06 d’agost 2010

fills de puta

Sí, fills de puta, però, el problema rau en esbrinar on n'hi ha més, i més enllà d'això, a qui condemnem i a qui tolerem, i encara, a qui justifiquem accions com les que avui recordem, 65 anys d'una massacre indiscriminada feta amb celebracions prèvies. I el més trist de tot plegat és que qualsevol acció feta en temps de guerra sembla que es justifica per sí sola.
Però, llegiu això, sobre el tracte que es fa i es manté per seguir "jugant a guerra" a l'Afganistan:
En un artículo aparecido en el diario británico The Guardian bajo el título "Burkas y biquinis", la profesora de la Universidad de Cambridge Pryamvada Gopal asegura que "invocar la causa de la mujer para mantener la ocupación es una treta cínica".
Gopal recuerda, además, que los más de 90.000 documentos secretos publicados por la web Wikileaks revelan que la CIA aconsejó, precisamente, usar la dura situación de la mujer en Afganistán como "punto de presión" emotiva para apoyar la continuación de la guerra.
La profesora añade: "Las atrocidades y muertes de civiles son prueba de algunas de las terribles cosas que están sucediendo, pero, curiosamente, no se las juzga como una ventana a la realidad de lo que está pasando".

Però els ho consentim...


Encara esperen que demaneu perdó, creadors de guerres. forjadors de mort...



"Tras varias horas de vuelo desde la pequeña isla de Tinian, a unos 2.500 kilómetros al sureste de Japón, el bombardero estadounidense “Enola Gay” lanzó la primera bomba atómica con el inocente nombre de “Little Boy” a 580 metros del hospital Shima, en pleno centro de Hiroshima.
El destello provocado por la primera bomba atómica jamás utilizada en una guerra convirtió la ciudad en un infierno: en segundos, una fuerte ola de presión y calor de al menos 6.000 grados convirtió la ciudad en un infierno en llamas.
De los 350.000 habitantes murieron de un plumazo más de 70.000 y hasta finales de diciembre de 1945 la cifra de víctimas mortales ascendía a 140.000. Tres días después, los estadounidenses lanzaban la segunda bomba atómica sobre Nagasaki. Hasta diciembre de 1945 murieron allí unas 70.000 personas. Sin embargo, la verdadera cifra nunca se supo, debido a las víctimas que murieron después por las consecuencias de la radiación."




I encara, resulta que, cada vegada més joves americans del nord ignoren que qui va llançar la primera bomba nuclear van ser ells! Malvats i cínics.

17 comentaris:

onatge ha dit...

De fills de p... n'hi ha per tot arreu!

Salut camarada!
onatge

fanal blau ha dit...

se'm fa un nus que no puc desfer...

Magda ha dit...

Sempre tocant el voraviu que cal i en el moment que cal, Zel. M'agrada que hi siguis i de la manera que hi ets.

Elfreelang ha dit...

Sense paraules m'he quedat...ja les has dit tu totes...

Calpurni ha dit...

Disortadament les guerres continuaran fent-se en nom de bones causes però amb uns rerefons
que espantarien el mateix diable.
Salut.

rebaixes ha dit...

No t'enfadis que et despentines...Anton

Montse ha dit...

buffffffff...
a mi també m'agrada que hi siguis i de la manera que hi ets, però respira una mica, Zel!!!!

EL BLOC D'EN VITALIS ha dit...

El que més sorprèn son els comentaris dels que varen materialitzar l’acció, complien ordres i era una guerra, i a sobre es mostren altius en argumentar el que per ells va ser una proesa.

No poden ser persones, les persones raonen i tenen consciència. Aquets éssers son objectes amorfes despersonalitzats i manipulables. Son uns totxos, com la majoria dels que suporten vestir-se amb uniforme.

EL BLOC D'EN VITALIS ha dit...

Ah!, estàs guapíssima al darrera l'estelada.

Força.

Joana ha dit...

I el que no sabem, ni sabrem...

rits ha dit...

de les tres fotos, amb tot, la que m'impacta més és la del nen. L'odi, tristesa i destrucció és el que crec que fa que encara es vagi fent més destrucció.

Alguns dels retalls que has escrit m'han colpit molt.

Garbí24 ha dit...

el més greu de tot es que el temps no passa per la violencia...no n'aprenen ni a trets.

AlfredRussel ha dit...

Fills de puta, malvats i cínics... No ens deixen moltes opcions, però una d'elles --magre consol-- es recordar-ho sempre que puguem. Gràcies per fer-ho.

Anònim ha dit...

Rere tota guerra on hi ha involucrat algun país poderós hi ha interessos econòmics. Com que això fa de mal dir, proven d'amagar-ho sota altres pretextos.

Ferran Porta ha dit...

Precisament ahir llegia, a la biblioteca de Palafrugell, la història que explica TIME en portada. Tot plegat és cabrejant i lamentable; no sé pas com ens ho farem, per fer net.

Josep Manuel López Gifreu (Pep Barbagelata) ha dit...

Sento contradir-te. Però necessito pensar, i fins i tot creure, que una puta no pareix bèsties d'aquesta naturalesa!

el paseante ha dit...

Ja, però cada dia moren centenars de persones en conflictes armats que no surten als diaris. Els humans som encara guerrers. Potser un dia ho deixarem de ser, quan evolucionem una mica més.