06 de setembre 2009

puteros

Recomano molt especialment fer un plantejament seriós del tema de la prostitució.
N’estic fins al capdemunt dels nassos que, quan es munten grans batudes per “netejar i sanejar” determinats barris de prostitució, es parli no només, però sobretot, de les dones que es prostitueixen. Vau veure alguns dels jovenets amb pinta d'universitari amb els pantalons abaixats? Ja! Turisme sexual, en diuen.

Sí, finalment alguns són (semblen) molt defensors dels drets i necessitats d’aquestes dones, que si han de sobreviure, alimentar els fills, que si les màfies les tenen segrestades o venudes, que si s’ha de regular...

Però hi ha un cony de pregunta que ningú em respon mai. Perquè en tota aquesta qüestió els “clients” sempre en surten nets? Qui els va poder parir, osti ja, com és possible que es permeti que determinats subjectes paguin per humiliar dones comprant els seus serveis sexuals? Les imatges del diari han corprès més d’un purità que es posa les mans al cap. Sense que ningú es plantegi la violència exercida (consentida? per força?) sobre aquestes dones, noies, algunes quasi nenes. Que algunes ho fan per gust? Potser, segur, mentre hi hagi imbècils que siguin tan miserables i primaris com per pagar pel sexe...
Us adjunto l’altra mirada de la notícia:

-Encara hi ha molts puteros al carrer de les nostres ciutats, carreteres, pobles.
-Encara hi ha homes que paguen per obtenir serveis sexuals (que s’ho facin mirar)
-Per cada putero que paga per sexe, les màfies trafiquen amb tres dones (mínim)
-Inunden els carrers fent prostituir dones per poder obtenir llicències per obrir “clubs d’alterne”
-Els puteros són font de transmissió de malalties relacionades amb el sexe, les dones traficades no necessàriament passen controls ni abans ni després, i sovint els traficants les poden haver infectat abans.

Aquesta altra mirada podeu llegir-la aquí.

Ser un putero, quan parlem d’educar en paritat, igualtat i respecte, ens porta a una imatge d’un home incapaç d’establir relacions d’igual a igual, de mostrar sensibilitat i de seguir mostrant conductes primàries i masclistes.
Entrar a matar, penetrar per on sigui, pagar una misèria i fardar.
No som un forat, d’acord? Les dones no som un forat.

41 comentaris:

Clidice ha dit...

Anem a l'hora. Durant molt temps vaig ser defensora de la legalització de la prostitució. Ara no ho tinc tant clar. Legalitzar la compra d'una persona per part d'una altra, no és legalitzar l'esclavatge? Si un altre paga pel teu cos, pot fer amb ell el que vulgui? I perquè els homes (i ara algunes dones que els imiten) necessiten humiliar les dones pagant-les per fer sexe? La professió més antiga del món? o potser només és tan antiga com la instauració del patriarcat?

Garbí24 ha dit...

Tot i ser home , encara no entenc qui paga per això , doncs com a home t'has de sentir molt poca cosa al no se capaç de tenir relacions normals amb gent normal . A molts els aniria be saber que estem al segle 21 .

Assumpta ha dit...

Fa uns tres anys un dissabte per la tarda, a Barcelona, vaig haver de passar per una zona del Raval. Era d'hora, quarts de sis. I a una placeta ja hi havia unes noietes esperant clients. Una d'elles em va semblar, com tu dius, quasi una nena i em va quedar gravada la seva imatge, amb uns ulls molt grans, un pantalonet curt, blanc... i vaig pensar qui seria el molt porc fastigós repugnant que pagaria per utilitzar-la... i com es sentiria ella, i qui era l'atre porc fastigós repugnant que l'obligava a fer-ho.

I em va fer molta ràbia veure aquell un grup de noietes-esclaves esperant i que ningú anés a evitar-ho.

Totalment d'acord: Ma dura contra els "clients"!!!!! Ma dura contra les màfies!!!!

kweilan ha dit...

Un 10, zel!!!

Kudifamily ha dit...

Em trec el barret, zel!

Crec que és a Suècia que els puteros són els multats... ja veurem si mai arriba això aquí!

(per cert, genial la banda sonora d'avui: Celentano i la via Gluck!!!... là dove c'era l'erba ora c'e una città...)

Joana ha dit...

No anem bé quant hi ha "estudiants universitàries" que es venen per trere uns diners. Si les noies que estudien una carrera universitària pensen que és una feina com una altra, en quins valors educaran els seus fills i sobretot a les seves filles.
Ahir en ple diales Ranbles de Barcelona estaven plenes d'unes i altres comercialitzant ,amb els mossos i policies locals arreu. La imatge deplorable!
L'escrit per no afegir-hi ni treure ni una coma.

rebaixes ha dit...

En ves de castigar a l'home es denigra sempre a la dona. En el mon jo hi veig tres negocis ( no parlo de coses lícites o no lícites, sinó que es practiquen. Negoci de la salut, negoci del diner, i negoci de l'amor,
I qui és senti lliure de màcula que comenci a tirar pedres.
Es fan lleis per regularitzar el que sigui, i no s'apliquen per que? Per que les lleis no serveixen per res si un no es conciencía que ha de fer el que ha de fer.
Ja dins nostre sols pensar( pensant en el que proposes)en la mare, en la germana, en la filla, en la neta, a mi ja ... o voldria jo per elles?
NEGOCIS on hi han compradors i venedors...
Jo estic convençut que cap ni una de dona ho vol, però o el seu propi negoci o el negoci imposat en ella d'altre més potent fa el NEGOCI.
De buscar en una parella afecte, es busca instint,,,
Podria escriure fins demà, crec que la espècie humana es menja l'un a l'altre.
Lo crio paons des de l'any 60, a un poll dèbil el treus o els altres l'aniquilen. I aquí la dona que hauria de fer prevaldre el matriarcat ho deixa en mans del patriarcat i anem com anem en moltes coses... PROU. Anton.

Josep ha dit...

La Gemma Lienas ha esternudat davant teu i t'ha encomanat la seua malaltia, l'ANDROFÒBIA?

Com pots dir tantes ximpleries en tan poc espai?

1) "és possible que es permeti que determinats subjectes paguin per humiliar dones comprant els seus serveis sexuals?" Ooooh!!
- Serà que vivim en una societat materialista? Hi ha gent que paga per a que un home es disfressi de clown i es deixi humiliar a la festa d'aniversari del seu fill. Fora els que contracten clowns! I si vols podem seguir amb els fisioterapeutes, els peons de clavagueram i els que fan la pedicura.
- Follar amb una dona és humiliar-la? Explica't millor!

2) "Per cada putero que paga per sexe, les màfies trafiquen amb tres dones (mínim)" D'on has tret aquest impressionant estadística? Dels deliris androfòbics de la Gemma Lienas i el seu ramat de truges menopàusiques?

3) "Ser un putero (...) ens porta a una imatge d’un home incapaç d’establir relacions d’igual a igual, de mostrar sensibilitat i de seguir mostrant conductes primàries i masclistes". Les relacions basades en un intercanvi econòmic prèviament pactat són les més lliures que hi ha. El que és primari és prendre per la força, però si hi ha un pacte, la relació és d'igual a igual.
I si no, qualsevol de les dues parts es lliure de dir "no hi ha tracte"

4) "No som un forat, d’acord? Les dones no som un forat". T'equivoques, les dones i els homes són forats. I l'ús lliure que cadascú fa dels seus forats és un dret.

No m'enrotllaré més, aquest és el tue blog. Encara que només hagis dit un grapat de tonteries.

Enllaços només per a persones intel·ligents:
Viure de la Vagina
i també Viure de la Vagina 2

el paseante ha dit...

Suposo que voldries que el món fos perfecte, però no ho és. Potser de mica en mica anirem evolucionant. Hi ha alguna nit que pujo sol per les Rambles i aquestes noies se'm tiren al damunt. No sé si les obliguen a buscar clients, si els agrada el que fan, si se senten una merda... Només sé que és com a trist. Com a decadent.

sargantana ha dit...

crec que em vist el mateix diari..les tres pagines de dones a peu de carretera, ens han esgarrifat a tots.
pero tu com sempre ho has sapigut dir mes clar i mes alt
estic amb tu !!
un peto

rebaixes ha dit...

Algú ha de denunciar, si ets tu... Avant.Anton.

Josep ha dit...

Hola Zel.
Jo no se com solucionar aquets problema. Tots diuen que cal multar al putero, i és veritat. Però ningú parla dels traficants. En llocs com Holanda, que sembla ser que allá està regulat, és mentida, el 80 % de les dones són esclaves del sexe. Avui dia només hi ha prostitutes en els països rics a força de dones traficades dels països pobres. Té sentit, des d'una òptica global d'esquerres normalitzar o acceptar el consum de prostitució per part dels homes dels països rics de dones dels països pobres? Hem de contribuir que sigui aquesta una de les estratègies econòmiques dels països pobres?

JOSEP. He llegit el teu comentari. Segur que no t'hauré entès a pesar que també he vist els teus enllaços i el teu blog . Espero ser jo el confós, i demanar-te perdó . Però és que el teu comentari m'ha sorprès tant.......

Una abraçada Zel

Josep ha dit...

Struel, Zel i companyia:

deixeu-vos de retòrica barata i de barreja malintencionada de conceptes. La lliure voluntat de dues persones adultes és legítima. Allà on la prostitució és legal i paga impostos (Països Baixos, Singapur, etc...) les màfies de la prostitución tenen molta menys força. En canvi, allà on els clients/puteros són perseguits (Suècia, EUA...) les mafies són més fortes i han descobert una segona línia de negoci: extorquir els clients.

Si voleu barrejar els problemes de l'immigració il·legal amb la prostitució, feu-ho també amb d'altres activitats: agricultura, serveis assistencials, tèxtil...

Prohibim l'agricultura i empresonem els vegetarians, doncs ja hem vist com exploten els pagesos els treballadors immigrants i com trafiquen les màfies amb ells.

Prohibim també la roba i obliguem tothom a ser nudista, o és que no els corpren que ací mateix, al barri de Fondo, hi hagi xinesos esclavitzats!?

És clar, no propugnareu cap d'aquestes mesures. Sou una colla d'incoherents. Incoherents i hipòcrites: no us preocupa si una persona té o no té papers, està millor o pitjor tractada, el que us fot és la foto d'un home tirant-se una dona.

Ah, si voleu emprar estadístiques, no us limiteu a remetir les mentides de la Gemma Lienas i la seua troupe de foques menopàusiques. Podeu consultar l'anuari de l'Europol:
http://www.europol.europa.eu/publications/Annual_Reports/Annual%20Report%202008.pdf

Clidice ha dit...

Josep, se t'ha acudit dir el que dius sense insultar ningú? diguem amb una mica de respecte?

Si ja ho sé, ara rebré jo, perquè el teu discurs és així, però comences a avorrir amb la teva mala educació.

Ah! i sóc feminista i NO sóc lletja, NO sóc lesbiana, NO vaig mal follada i t'asseguro que homes com tu em fan veure més clara encara la meva opció. Afegeixo: cap dels meus homes se sent castrat per la meva condició.

GAIA ha dit...

Realment vergonyós!
M'ha agradat molt el teu post.
Una amiga meva em va comentar que coneixia una noia (romanesa) que es dedicava a la prostitució. Quan va arribar a Barcelona la van amenaçar dient-li que no intentes fer cap denuncia doncs el primer client que tindria seria del "cos de policia". Els hi feien fotos vestides de cambreres "decents" per enviar a les seves famílies quan en realitat anaven pràcticament nues per servir als clients.

Anònim ha dit...

JOSEP, compte no et mosseguis la llengua que t'enverinaràs...

No treguis conclusions de "porc pitopàusic", ja que aquí ningú havia parlat de prohibir res, tansols s'havia parlat del client, del putero, del que paga, del que humilia, del que només vol un forat, i com que la majoria de dones no se'n consideren, doncs no pot cardar amb ningú més.

Que no hi estàs d'acord? Cap problema, opina educadament i no fotis dins el mateix sac a tothom.

Et consideres només un forat? Doncs perfecte! Utilitza'l lliurement i com et convingui... espero que ningú t'hi obligui mai a que te'l rebentin per quatre duros.

Els enllaços per a persones intel·ligents que has deixat no tenen aquest nom per la gent que hi escriu, no?

Decididament fots un xic de pena, noi...

Perdona zel per ocupar el post responent a aquest element.
Aquí tanco la meva primera i última intervenció.
(però continuaré llegint-te)

Josep ha dit...

Ui, Clidice, on veus tu la mala educació? És molt senzill, treu dels meus escrits les paraules "foca" i "truja", i digue'm si et semblen de mala educació.

Ho dic i ho mantic: no lluitareu per la dignitat de la persona, us limiteu a mantindre els vostres clixés androfòbics.

Clidice ha dit...

mira nen: que et moqui la iaia. Quan deixis la teva demagògia filofeixista en parlem.

Josep ha dit...

JOSEP. Ara ja se que no sóc jo el que estava equivocat. Abans et demanava perdó per si era jo el que no comprenia res.
Ara el que et demano és que almenys siguis educat. Ni Zel ni ningú que estigui fent comentaris es mereix llegir el que aquestes dient.
I per part meva, i pel respecte que li tinc a la Zel i a tots no penso contestar-te més

Josep ha dit...

Clidice, si defensar la llibertat individual és ser un "filofeixista", com n'hem de dir dels que, com tu, volen ficar el nas, les lleis i la policia en els acords lliures i privats entre persones adultes?

Estruel, respecte per qui creu que pot legislar la privacitat de les persones?

Crec que alguns haurieu de consultar els llibres d'història i cercar conceptes com totalitarisne i feixisme.

Jo seguiré defensant la llibertat de les persones.

Clidice ha dit...

i jo abans que la llibertat defensaré la igualtat, entre persones (homes, dones o filofeixistes). Perquè la llibertat no té cap sentit si no és TOTA la societat qui en gaudeix, això és el feminisme, la lluita per la igualtat. Per cert maco, a mi me la repampinfla el que facis tu i els teus acòlits sexistes.

El dia que alguna dona del teu entorn es vegi obligada a xupar-li la titola a algú que pensa com tu, només perquè té la família amenaçada, perquè té gana, o perquè és immigrant il·legal, negra, ha de mantenir el seu fill i no pot treballar de res en aquest país, on ha arribat fugint de la favela i de l'home de qui es va enamorar quan era una adolescent, i que l'explotava sexualment, i sigui "convidada" a una festa on homes com tu, creguin que perquè paguen tenen dret a llençar-la daltabaix de l'edifici, només per riure i mori, aquell dia potser escolaré tot el que dius.

Ah! no! és veritat, la puta negra morta ho feia perquè era una guarra i li encantava, oi?

Per cert, aquestes lleis que tu dius que defenso no l'han defensada a ella, senzillament ha mort. Ells són homes i blancs, perfectament legals. Què? t'ha agradat oi? Fi de la història.

Mente en el món hi hagi una cosa pitjor que ser pobre, que és ser dona i pobra, jo em continuaré emprenyant amb personatges com tu, que sou incapaços de veure el món més enllà del vostre carrer.

Anònim ha dit...

Josep, et cobreixes de glòria cada vegada que parles.

No cal contestar a aquest personatge, només cal passar pel seu blog i veure la gran intel·ligència que desprèn.

Per sort hi ha més gent que potser pensa com tu però respecta les altres posicions, i sap debatre-les sense caure en l'estupidesa i demagògia que demostres.

Apa maco, torna amb el teu ramat d'arreplegats...

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Joan P. ( JAPS ) ha dit...

Una problemàtica interessant, què és abans, el ou o la gallina? Tot i dic tot, és relatiu, i amb això no vull dir pas que la prostitució i els tractes es facin el mig del carrer, ni tampoc que s´aprofiti les ombres de racons per enllestir el tracte.

Tot això molesta, i mol, però perquè ja puteros?

Els homes van sortits i necessiten morbo?

No troben a qui lis pugui seguir el joc?

Les seves parelles no tenen recursos per tenir-los contens?

Masses preguntes de difícil resposta, i això de prohibir o regular, podria ser pitjor per tothom, i a ningú voldria un gueto a prop de casa seva.

En quan sevol Ciutat una mica grandeta, si se observa atentament, sempre n´ha noies o senyores de més o menys bon veure que paseigen o van a determinades cafeteries a fer-se veure ... una mirada, un somriure, i perquè no, siguem discrets, una aventura sense preguntar res també pot motivar per arribar a final de mes ... o no.

Hada Isol ♥ ha dit...

Zel en Tucumán es alarmante la cantidad de mujeres que son secuestradas para esclavas sexuales,la gran mayoría de ellas ván a terminar en prostibulos del primer mundo,el caso más conocido es el de Marita Verón que a la fecha no aparece ,su Madre Susana Trimarco es muy admirada por su lucha y por la cantidad de niñas que liberó buscando a su hija.
Cuando mis osbrinas salen yo tiemblo,y a veces hasta por una misma porque poco les importa que una sea una mujer grande tambien les significa plata,andan en trafic y te arrebatan a plena luz del día y delante de todo el mundo,son impunes,conozco un caso de una niña de trece que en la parada de colectivo en donde siempre vamos todos nosotros la secuestraron una mañana de agosto de hace dos años,una vez conversando con su papá el me contaba que no lograba dormir ni nada porque siempre pensaba en la cantidad de vejaciones por las que estaría pasando su bebé,y todo esto porque unos machistas muy hijos de puta(perdón la palabra) pagan por sexo y sobre todo con niñas haciendo de esta basura un negocio muy rentable,ellos son los principales culpables,los clientes de este negocio asqueroso y muy machista,quejarse de esta basura no es serandrofobico sino aspirar a la dignidad de la mujer,si se diera al revés yo lo repudiaría igual porque todos tenemos derecho a ser personas dignas.Un abrazo.

Asimetrich ha dit...

No voldria jutjar als que recorren als serveis d'una prostituta, no els entenc, però suposo que els seus motius deuen tindre. De fet, si la prostitució fos una opció presa lliurement per qui es prostitueix hi estaria d'acord, cap problema. El fotut són les màfies, l'extorsió i l'esclavatge. Els drets humans hi són per alguna cosa.

Josep ha dit...

Hola Isol.
En Tucuman y en muchas partes del mundo.
Que fácil es decir que se es libre mientras uno paga y otra cobra, y si una dice no, no hay trato.
Tu ves las que se llevan de allí, y nosotros cuando vienen.
Son esclavas Isol, pero unas esclavas con tres lugares donde meterla, y seguro que cada uno de ellos tiene un precio y ellos son puteros, se quiera o no. Tu sabes, porque lo he dicho muchas veces, que si hay algo peor que un pobre es una mujer pobre, violada y que le tiren cuatro euros a la cara porque este es su precio.
Y en estas palabras hemos coincidido hoy con la mayoría.
!Claro, el trato es el trato¡

Doy las gracias a todos, y pido perdón a Zel.

zel ha dit...

A mi no m'heu de demanar perdó cap dels qui opineu lliurement. Sí que em sap greu el maltractament de paraula i de fet i la utilització d'arguments com el de que tothom faci el que vulgui amb "els seus forats".

Josep, el problema, és que en aquests casos, les dones són utilitzades de la mateixa manera que s'utilitza una nina inflable o un consolador.
Si no ho entens, tens un problema, i no diríem que no es legalitzi un espai on exercir la prostitució, estem dient que de la misèria se n'aprofiten, en el cas que parlàvem, els homes.

I ja em diràs què coi té a veure la Lienas en tot això, no sé de què va, ni per on surts. Potser ella ha fet algun comentari? Aclareix-m'ho, perquè no sé de què parles.


Em sembla que les persones que han comentat aquí han fet servir els seus arguments, que no tots podem compartir. Jo, personalment, desprecio profundament els homes que van de putes en aquest sentit, de parar-se a la carretera i fer un "polvo" ràpid, de baixar-se els pantalons i que els facin una "mamada". I demano perdó pel vocabulari. Per què? Perquè mentre hi hagi qui se n'aprofiti, hi haurà qui muntarà aquestes xarxes de dones i noies venudes a preu de res, donant la gran part de pasta al seu "amo"

No tens cap dret a titllar-nos a les dones i homes que pensem així i gosis comparar-ho amb pagar un pallasso o un animador de festes, em sembla que no té res a veure. Vull dir, vaja, a tu la vida del Berlusco et deu semblar d'allò més genial, oi?
I finalment, això del pacte lliure, ho pots garantir? Entre aqueste venda de què parlem, pots garantir que hi ha llibertat de mercat? Quantes dones es troben obligades i han arribat enganyades o segrestades?

I qui vol viure de la vagina, o del penis, ho fa en un altre entorn, no en condicions miserables i forçades tipus gos. Em sembla. Tot i que crec que si un s'estima a si mateix, es pot viure de d'altres coses.

Striper ha dit...

Jo no comparteixo alguns calificatius dels que diu en Josep,pero si el fons del seu comentari hi ha una realitat i no es unica, molts dels politoics que surten posan-se las mans al cap de segur qwue coneixen força be el mon de les escortes aquestes son practican la prostituciop a hotels de 5 estrellres i a 1500 euros la hora, de vegades lo de politicament correcte fa fastic.

rits ha dit...

déu n'hi dó el tema i els comentaris.
Crec que tens raó quan manifestes que sempre es judica a les prostitutes i mai als puteros. No sé, o no entenc els motius que poden portar a un home a pagar per tenir sexe. Segur que n'hi ha milers. No justificaré cap, xò només crec que si ho fan o ho necessiten, com a mínim que ho facin dignament, tractant les dones com a dones, no aprofitant-se d'elles. I crec que ben pocs s'ho plantegen.

A quan les transmissions de malalties,...buf!! no només els puteros i no només els homes en transmeten... crec que de vegades hi ha molta inconsciència.

També em sorpren que surti aquest debat ara, què és que no hi ha notícies? fa mooolt temps que la degradació de les Rambles fa patir, què és ara una excusa perquè sembli que es fa alguna cosa? realment creus que el debat d'aquests dies sobre la legalització arribarà lluny? no sé perquè, em dóna l'efecte que es faran unes batudes per fer fora de les rambles les prostitutes però no es cuidaran gaire d'ajudar-les,...

Josep ha dit...

Dos aclariments a tota la concurrència:

1) Mai he pagat diners per a mantindre relacions sexuals. Mai he estat putero. No ho he volgut, no m'ha calgut i no m'hi he trobat.

2) A moltíssimes dones he tractat com a simples objectes sexuals. I elles a mi també, òbviament. He practicat el sexe pel sexe, sense amor, sense diners i sense mentides. Eren acords lliures entre persones lliures. I com que totes dues parts hi estàvem d'acord, ningú més hi té res a dir.

"el problema, és que en aquests casos, les dones són utilitzades de la mateixa manera que s'utilitza una nina inflable o un consolador" Doncs sí, que passa? Hi ha persones adultes, lliures de l'educació nacional-catòlica de la teua generació, que és capaç de practicar el sexe lliurement. Ho parlem, ho pactem i ho fem.

Josep ha dit...

Missatge per a Clidice:

t'admire! Com a guionista de culebrots tens un gran futur assegurat. Ara bé, quan vullgues parlar de propostes jurídiques i d'anàlisi econòmic fes-ho amb dades i un mínim raonament.

Hada Isol ♥ ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Hada Isol ♥ ha dit...

Josep perdón que me entrometa,ese es tu modo de ver y nada más y tienes una opinión diferente a Zel y a muchos de nosotros(lo cual no está mal las diferencias nutren),pero no por pensar distinto tienes derecho a tratar mal a Zel,( desde el primer comentario no has sido respetuoso este no es el modo de debatir,deberías pensarlo un poco,a lo mejor en algunas cosas tengas alguna razón pero no te entendimos bien justamente por tu forma de expresarlo,tal vez es eso)Estás muy cerrado en tu idea,yo como lectora del blog de Zel te diría que manifiestes tu opinión y te expreses con libertad pero sin ofensas,gracias.

Clidice ha dit...

Josep, maco, no havia vist aquest comentari quan te n'he fet l'altre. Et diré una cosa, l'única persona que aquí ha anat a sac valorant els altres ets tu, bonic. A mi, qui siguis i el que facis m'interessa ben poc. Et respecto com ho faig amb tothom. M'agrada debatre amb persones que pensen diferent que jo, cosa que veig que tu no portes gaire bé. Debatre amb l'altre és enriquidor, jo no crec tenir la veritat de res. Tu si. Doncs, bon profit et faci rei.

Trini González Francisco ha dit...

Quan s'ha de recórrer a les desqualificacions per a argumentar una opinió, aquesta perd tot valor, credibilitat i garantia.

Sincerament, no entenc perquè heu dut aquesta discusió fins aquest extrem.

Hi han persones per les qui val la pena invertir temps, i n'hi han que no mereixen ni que se'ls llegeixi a partir del primer mot irrespectuós.

Ada ha dit...

Ufff... Podeu posar un poquet de Pau? hi ha òsties verbals ací!

Em sembla Zel, que ens has donat un altre punt de vista, molt interessant. Què és més digne de rebuig: l'ús sexual de la dóna o el comerç de la carn? qui va i ho fa i paga per fer-ho (com Berlusconi, encara que diga que no, no m'ho crec!!), qui s'ho ha de tragar perquè passa per davant i ho veu, qui es deixa fer??? No sé. Pense que hi haurà de tot, potser hi ha gent que es dedica a això perque ho ha decidit,... és un tema molt seriós i complicat. Però tal vegada si estigués legalitzat es portaria millor.
Hi ha tanta gent que continua demanant aquests "serveis", i tanta gent amb necessitat i fam que és molt difícil que es puga fer alguna cosa...
Salut!

Núr ha dit...

buff... Llegir el teu article i tots els comentaris de cop ha estat durillo. Veig que fa dies que la discussió ha quedat tancada —després passaré a l'article següent—, però crec que el problema és tan simple com el que deia l'Asimetrich: Quantes prostitutes, per molts diners que cobrin, practiquen sexe L L I U R E M E N T????? La llibertat de decisió només existeix quan podem escollir sense barreres de cap tipus. I hi ha ben poques dones que ho puguin fer.

Al llarg de la història, i avui dia en alguns països del món, hem sentit tot allò de caps de família (HOMES) que venien o prostituïen filles per treure'n diners. Si aquests homes s'haguessin prostituït ells mateixos, o haguessin intentat fer qualsevol altra cosa de profit, segurament tot hauria anat d'una altra manera. Però no: S'obliga les filles a casar-se (pel dot), es venen les filles o les prostitueixen directament. Qui es queda els diners? Aquí hi ha un pacte econòmic entre dues persones adultes (el pare i el fill-de-puta-violador). Sí, és un pacte totalment lliure. Almenys per a ells dos.

I no sé com es poden fer segons quins comentaris després de llegir la història que ens ha explicat l'*HADA ISOL. Com han dit, no hi veu més enllà...

Josep ha dit...

No pateixis Núr, la setmana que ve en parlaré al meu blog.

Agnès Setrill. ha dit...

Josep:
En la nostra societat, el sexe per sexe, només està benvist de manera individual o entre els que ho practiquen. Mai de manera col.lectiva! Encara.

Però no enténc perquè t'has posat d'aquesta manera contra la zel, si tu parles de llibertat.

zel:
M'havia perdut aquest post, era de vacances.
I déu n'hi dó! (De bon "rotllo")
:)

Josep ha dit...

La resposta que calia, punt per punt:
http://descans.blogspot.com/2009/09/radical-desquerres-les-tontes-del-cony.html