28 de març 2010

crec


Crec, i ho crec amb fermesa, que, si aquell Jesús que, rabiosament trenà les cordes per treure els mercaders del temple a fuetades, dient que allò no havia de ser casa de lladres, si ara mateix aixequés el cap, no en tindria prou amb uns quants fuets, ni trobaria prou cordes per trenar per etzibar fuetades a tot aquest reguitzell de miserables que ocupen trons i poders, siguin d'aquest món o d'un altre, com alguns gosen proclamar. Indignes.
.
Ja n'estem farts que ens jutgin aquells que haurien de ser jutjats, que ens alliçonin aquells que haurien d'aprendre el bon fer i el viure decentment, que ens governin lladres i indecents, que ens eixuguin les butxaques per pagar els seus capricis, que els corruptors campin lliurement. Prou d'impostors i miserables.
.
.

19 comentaris:

Anònim ha dit...

ESTIMADA,AQUESTA GENT,CON TOTS ELS QUE ES CREUENT SE AMOS DE LA RAO,FAN POR,PERO NO TOTS SON IGUALS,CAL RECONEIXA LA TASCA DE LES CALCUTAS,CARITAS,MISIONERS JESUITES A SUD-AMERICA,SEMPRE AL COSTAT DEL DEBIL I TANS I TANS...
PERO "ELS MANAIRES" DEL VATICA,AMB LES SEVES AMISTATS PERILLOSAS,RECORDEM SOBRE TOT A ELS AMICS DEL "POLAC"....LEGIONARIOS,OPÙS,QUICOS I ALTRES HERBETES,QUINA POR...
JUGANT AMB BCN.

Agnès Setrill. ha dit...

Tot és tal com dius.

Jugant amb bcn,
els que estan amb els necessitats i al mateix nivell, no és creuen amos de ningú, per això hi son.,i avui dia farien el servei igual, (quasi tots) ja que no cal estar dins de cap religió per ajudar als demés.

rebaixes ha dit...

Clar i català... si, senyora.la lladronicia és un mal que tenen certes clases... ho tenen a favor fins la trona ...Anton.

Calpurni ha dit...

Pot ser Jesús no tindria prou fuets per acabar amb aquests mercaders però sí hauria una gran quantitat de gent que l'ajudaria.

EL BLOC D'EN VITALIS ha dit...

Jo no crec, no soc creient. Però em costa entendre que al any 2010 l’Església Catòlica tingui tanta clientela, no crec ni amb cap Jesús fill de Deu, ni amb la santedat de la madre Teresa de Calcuta, ni amb cap religiós per molt bo que me’l pintin.

Després de set anys en un col•legi de frares, la presència de qualsevol religiós em posa amb actitud recelosa, no puc evitar-ho, en he vist de tots colors.

fada ha dit...

És una llàstima que aquesta sigui la imatge que més es veu. Hi ha una altra església de gent que no vol propaganda i que treballa diàriament per construir un món més just. Però això no ven diaris ni permet fer bullir l'olla. Si aixequés el cap, diria que no voldria que arribés el tercer dia!

Manel ha dit...

Quina raó!. S'amagen radera "les palmes" i no reconeixen les seves culpes, els seus "pecats". Perderien les seves poltrones, el seu poder. Manipulen, prohibeixen; se senten per sobre del bé i del mar. Pretenen dir-nos què està bé i què no. S'atreveixen a assenyalar al proïsme i comdenar-lo. Diuen ser els representats de Deu a la terra... Ell ens protegeixi de timadors i fariseus.
Res a veure bona gent com : Casaldaliga, Ferrer, Teresa de Calcuta i tans d'altres que han donat i donen les seves vides per ajudar els pobres i necessitats.

Albanta ha dit...

És indignant! Hipocresia en estat pur, tirania, mentides, opressió, tot plegat vergonyós.
Però com altres han dit... sempre hi han persones dintre aquesta religió i d'altres que són dignes d'admiració, i que segueixen els seus principis, passant de tota esta infernal maquinària.
Una abraçada guapa, segur que tu si tens el "Zel" guanyat

Violeta ha dit...

Tens tanta raó, Zel...

Sobren les paraules.

miquel ha dit...

Comparteixo el teu clam en el desert. I espero quealgun dia el desert s'ompli de veus i de fets.

(que curiós que la paraula per deixar el comentari avui sigui "reses")

Mercè ha dit...

Totalment d'acord.
El pitjor que els podria passar a tota aquesta gentola és que el tebeo que s'han inventat fóra deveres.

Un petó

Josep ha dit...

Hola ZEL.
Hauríem d'anar en peregrinació aquest escombriaire ideològic que s'ha convertit el Vaticà per a explicar-li que els pederastes que ell justifica, i que potser encoratja, haurien de ser jutjats amb tota la severitat de les lleis dels homes, ja que el seu déu miserable, que mirava per l'altre costat mentre els seus enviats violaven al seu ramat infantil, no existeix. D'aquestes altres coses m'agradaria parlar tot sol amb ell, sense temor, ja que per la meva edat no corro perill. I si la seva Santedat no em rep, perquè ja té prou feina amb tots ells, ja em rebrà Déu en el cel quan jo vagi camí de l'infern.

Una abraçada .

Josep ha dit...

Hola ZEL

ET VULL SENTIR
Aquest és el títol d'un blog que començo ara. És un espai sense més pretensió que recollir tal com indica el títol el sentir dels vostres escrits, poesies, o tot allò que us agradi... Només desitjo fer una recopilació dels vostres blogs, i d'aquesta manera confeccionar aquest, perquè així em faci sentir més a prop de tots vosaltres, i d'aquesta forma poder-lo guardar per a sempre. Com no es tracta d'un espai de debats, comentaris o difusió, no posaré aquesta opció perquè vull que "ET VULL SENTIR" sigui un record. Serà un record. Un lloc on guardar aquestes coses, que com podríem dir..: "PER SI L'ATZAR ET PORTA LLUNY" ".
Totes les entrades que editi, per descomptat et demanaré permís i seran posades amb el nom i l'enllaç teu i el blog corresponent. I si et sembla bé pots enviar-me el que t'agradi.

Moltes gràcies .
Un petó.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord! Són uns maquiavèlics farsants que actuen de forma totalment contrària a la que prediquen. Són el cinisme i la mentida personificats.

Estranger ha dit...

Jo penso que tothom tindrà el que es mereix, un dia o un altre: els religiosos pederastes ( jutjats tots ells amb la llei civil a la mà ), però també els que aprofiten el moment per radicalitzar discursos i malmetre la convivència de pensaments diversos, complementaris i enriquidors. Al final de tot plegat, som els que anem pel carrer cada dia els més perjudicats, els més afectats, i els que en tenim menys culpa.

Jo crec en la teva honestedat, Zel, en dir el que dius al post.
Simplement faig una reflexió, sense ànim de molestar ningú, vist el to general dels comentaris.

Salut, i bones vacances de Setmana Santa.

Thera ha dit...

De ben segur que si aixequés el cap, el tornaria a amagar més depressa que el vent!
Bona setmana Zel!!!

joanfer ha dit...

L'esglèsia d'avui dia, com a institució, poc té a veure ja amb el que teòricament va començar amb Jesús.
Diga'm mal pensat, però amb el poder que tenen, si han aconseguit amagar-ho durant tans anys, i tans segles, tinc curiositat del perquè ara ha sortit a la llum sense cap tipus d'interferències...

mai ha dit...

Ja es veu com s'amaga . No cal dir res més.

La lectora corrent ha dit...

El pensament sobre els mercaders i les fuetades de Jesús també el vaig tenir jo fa uns nou o deu anys quan vaig visitar Jerusalem. Els llocs "sants", en tenien tan poc, de "sants"! Però això d'ara passa de taca d'oli. I que voleu que us digui, a mi, la cara d'aquest papa mai no m'ha agradat; m'ha semblat sempre una cara que oculta alguna cosa, una cara hipòcrita. Amb papes com els darrers, i amb els escàndols que es produeixen al voltant de l'església i el Vaticà, no és estrany que l'església catòlica perdi clientela.

De tota manera, també penso que hi ha una part de l'església que no té res a veure amb el Vaticà i amb aquestes intrigues, i que fa molt de bé a la humanitat. Són els qui dediquen la seva vida als més desvalguts, en el tercer món i també en el primer --o el quart.