14 d’octubre 2009

tinc ganes de debat (hi hi)

Ahir, (llàstima que he perdut l'enllaç) vaig llegir que no sé quin grup proposava d'apujar els sous dels directors dels centres un 40%. Ara, diu que només cobren un 18% més que "els seus companys" professors, i això, és clar, en aquest món nostre no està bé. Ni pensar-ho.

Que no es cobra prou? Ningú cobra prou, tots voldríem cobrar més. No, mal dit, tots voldríem que viure decentment no fos tan car. Però clar, hi ha molta gent que viu amb menys. I molta més que viu amb res. I molta més que es mor de gana. Ai, perdó, els qui es moren de gana no els veiem, i sembla que a segons qui no els fa mal (ojos que no ven... a casa meva ho acabàvem dient merda que trepitges) Ja tinc ganes de provar de fer entendre la gent que això és dignificar una feina, un 40% més d'euros...

El que déiem, el cobrar un 40% més que els companys professors, sembla que arreglaria uns quants problemes, a saber
-la professionalització de la direcció (cobrar més vol dir ser més eficient, intel.ligent, treballador? hi ha molta gent així que és menys que mileurista)
-l'autoritat que li confereix el rang (com si fos un càrrec tipus exèrcit, senyor, sí senyor!)
-incentivar l'opció de voler assumir la direcció d'un centre (o sigui, per la pela, es fa de tot) consti que és molt difícil, i no menyspreu la feina, he sigut cap d'estudis 9 anys i ja us ho ben regalo. Però això sembla que sigui el mercat de Rams...

Però, no havíem quedat que el funcionariat es congelava el sou?

Ja us dic, tinc ganes de sa i profitós debat. M'agrada la mesura, mira. Trobo que és bon temps per demanar això. Entre aquesta, i la tarima de la senyora Aguirre... I els falta dir que, si pot ser, quan es jubilin, els donin una super pensió vitalícia com a aquell exdirectiu del BBVA.

11 comentaris:

Striper ha dit...

BE per que no als directos profesionals?
Si esta clar que el pofre elegit democraticament , per que faci les funcions de dire cada cop es mes dificil de trobar, i a mes es queixen constanmet de fer una feina , que no els hi pertoca, hi al ensenyament com a treballadors no precisament mil.leuristes, no cal demanar-los responsabilitats i resultats?
Nanit guapa.

Clidice ha dit...

Ui! que bé! ara les escoles tindran un director "Skiner" (dels Simpson). Tan malament està la cosa que ningú en vol ser?

Comprovació de paraules: "kepays" (sense comentaris :P)

Segona "verwo" ^^

Joana ha dit...

Doncs no ho trobo gaire just... i menys en aquests moments..

Jordi ha dit...

Un 40% és molt! Uff! Crec que un càrrec de cap d'estudis ha d'estar més ben remunerat que un càrrec més baix, però potser un 40% és exagerat! Els maldecaps que genera un lloc amb més responsabilitats l'única manera d' "agraïr-los" és amb un sou més alt, per desgràcia...

gatot ha dit...

vols que et digui el que penso? segur????

sense censurar-me?

penso que els mestres i professors són (sou) uns privilegiats;

penso que igual que a la resta d'empreses o institucions, tothom hauria de cobrar igual però dignament: si un fa de director, o de cap d'estudis, hauria de voler dir que l'organigrama de feina està prou ben estructurat com perquè s'estalviï les depres que ocasiona el tracte amb l'aumnat... o no? (i endur-se'n feina a casa, etc, etc)

penso que hi ha persones més capacitades que altres per resoldre conflictes i tasques administratives i que està bé, o estaria bé, que s'hi dediquessin... segurament també molts alumnes ho preferirien....

cobrar? sous dignes per tothom; fins i tot pels que estem a l'atur (que no som paràsits, eh?)

desencanto ha dit...

Hola, està demostrat que els càrrecs no els ocupen els i les més competents. He tingut que patir actuacions de directors prepotents a la vegada llepaculs i miserables. De dones directores també, però menys. Penso que la tàctica del govern de Catalunya es divideix i venceràs. Aixó sí espatllant-ho tot.

Ada ha dit...

Estic d'acord amb Jordi! És massa un 40%! Però és que la realitat és que ningú vol ser director i no m'estranya! I Cap d''estudis és pitjor encara, és qui més feina té, qui es menja tots els marrons, és una merda! És un càrrec molt complicat que ningú vol assumir.

Potser la solució seria que l'equip directiu no formara part de la plantilla de docents.
Hi ha escoles en les que volen això: un policia que els pegue al cul, que li cante les quaranta a qui arriba tard, encara que ells li riuen la gràcia a la sala de professors. I la idea general (parle de la meva experiència) és que TOT ho ha de fer l'equip directiu, que "per això els paguen". Sincerament, no hi ha prou diners al món que puguen pagar tot el pes que suposa la responsabilitat de totes les activitats que es realitzen en una escola al llarg del curs, no sé si m'explique.
No sé si em creureu, però a mi el sou me-sin-fot, jo el que vull és treballar tranquil.la, a gust, i que em deixen fer la meva feina en pau, i cadascú que s'apanye amb la seva consciència!

UffFF! Au, que és divendres!

yraya ha dit...

Si parecen los pobrecitos, que pena me dan sin poder llegar a final de mes, puafff y los que se mueren cada día por no tener nada que llevarse a la boca...a esos quién les sube la dignidad de ser seres humanos??
Estos temas me cabrean mucho.
Un petó de cap de setmana.

rits ha dit...

doncs no m'agrada massa això de la professionalització dels directors. M'agraden les escoles on els directors van rotant, on estan en contacte amb els infants, saben els problemes directes de les classes xq encara les recorden, xq és una feina dura i difícil xò que tb fa agafar-se a les cadires.

he conegut escoles on van rotant i és tot un èxit. en canvi tinc recent un cas on una directora portava més de 15 anys en el lloc. l'escola s'havia rovellat, no hi havia diàleg entre el professorat i era una mica desastre. plantejar-li que marxés va ser difícil, s'ho va pendre d'una manera tan personal que va ser un desastre. xò ara l'escola torna a renèixer.

per tant, dit això, crec que es pot entendre que no estic d'acord amb que es pugi un 40% el sou d'un director per damunt dels altres professors. Potser tenen unes responsabilitats grans, però els que estan donant classes, tb!

jo artin au ha dit...

A quan va el nen o la nena en el mercat?

Edurne ha dit...

En mi centro hace muuuchos años, pero muuuchos y llevo 25 en ella, que nadie quiere ser, que la dirección es elegida por la Inspección, y al que le toca la china le corresponde llorarles a los compas que más afines le sean para que le ayuden en el mal trago de la Direcci´ñon, y así cambiamos cada año o dos años, si dura alguien, como el caso del Secretario en los últimos seis años, es un milagro, pero dire y Jefa de estudios, a una por año o dos años! Y no te digo con ser Coordinadora, nadie quiere, ese marrón me ha caído muchísimas veces (este año otra vez!), coordinadora de todo, de ciclo, de proyectos de esto, de lo otro...
Y bueno, ahí estamos, pero nada de que en la Dirección nos lo den todo hecho, qué va! Currar, curramos más que ni sé, y luego "carga" con tu clase! Yo este año ando agobiadísima! Y para más inri, el lío de los ordenadores, pero bueno, la formación que nos están dando... de risa!
Y ya me callo, que en crisis estamos, que nos van a congelar, y otros proponen subidas desorbitadas? Mi no comprender!

Petons y buen domingo!