegit, i vosaltres també ho podeu llegir entre les paraules, les idees politiques o religioses que tingui una persona no implica que aquesta persona sigui o no bona.Es a dir que una persona per ser sacerdot o formar part de l'esglèsia no té perque ser bo o dolent perque no deixa de ser humà. Es a dir no culpeu un tot pero una o un grapat de persones que en teoria la representen perque no deixen de ser humans i per tant independents.

Per cert, si un païs com fos el Marroc invais Espanya, Catalunya inclosa, que faríeu? Presentar cara o correr en direcció contraria. Si es lo segon no se perque parleu gran part de vosaltres d'amor per la terra abogant una independència. Independència per a què,si no ets capaç de defendre allò que estimes,la terra a la q perteneixes. I si es la segona, com serieu capaços si segons vosaltres es matar en nom de l'esglèsia o els seus aliats malgrat que sigui en defensa propia de tot lo que estimes.
De fet l'esglesia crec jo que ultimament ha estat lligada a l'exèrcit precisament per humanitzar-lo. Per donar-nos compte que l'exèrcit no es un arma d'atac, sino de defensa."Si vis pacem, para bellum".
Així doncs segons lo q dieu fora millor un exèrcit sens moral, on la propia moral fos cadascun.Es a dir q l'exèrcit no tindría cap impediment de fer autentiques barbaritats en les guerres, perque clar, com ho fan per l'estat...
Com he dit molts cops hi ha gent que te pànic infundat de moltes coses per no saber-ho tot i actua com un animal.

No cal tenir por de tota persona que no pensi com un i per tant cal atacar-lo.Poca gent ,m'ha demostrat aquesta solidaritat o humanitat que tant es tracta a la pàgina.Es a dir, la solidaritat, la llibertat d'expressió o el respecte son paraules que surten escrites a la pàgina amb molt sentit. Això sí, només estan escrites, perque si algú no opina el mateix q vosaltres, cal cremar les naus perque no surti cap viu. Us poden parlar amb respecte i sens insultar i l'únic que feu es defensar-vos atacant a la persona, no aportant arguments. Sembla curiòs com persones que defensen la pau i la caritat son les primeres que per defensar-se ataquen.

M'en vaig de tema, ho sento.Retornant a tot lo dit, no trobo malament que hi hagi una mica de seny dins d'un exèrcit.Ja no dic que es digui cristianisme, judaisme o l'islamisme.Pero abans de tot no cal oblidar l'humanisme que deuriem tenir tots, i que cosa mes humana que la religió que d'una manera o d'altra ha estat present en la nostra història estableînt unes normes morals desde el principi dels nostres temps.
Petons per a tots els ícaros
-TacaTaca-
Deixo una cita referent al tema de una persona que era no creient i va ésser creient desprès de descobrir grans teories moltes d'elles certes i d'altres encara per demostrar. "La llibertat política implica la llibertad d'expressar la opinió política que un tingui, oralment o per escrit, i un respecte tolerant cap a qualsevol opinió individual" A.Einstein

Lliri blanc ha dit...

El diable i l'aigua santa!

jo artin au ha dit...

Quina cara la del capella-guerrer (el de la foto)!!! pietat déu meu, pietat, (ah no, tranquils, que ara no paren de fer, militars i altres, labors humanitàries, beneïts no siguem pels beneits, uix se m'ha caigut la dièrisi; bah, no corregeixo)
Bona nit.

EL BLOC D'EN VITALIS ha dit...

I jo que sempre he sigut un admirador d’en Darwin i seguidor de la teoria de la evolució i ara resulta que els capellans estan a l’exèrcit a posar pau i a salvar ànimes perquè vagin al cel. Que en son de bons els “curas castrenses".
Que no els ha desemmascarat prou la historia, sempre utilitzant a la gent per salvaguardar el seu poder, la inquisició, les creuades, etc. Fins arribar a la doctrina de la COPE amb el bisbe Federico.
El tacataca és una TRACA, “mucho ruido y pocas nueces”. Ara en trec un bri d’aquí, un bri d’allà en faig un pastis i ja soc el Ferran Adrià, el millor.
Amen.

Marc ha dit...

Estimat tacataca,
Aa si m'has tocat la fibra. De on treus el tarannà antireligiós?
Parlo per mi, però crec que és compartit. Es tracta de la separació d'Estat i religió. No es tracta d'ésser ateu o agnòstic, sinó de laïcitat. Jo mateix sóc creient i practicant, però crec que cada cosa té el seu lloc.
I que consti també que m'he arribat a plantejar la opció de fer carrera a l'Escala Superior d'Oficials de l'Armada.

Anem a pams. L'anticlericalisme és una actitud estèril, malgrat les raons històriques que t'hi poden portar, i tot sovint sols serveix per a enfrontar-te a gent honesta amb la qual et podries entendre sense aquesta discussió metafísica sobre els conceptes del "més enllà" de la mort. Així doncs, entenc que el més important en la vida, que per a mi és ser solidari amb els demés homes i dones, s'hi pot arribar pels dos camins. Per la via diguem-ne religiosa, i per la via diguem-ne d'esquerres. Fins aquí crec que estem d'acord.

Per altra banda, els sentiments cada cop més freqüents de rebuig a l'altre banda de l'Ebre s'han de entendre. M'he passat prou temps viatjant arreu com per poder dir que he arribat a amagar la meva condició de català per no sentir-me menyspreuat al meu propi estat. Ben tip de que em sentin parlar català i sentir comentaris de l'estil "mira, un catalufo, que asco de gente". Com ens podem sentir còmodes dins un estat on rebem aquest tracte? Estimar el teu país no pot ser mai un exercici "contra" els altres.
Al final acabes pensant, doncs si no ens hi volen, que se'n vagin a pastar fang. I és per això que cada vegada més creix el separatisme. I que consti que no justifico certes actituds anti-espanyoles. Però no podem negar que hi ha un espanyolisme rampló i curt de gambals que ens té ben tips i cansats.

Doncs bé, resulta que, desgraciadament, tot sovint el component clerical (que no religiós) dins de les Forces Armades ens teletransporta a imatges com la que la Zel publica, que ben bé ens recorden d'altres de passades, d'una Espanya fosca i feixista. Desgraciadament, al nostre país, l'Església no ha estat vinculada als militars per humanitzar les forces armades. Ans ben al contrari. Conservar la seva quota de poder que van obtenir amb el franquisme.

El Pater que acompanyi un contingent a l'altre banda del món segurament fa una feina molt lloable. Però el bisbe castrense amb ideies fascistoides que es proclama hereu del nacionalcatolicisme, té el grau de General de Divisió i promou un adoctrinament diferent al de la Pau, l'amor, la fè... no hauria de tenir lloc a les FFAA.

Copio un post que apareix al reportatge de El País:
"No me canso de repetirlo. Soy militar profesional, con más de treinta años de servicio, y lo de los capellanes militares y sus privilegios es sangrante. En la Academia eran los "que mandaban"; en las Unidades, lo mismo. ¿Alguien ha visto la capilla que hay en lo que antes era el Gobierno Millitar de Madrid?. ¡Que lujo! !Que espacio inútil!, mientras los que trabajamos nos hacinamos en oficinas minúsculas. Vamos a hacer algo de una vez, y fuera los privilegios de la Iglesia en las Fuerzas Armadas."

Onset ha dit...

Un tema prou embolicato. A ilesia en muitos temas ha feito burro falso a qui se considera creyén y s'ha aliniato chunto con os as cherarquías y as oligarquías (incluito l'exercito), sin parar cuenta de qui teneba que parar cuenta.

Jordi Vargas ha dit...

Religió, exercit, política, per mí molt ala combinació.
Una abraçada

TacaTaca ha dit...

Estimat marc,
Abans que res felicitar-te perque crec que ets la primera persona en aquest bloc que expressa la seva opinió sens faltar al respecte a la persona o a les ideies exposades. Voldria q sapiguessis q ja nomès per això m'he llegit amb molta cura les teves paraules. Obviament un comentari que comença amb la frase "El tacataca és una TRACA"...Quin gran joc de paraules...Si encara ho digues el Sergi Mas (un dels millors humoristes que he tingut el plaer de veure) encara tindria gracia...Pero buscar una rima tan reviscolada...
Marc, abans que res voldria comentar-te aquest sentiment tan anticatalanista que hi arreu d'Espanya. A mi em fa angunia pensar-hi pero realment tens raó.Ens tenen fastic però tenen molta raó en tenir-nos-en. Que opinaries si fossis extremeny i un representant del poble català posses al seu blog això:
http://www.laopiniondemalaga.es/secciones/noticia.jsp?pRef=2008073100_7_196141__Nacional-edil-catalan-pide-apadrinar-blog

Que n'opinaries?Sencillament i sent sincer amb tu mateix pensaries lo pitjor dels catalans. Desprès surten altres entitats públiques catalanes com el molt excelentíssim sr. Carod-Rovira fent burla de la religió la qual vulguis o no representa a gran part de l'estat Espanyol. O el ja molt conegut i famòs "jo em dic Josep Lluís".Senyors si us plau, estem defenent la pluralitat de les cultures, la pau entre races i no som capaços d'entendre el nostre nom en un idioma q no sigui el nostre? Es a dir si em dic Pere (es un supossar) q mes em dona si em diuen Pere, Pedro o Peter... És indiferent. Doncs no.Ara resulta que a la nostra societat no es poden traduïr noms.Així que ja sabeu, a partir d'ara quan aneu a Anglaterra no digueu que aneu a Anglaterra, aneu a England, o en el seu defecte a Great Britain. Per l'amor de Déu si es q l'únic que fan els nostres dirigents és el tanoca davant de tota societat, ja no sols espanyola, sinò mundial.
Tornant al tema anterior, que dir...A cas els cures no poden ser enginyers o militars, o rockers, o lo que vulguin...Es que per ser sacerdot és necesari deixar de ser persona amb decissió propia? Crec que a dia d'avui l'esglèssia no ha dit q fos necessari.Potser estic errat.
Com tot a aquesta vida els temps canvien, les creences també i tot evoluciona. Es obvi que és així.Respecte a la capella del govern que cal derribar-la?Això es normal? Es a dir, com jo no sòc musulmà que enderroquin l'Alhambra? O com no soc jueu que treguin les mesquites d'Espanya? Es que es per manca d'Espai que es queixen? Perque militars de professió no es queixen dels retallaments que hi ha hagut a l'exèrcit en comptes de queixar-se de la manca d'espai per una esglèssia? Sí, malgrat ho puguis veure o no es un fet anticlericalista, perque en cap moment per exemple es queixen de les moltes bases que hi havia a Catalunya i que van ser derruides. Per cert, queda alguna base militar a Catalunya? A la comarca de Tarragona n'hi habia 3 i ja no en queda cap.

La religió o la humanitat a l'exèrcit es necessari.Sabies que al desambarcament a Normandia hi anaven també sacerdots de totes les religions per tractar de salvar l'ànima d'aquelles persones que anaven a morir. Morien pel seu pais i en nom de la llibertat. I era la seva decissió estar a la platja d'Omaha.Buscaven una llibertat per ells i per molta gent. No perque ara resulti que tot aquell esforç humà es vegi menyspreat perque quatre persones no siguin creients o no siguin d'esquerres.
La llibertat té que ser tant d'expressió com de creences com d'actes (sempre i quan no facis mal de cap mena a ningú).

Així doncs i per terminar dir-te que la religió (no dic quina ja que tothom es lliure de creure en el seu Déu, ja sigui Allah, Jesucrist o Yaveh) i l'exèrcit han d'anar junts perque si defensen el païs es per unes creences, creences en les q potser s'engloba una creença religiosa.Es a dir potser son a l'exèrcit per amor a la terra i a Déu.

Salutacions i de nou felicitat per la teva redacció

-TacaTaca-

TacaTaca ha dit...

Estimat marc,
Abans que res felicitar-te perque crec que ets la primera persona en aquest bloc que expressa la seva opinió sens faltar al respecte a la persona o a les ideies exposades. Voldria q sapiguessis q ja nomès per això m'he llegit amb molta cura les teves paraules. Obviament un comentari que comença amb la frase "El tacataca és una TRACA"...Quin gran joc de paraules...Si encara ho digues el Sergi Mas (un dels millors humoristes que he tingut el plaer de veure) encara tindria gracia...Pero buscar una rima tan reviscolada...
Marc, abans que res voldria comentar-te aquest sentiment tan anticatalanista que hi arreu d'Espanya. A mi em fa angunia pensar-hi pero realment tens raó.Ens tenen fastic però tenen molta raó en tenir-nos-en. Que opinaries si fossis extremeny i un representant del poble català posses al seu blog això:
http://www.laopiniondemalaga.es/secciones/noticia.jsp?pRef=2008073100_7_196141__Nacional-edil-catalan-pide-apadrinar-blog

Que n'opinaries?Sencillament i sent sincer amb tu mateix pensaries lo pitjor dels catalans. Desprès surten altres entitats públiques catalanes com el molt excelentíssim sr. Carod-Rovira fent burla de la religió la qual vulguis o no representa a gran part de l'estat Espanyol. O el ja molt conegut i famòs "jo em dic Josep Lluís".Senyors si us plau, estem defenent la pluralitat de les cultures, la pau entre races i no som capaços d'entendre el nostre nom en un idioma q no sigui el nostre? Es a dir si em dic Pere (es un supossar) q mes em dona si em diuen Pere, Pedro o Peter... És indiferent. Doncs no.Ara resulta que a la nostra societat no es poden traduïr noms.Així que ja sabeu, a partir d'ara quan aneu a Anglaterra no digueu que aneu a Anglaterra, aneu a England, o en el seu defecte a Great Britain. Per l'amor de Déu si es q l'únic que fan els nostres dirigents és el tanoca davant de tota societat, ja no sols espanyola, sinò mundial.
Tornant al tema anterior, que dir...A cas els cures no poden ser enginyers o militars, o rockers, o lo que vulguin...Es que per ser sacerdot és necesari deixar de ser persona amb decissió propia? Crec que a dia d'avui l'esglèssia no ha dit q fos necessari.Potser estic errat.
Com tot a aquesta vida els temps canvien, les creences també i tot evoluciona. Es obvi que és així.Respecte a la capella del govern que cal derribar-la?Això es normal? Es a dir, com jo no sòc musulmà que enderroquin l'Alhambra? O com no soc jueu que treguin les mesquites d'Espanya? Es que es per manca d'Espai que es queixen? Perque militars de professió no es queixen dels retallaments que hi ha hagut a l'exèrcit en comptes de queixar-se de la manca d'espai per una esglèssia? Sí, malgrat ho puguis veure o no es un fet anticlericalista, perque en cap moment per exemple es queixen de les moltes bases que hi havia a Catalunya i que van ser derruides. Per cert, queda alguna base militar a Catalunya? A la comarca de Tarragona n'hi habia 3 i ja no en queda cap.

La religió o la humanitat a l'exèrcit es necessari.Sabies que al desambarcament a Normandia hi anaven també sacerdots de totes les religions per tractar de salvar l'ànima d'aquelles persones que anaven a morir. Morien pel seu pais i en nom de la llibertat. I era la seva decissió estar a la platja d'Omaha.Buscaven una llibertat per ells i per molta gent. No perque ara resulti que tot aquell esforç humà es vegi menyspreat perque quatre persones no siguin creients o no siguin d'esquerres.
La llibertat té que ser tant d'expressió com de creences com d'actes (sempre i quan no facis mal de cap mena a ningú).

Així doncs i per terminar dir-te que la religió (no dic quina ja que tothom es lliure de creure en el seu Déu, ja sigui Allah, Jesucrist o Yaveh) i l'exèrcit han d'anar junts perque si defensen el païs es per unes creences, creences en les q potser s'engloba una creença religiosa.Es a dir potser son a l'exèrcit per amor a la terra i a Déu.

Salutacions i de nou felicitat per la teva redacció

-TacaTaca-

Efrem ha dit...

El meu company de pis va emigrar d'Itàlia, i cada cop que es tira un rot diu "a la facha Berlusconi". Hehehe.

M'ha agradat molt l'escrit anterior de crítica incisiva. Perdona la curiositat, ets tu la de la foto?

jo artin au ha dit...

La pena és que hi hagi situacions que justifiquin els exercits, que els donin la raó de ser. Però cap honor, les guerres fa temps (la guerra del golf, va ser la paradigmàtica) són econòmiques. Pràcticament els exercits són uns seguratas d'algunes multinacionals i dels grans interessos financers i comercials de determinats productes per la guerra... i interessos estratègis; estratègics pel mateix motiu: el manteniment d'un sistema anomenat neoliberalisme que fa passar fam a molta gent i patiment als mateixos més altres i angoixen, tal com tan clarament s'està veien en l¡'actualitat. Crec que en la religió també s'hi pot anar de primera mà i per un mateix. El nou Testament es un clar i profundíssim missantge de pau. les epistòles, especilament la De Sant Jaume dignes de ser meditades , les cartes de Sant Joan , una passada. No hi vieg res d'exercit en tot aquest missatge.

Ferran Porta ha dit...

Jo és que el que passa a Itàlia, perdoneu, no ho entenc. M'hi esforço, però no ho entenc.

Una cosa més: tacataca, uns comentaris tan llargs com els teus no se'ls llegeix gairebé ningú. Al gra, sisplau, al gra!

Marc ha dit...

A veure,

Per parts. El cas del regidor de ICV (per cert, el meu partit) és un cas aïllat al que ja li han cridat l'atenció tal i com correspon. Però si comencem a treure casos no n'acabarem mai. Tu em parles d'aquest, i jo et puc parlar del Sr. Ibarra insultant i menyspreant al President Maragall. Tots coneixem casos, anècdotes, mil històries que fomenten el separatisme. I és aquí on molts acaben pensant que al final potser sí que la independència pot tenir sentit.
(Per cert, petit incís, estic entusiasmat amb la música aquesta automàtica del blog, perquè em costa de creure, però estic escoltant a la meva tieta i al meu cosí cantant en euskera i m'emociona pensar que estic sentint a la meva família a la que tant m'estimo per una mena de ràdio aleatòria d'internet que no sé d'on coi ha sortit)
Tornant al que deia... catalunya no té relacions fraternals amb la resta de comunitats. I estic convençut de que molts voldríem que això no fós així, però no en veiem la sortida.

Tornem als militars i als capellans. No estem jutjant els capellans dels exèrcits a tot el món. No. L'Església a Espanya té un funcionament diferent que a la resta del món degut al rol que li va donar el franquisme. No tinc cap problema en què hi hagi capellans donant missa en un cuartel, guiant en la seva fè a aquells que ho necessitin. El problema és quan resulta que hi ha una jerarquía clerical més interessada en el poder que no pas en l'evangeli. La mateixa jerarquia que repúdia al bisbe Casaldàliga. En poques paraules, el problema és un clericalisme massa empeltat de nacionalcatolicisme que és el que es percep a la fotografía. I jo vull unes forces armades democràtiques lluny dels Guerrilleros de Cristo Rey. On no tanquin al calaboç a algú que ha demanat no participar en actes religiosos amb els que no combrega.
Només recordar que els fets relatats en el post del 22 d'octubre de la Zel, malaugradament, son fets amb el vistiplau, sinó encoratjament d'una jerarquia esclesiástica del nacionalcatolicisme que encara avui existeix. I és precisament això el que ens fa fàstic. Que hi ha capellans que han lluitat contra tot això? per descomptat, però aquests no han entrat a fer carrera militar al nostre país.

zel ha dit...

Només un aclariment, TacaTaca:
"A Dios lo que es de Dios y al César lo que es del César" Això em deien quan de petita, escoltava "Narraciones de la Biblia"
I de passada, agrairira que si ets amic/a dels debats llargs i enraonats, en deixis algun escrit al teu blog que gustosament hi participarem.

TacaTaca ha dit...

Zel no tinc pas cap blog perque soc relativament nou aix'o dels blogs. De fet vaig trobar aquest lloc de trobada pel blog del templer que em van recomanar perque hi habia grans debats sens faltar al respecte.

Contestant a Marc dir-te que estic completament d'acord i m'agradaria resaltar doncs que no es l'esglèsia la culpable de que aquestes persones facin carrera política, militar i religiosa alhora. Son les persones les culpables. I per cert una correcció del q tu has dit perque de fet ho possa al mateix article, no et poden dur al calaboç per no anar a Missa.

A més agregar també respecte a l'odi segons tu infundat de la gent cap a nosaltres que en part es normal. Sempre hem estat queixant-nos per tot i de tots.Que si tenim q subvencionar altres autonomies per que van retrasades(quan vam ser els primers en tindre unes vies de comunicació avançades per la època per afavorir la nostra economia,fet tot des de Madrid), que si el govern de Navarra te una Hisenda propia (que prové des de 1841 amb els Fueros de Navarra) i nosaltres no.Que si a la resta de l'Estat Espanyol hi ha autovies i a Catalunya hi ha autopista (quan fa 2 anys la Generalitat va tornar a vendre els drets de les autopistes a empresses privades en comptes de transformar les autopistes en autovies).Sempre donem la culpa a la resta sens mirar dates ni perques ni res mes...Tot té un per què i un quan i un on. I sembla que la memòria històrica q fa un any estava tan de moda només recolleixi allò q interessa.

Ja ens veurem un altre dia

-TacaTaca-

Anònim ha dit...

...Me quedo sin palabras. Soy hijo de extremeño y personalmente me ha ofendido el ciudadano Lluís Suñé...

...No siento asco por "catalunya" por conocerla directamente (la mujer que amo es catalana)...Ahora mismo lo que siento es rabia.

...¿Fascismo?¿Racismo?. Ya veo que no hace falta buscar mucho para encontrarlo en la cataluña profunda...no es muy diferente a la "euskalherria" que yo conozco.

Marc ha dit...

ja que he agafat la dinàmica de anar contestant allò que em subleva... segueixo

Estimado dadaista,

Mi bisabuelo por parte de mi abuela materna era de Badajoz. Y mi bisabuelo por parte de abuelo paterno era de Alcaine (Teruel). Tengo família también de fuertes raíces euskeras. Y família también de pura sangre catalana, por así decirlo. Espero así zanjar cualquier duda sobre mis simpatias hacia España.
Pero hablar de la Catalunya profunda es como hablar de la Extremadura profunda. No tiene sentido. En todas partes, en todo el mundo, tienes aproximadamente la misma proporción de cretinos, malnacidos y buenas personas.
Esos "cretinos" suelen ser gente que desprecia cuanto ignora.
¿¿Debo yo tener rabia hacia el resto de España porque en Valencia hay gente que dice que los catalanes somos un cáncer, porque Ibarra diga que mi presidente es un borracho y que los catalanes somos unos cretinos??
Todos barremos para casa, pero nunca viene mal serenarse, retirarse una distancia razonable e intentar comprender (que no compartir).

Henry The VIII ha dit...

Una vegada més superZel gràcies per ficar a la palestra temes d'aquests. Per culpa teva, bandida, llegeixo menys revistes sociopolítiques i vinc aquí a informar-me de com està el pati. Ets una mala persona, però això sempre ho havíem sospitat.

Kisses, ets una superblogger

EL BLOC D'EN VITALIS ha dit...

Hola tacataca, pot ser em poso a on no em cal, doncs aquet és el blog de la Zel, però si en comptes de ser el blog de la Zel fos el meu blog, possiblement em molestarien els teus comentaris i tal i com ella ha fet, t’aconsellaria que els fessis en el teu blog.
Als que tenim blogs a Internet, normalment ens molesta que ens hi entrin a crear devats, encara que sí que sol passar. A aquesta gent els solem anomenar “trolls”.
Un blog és un mitjà a on s’expressa l’autor en un cercla d’amics, sovint hi fan comentaris en to amistós, mai per crear polèmiques, per això ja hi ha altres llocs com per exemple els foros i blogs creats amb aquesta intenció.
Per sort o per desgràcia ja tinc 52 anys, i he viscut el suficient com perquè l’opinió que tu tens dels capellans em faci canviar la meva. Als 9 anys vaig entrar en un internat de frares maristes i en vaig sortir als 17, el rector del meu poble durant la meva infància era un capellà castrense amb la graduació de comandant, Mn. Gomercindo Palahí. Vaig fer la mili a Granada i he corregut davant del grisos a les macro manifestacions de Barcelona quan estudiava a la Universitat. Ja veus que per molt bona intenció que hi vulguis posar, ho tens fotut.
Els anys i possiblement alguna cosa més m’han ensenyat a distingir el que és una ironia del que és una irreverència, també el que és un insult del que és un avís . Per això el que comentes d’en Carod Rovira, el que jo en penso és que va seguir la broma d’en Maragall i el van enxampar, que els del PP en varen fer la seva demagògia i uns curts de mira es varen escandalitzar. Evidentment que és la meva opinió, tant respectable com la teva.
El blog de la Zel fins ara ha estat un model, a mi em sabria molt de greu que amb les teves intervencions, que son fruit del que tu penses i que son molt respectables, trunquessin la dinàmica que fins ara hi ha hagut.
La Zel escriu les seves reflexions en el seu blog, el mateix que fem els altres en els nostres. Quan ens ho demana opinem, i quan no deixem un comentari d’ànim. Jo t’aconsello que facis el mateix que la Zel i els altres, crea el teu blog i esplaiat.

Zel, disculpa si m’he passat, és el que he cregut entendre i el que jo faria, si discrepes, em rectifiques.

Txarli ha dit...

1.-Sentint-ho molt: Itàlia està fatal.

2.-Es suposa que Espanya és un estat laïc, doncs, que pinta l'esglèsia dins de l'exercit. Està clar, que hi ha encara reductes del franquisme dins d'aquest estament públic i crec que aquest és un dels principals motius per que molts espanyols no es senten identificats amb l'exercit i altres simbols de l'estat.

Una abraçada Zel!

TacaTaca ha dit...

Hola vitalis,
Sembla que per fi t'has moderat en la teva actitud amb mi. Dir-te q no sé lo q es un troll ni sé si ho sòc o no, perque a dia d'avui encara em considero persona humana.
Dir-te que si aquest es un lloc de pluralitat com em van semblar en una primera llegida crec q no està de més parlar sobre aquestos temes d'actualitat i parlar-ne d'ells des de el respecte i aportant idees.Que no tothom té perque pensar el mateix i potser ens poguem enriquir uns,d'altres. Si et fixes en els meus comentaris no he insultat o menyspreat a ningú, malgrat que ho hagin fet amb mi.De fet tota persona que m'ha insultat l'he ignorat per no entrar en una polémica absurda i q no duu enlloc.No crec q aportar més punts de vista del q ja ens ofereix la Zell (q per altra banda fa un molt bon treball) dugui a l'apocalipsi.De fet, crec que si es un lloc pluricultural com es aquest, de respecte, antiracisme i en contra de ideies polítiques excluients de la gent, deu ser un lloc de trobada on tothom pot escriure la seva opinió i parlar-ne sempre i quan hi hagi uns mínims de respecte. Potser m'estigui equivocant, si no es un lloc multicultural i d'unió de cultures, fes-m'ho saber zell i ara mateix deixo de escriure les meves opinions i deixar-he pas a tots aquells q diuen q si i congreguen a les teves idees.Això si, si ho fas canvia l'estil de la pàgina i deixa clar q no hi ha lloc per a gent q no comparteixi les teves idees al peu de la lletras.
Una abraçada
-TacaTaca-

neus ha dit...

vist "lo" vist i llegit "lo" llegit, només puc dir una cosa: no podem pas anar bé de cap manera.

Una abraçadassa i petons, Zel.

Anònim ha dit...

uf!!!Tarara o no tacata no Taca Taca...
ei perquè no fas/crees un blog i dius la teva i els que vulguen llegir-te faran els comentaris...

Dius que aquest blog és un espai lliure on es tracten temes amb pluralitat i es ben cert, però el que fas tu és NOSA=estorbas, ei i t'ho dic sense insultar, de vegades, suposo que ha tu t'ha passat,com ha molts, trobes a persones que no estan en el seu lloc i crec que tu no estas en el teu lloc. T'animo a que acabis d'obrir l'adreça blogger que has començat allà dius el que penses i allà te contestarem o no?

TacaTaca ha dit...

Home precisament com es tracten temes de pluralitat quin millor lloc per demostrar aquesta pluralitat i respecte per la gent que aquí. Perque sino l'únic que es fa es fer el TANOCA = tonto. Es a dir parlem de pluralitat, respecte i fraternitat, però compte eh! que no cal dur-los a terme! Si opines diferent,cadascú a casa seva.CA BARRET!=de ninguna manera! Si es pretèn pluralitzar la societat per què no fer-ho de un lloc ple de bones idees com es aquest blog? Per cert lo de possar expressions catalanes en majuscules amb la traducció al costat m'ha agradat molt. Per cert jo si soc català malgrat tindre aquestes ideies pluralitzadores, o com m'han insinuat abans "imperialistes".
I per cert faría el meu propi blog si sapiguès informàtica.Sento decepcionarte pero no tinc pas ideia. Bastant en tinc amb els meus "estimats" medicaments.
-TacaTaca-

TacaTaca ha dit...

Per cert kpi, he mirat una mica el teu blog molt pel damunt degut a la teva crítica tan pluralitzadora i constructiva, amb els teus ocurrents jocs de paraules, que si tarara o tacataca o tacataca... (obviament es tot irònic) I ja que ets tan crítica amb tothom q no comparteixi lo q tu creus dir-te que si vols citar a alguna persona important,assegurat que ho fas be i q no adequis lo q van dir a lo q t'agradaria que haguessin dit.. Perque cites al gran geni de les frases, l'humorista Grouxo Marx i ho fas de manera incorrecte.Segons tu i cito del teu blog:"Com deia Groucho Marx no vull pertanya a cap club on no acceptin algú com jo. "I Grouxo Marx deia tot el contrari:"Mai entraria en un club on acceptessin socis como jo".Es a dir que es tot lo contrari a lo q tu posses. Ja veus lo q pot canviar sols una paraula.
Sembla que atacar a la lleugera sabem tots, així que deixem d'enmarranar aquest blog de pluralitat,amb atacs personals i buits de sentit, per deixar pas al respecte i llibertat d'opinió que es a grans trets lo q preten zell amb el seu blog. O almenys es lo q ella publicita.

Abogadaenbcn ha dit...

En resum i com ja han dit: italia està fatal.

Joan de Peiroton ha dit...

Penso que feia temps que no havia passat per aquí.
Penso que aquestes fotos no van a ajudar-me a dormir bé.
Penso que la Zel segueix essent la zel, i això ens consola de la resta.
Li envio una muntanya de petons, a la Zel.

Mateo Bellido ha dit...

Polémico asunto el que tratas. Ya veo el interés de tus lectores.
En este sentido, siempre se ha dicho:"A Dios rogando y con el mazo dando". Les aplico este conocido refrán en el sentido opuesto: dando con el mazo para que sigan a Dios rezando.
Te sigo religiosamente.
Besos compañera.